Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

A powiedz mi ile osob kupi karte za 700 €uro?

Obstawiam: w pierszym tygodniu 300 tysiecy, lacznie 4,5 miliona? +/- 100 tysiecy... B-)

Jakos nie zauwazylem zeby nawet na tym forum GTX (na poczatku tez kolo 700 euro) to byly "perly" a przeciez nie nalezymy do krajow o najwiekszych przychodach na glowe jednego mieszkanca a wrecz odwrotnie... cena tu nie ma nic do rzeczy... karta ma dzialac i byc wydajna i spelniac wszystkie wlasnosci oglaszane w specyfikacji - zwlaszcza, ze ludzie czekali/czekaja... jazeli bedzie to prawdziwy "czarny kon" - sprzedam buty a kupie... ;)

Edytowane przez yeawing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam: w pierszym tygodniu 300 tysiecy, lacznie 4,5 miliona? +/- 100 tysiecy... B-)

Jakos nie zauwazylem zeby nawet na tym forum GTX (na poczatku tez kolo 700 euro) to byly "perly" a przeciez nie nalezymy do krajow o najwiekszych przychodach na glowe jednego mieszkanca a wrecz odwrotnie... cena tu nie ma nic do rzeczy... karta ma dzialac i byc wydajna i spelniac wszystkie wlasnosci oglaszane w specyfikacji - zwlaszcza, ze ludzie czekali/czekaja... jazeli bedzie to prawdziwy "czarny kon" - sprzedam buty a kupie... ;)

...zgadzam się ....kupi mase osób......sam za swojego GTXa dałem kiedyś 2370 , ale pod warunkiem że produkt będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Catalyst 7.5

Narazie tylko Release Notes;

http://www.ngohq.com/49137-post2.html

A oto i same stery :)

Wersja pod XP

http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html

.... i wersja pod Vistę 32-bit....

http://ati.amd.com/support/drivers/vista32...on-vista32.html

....oraz Vistę 64-bit B-)

http://ati.amd.com/support/drivers/vista64...on-vista64.html

Życzę miłego testowania :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka ciekawostka i dosc wazne info :) Zamienilem zasilke na Enermax Infinity posiadajaca 8pinowe zlacze PCIe. Oprocz marnej zakladki Overdrivew CCC nie dalo to zupelnie nic. Karta dalej sypie artami przy ENG 443 wzwyz :/ Pozdro

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz okazję to zrób test w Company of Heroes v1.7 w DX10 pod Vistą w1280 ze wszystkim na max.

Czy w gdzieś w sieci śą jakieś testy?

Ja dla tej gry zmienię kartę i windowsa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie specom od Catalystow co najmniej miesiac czasu ,

razem jakies 6 tygodni od premiery karty , bedzie lepiej .

Jasne! Z przyjemnoscia! A spece od Catalystow zwroca mi rozniece w zakupie karty na dzien kiedy ja nabylem z badziewnymi sterami a cena w momencie wypuszczenia dobrych sterow... IDE NA TAKI UKLAD... :plum:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos naiwny i w goracej wodzie pluskany

to kupil kota w worku :) z niedorobionymi sterami i bylejaka wydajnoscia

Ja tam wole poczekac do wyjscia jakiegos dema UT3 albo Crysis

wtedy to podejme decyzje co kupic , przyjdzie pewnei czekac do konca wakacji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktos naiwny i w goracej wodzie pluskany

to kupil kota w worku :) z niedorobionymi sterami i bylejaka wydajnoscia

To bylo w ramach "dajmy im troche czasu na stery"... kota w worku? Jak kupujesz samochod znanej marki to nie czekasz az ktos "dopiesci hamulce" zebys nie rozjezdzal ludzi na pasach :D - w stosunku do nVidi mieli ponad pol roku na "dzien dobry"... jak widac jade na 8800 GTS, radeona kupilem do drugiego kompa zeby ktos nie powiedzial, ze mam nVidie i psiocze na Ati... - nie musze - sami sobie wystawiaja wizytowke... naprawde chcialbym powiedziec - SUPER... nie moge :( i premiera nie byla na koniec wakacji wiec nie rozumiem dlaczego "trzeba" czekac az dopracuja stery do karty, ktora oferuja jako super nowosc... ale to tylko takie dygresje. HOWK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, mam ten CoH DirectX10.

Wbudowany bench.

Cat. 7.5, 1280x1024, wszystko na max, bez AA (bo i tak nie działa)

Wersja gry 1.0, dx9avg 72.6max 158.5min 38.4
Wersja gry 1.7, dx9avg 92.6max 171min 39
Wersja gry 1.7, dx10avg 24.4max 50min 1.5

Na dx10 ma problem z odświeżaniem. Wali po oczach 60Hz

Jak zmienię siłę głosu z klawiatury, to pojawiający się pasek sprawia, że grę przerzuca do trybu okienkowego i już nic nie da się z tym zrobić.

W tym benchu na DirectX10 strasznie chrupie dyskiem (co widać w min. fps). Gdy ma być zmiana sceny, obraz na chwilę staje, potem przejście i dopiero rusza. Myślałem, że to wina patchowania i fragmentacji, ale po przełączeniu na dx9, nic takiego nie ma.

DirectX daje możliwość włącznia opcji Ultra dla detali terenu. Zobaczę, czy opuszczenie o oczko niżej coś zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bylo w ramach "dajmy im troche czasu na stery"... kota w worku? Jak kupujesz samochod znanej marki to nie czekasz az ktos "dopiesci hamulce" zebys nie rozjezdzal ludzi na pasach :D - w stosunku do nVidi mieli ponad pol roku na "dzien dobry"

Po pierwsze nie mieli pol roku wiecej czasu, bo ATI nie mialo w pelni dzialajacej poprawnej rewizji karty. Twierdzenie ze ATI powinno wydac karte z super sterownikami bo wydaja produkt konkurencyjny pol roku po Nvidia jest delikatnie mowiac naiwne. Oni nei mieli pol roku czasu na dopracowanie sterownikow tylko pol roku dluzej babrali sie z sama karta. To po pierwsze, po drugie wielu zapomina ze w momencie premiery 8800 mialo tez duze problemy ze sterownikami, wiec nie ma tak za bardzo co psioczyc na ATI.

Jak dla mnie i 8800 i 2900 to niedopracowane produkty i dopiero kolejna generacja pokaze pazurki w dx10 albo i nawet dopiero w przyszlym roku pojawia sie prawdziwe karty do dx10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi