Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon Hd 2900pro/xt/xtx

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co Wy tak dużo o tym dx10 mówicie. Dla mnie to jest zupełnie bez znaczenia i tak odległe prawie jak dx11...12... Zawsze tak było z nowymi bibliotekami że zanim pojawiły sie gry w pełni z nich kożystające to już się miało kolejną generacje kart. Chyba przeszłośc niczego nie nauczyła co po niektórych...chyba że są za młodzi i nie pamiętają :lol2:

Założe się że większośc z Was będzie dopiero grała w gierki w dx10 już na nowych 3900xtx czy jak one się tam będą nazywały ;)

Ja skupiam się wyłącznie na grach bierzących i nie mam niepotrzebnego stresu czy uciągnie czy nie uciągnie :rolleyes:

Obecny problem to jak i czym skutecznie schłodzic (i wyciszyc) R600!

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Carl Orff

konio68 jedno pytanie do ciebie. jak dlugo masz gtxa?

jasne jest, ze czipy pokroju g80 i r600 mialy byc the best w dx9 a nie w dx10. ze go obsluguja to inna bajka. ktos mi kiedys powiedzial ze kupil gtxa, dlatego iz nie ma na tamta chwile rownych sobie w dx9. jesli ktos dzis kupuje grafe z mysla o dx10 to jest to dla mnie po prostu smieszne.

Edytowane przez Carl Orff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konio68 jedno pytanie do ciebie. jak dlugo masz gtxa?

jasne jest, ze czipy pokroju g80 i r600 mialy byc the best w dx9 a nie w dx10. ze go obsluguja to inna bajka. ktos mi kiedys powiedzial ze kupil gtxa, dlatego iz nie ma na tamta chwile rownych sobie w dx9. jesli ktos dzis kupuje grafe z mysla o dx10 to jest to dla mnie po prostu smieszne.

... chyba głównie w moim przypadku lecz niewątpliwie i dla lepszego komfortu w dziewiątce. Śmieszy Cię to? Mam zamiar bawić się przy dobrych grach na dx10... a Ty?

Wyskoczyłem trochę jak przysłowiowy Filip ale taki ogólny trend się tu zrobił. Mam nadzieję, że ilość grafiki i jej jakość będzie proporcjonalnie rosnąć wraz z mocą układów graficznych. Możecie myśleć, że jestem naiwny ale z tym mi lepiej.

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R680/R670 czy nawet R650 nie istnieją ?

http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...5&Itemid=34

W tym samym czasie co podane przez Ciebie info pojawiła się tabelka jakoby ATI (pisze tak z przyzwyczajenia :D ) zamierza wydac refresha obecnych układów serii r6xx/rv6xx w procesie 55nm(!!).... Niestety wyglada na to ze w sprzedaży układy te pojawią się dopiero w Styczniu 2008....

http://www.vr-zone.com/index.php?i=5044

Osobiście mam wątpliwości czy aby taki ruch ATi jest sluszny (chodzi o niesprawdzony proces 55nm).... Zamiary sa bowiem bardzo śmiałe jednak istnieje obawa żeby znów nie skończyło się takim obsuwem jak w przypadku r600....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x1900xtx miałem 15 miesięcy i gdyby nie awaria miałbym jeszcze z 3-6 kolejnych i nie miałem nigdy problemów - no może poza STALKERem

Dla 2900xt nie przewiduje jednak więcej jak 12miesięcy, niestety nie ma takiego przyrostu mocy mimo mnóstwa zunifikowanych prądożernych shaderów...

Nowe tytuły gier prawdopodobnie tylko to potwierdzą :/

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, ma prawo miec nadzieje.

A Ty tak trzeźwo patrzysz na sprawę i pakujesz kasę w doopę ati za "szmelc".

Żeby daleko nie szukać... demo lost planet jak dla mnie bardzo grywalne pod dx10... i żeby wszystkie gry w tym roku mi tak chodziły to będę zadowolony. Jeśli gry choć trochę będą czerpać z nowego api i będą z tego powodu wymierne korzyści, chociażby lepszy wygląd, płynniejsza animacja więcej detali na ekranie to proszę bardzo i nie interesuje mnie w tej chwili czy na dx9 niemożna uzyskać tego samego efektu czy to tylko ściema. I tak będą wszyscy łupać i to na gorszym sprzęcie. Więc nie wiem w zasadzie co tu jest takiego śmiesznego. A jak przyjdzie czas i będzie potrzeba czegoś lepszego to i tak każdy wedle możliwości sprawi sobie nową zabawkę. To się pewnie nigdy nie skończy.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo niewybrednego sformułowania nie miałem na myśli nikogo obrazić a w szczególności Ciebie. Szmelc w cudzysłowie ze względu na przepowiadanie marnej wydajności nowych układów w grach wykorzystujących dx10 i porównywanie ich do fx. Spekulacji jest wiele a dotychczasowe dema czy patch'e są powodem właśnie do takowych. Zdarzało się już, że na forum napisałem coś a po czasie okazywało się, że moje przemyślenia były delikatnie pisząc chybione. Możliwe, że i tym razem mam zbyt duże zaufanie do sprzętu i programistów bo już niejedno widziałem ale bez tego niemiałbym kompa w takiej konfiguracji. Wiecznie bym płakał na optymalizację siedząc na bartonie i 5900... a tak... 6800, 7900 i 8800... nie mając nigdy kart z najwyższej póły mogłem cieszyć się, przez spory nawet okres czasu, jakością obrazu i płynnością... może bez kosmicznych rozdzielczości i wysokiego wygładzania ale zawsze sprzęt pozwalał mi na przyjemne granie.

Takie tam wynurzenia... Kuba atakuje i muszę kończyć.

Podsumowując... nie mam żadnych wyrzutów z powodu ostatniego zakupu czyli g80 i mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie tak sobie przeglądam jakie to bonusy dostałem z kartą i krew mnie zalała!

Dostałem jakieś stare śmieci! Nawet dema gier są z przed kilku lat! I darmowy Gangeon Siege! Normalnie super - gra z przed kilku lat dołączona do najmocniejszej karty ATi! Bardzo dziękuje firmie HIS :angry:

Jeśli to ktoś z polskich oddziałów firm czyta to mówie głośno - JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie tak sobie przeglądam jakie to bonusy dostałem z kartą i krew mnie zalała!

Dostałem jakieś stare śmieci! Nawet dema gier są z przed kilku lat! I darmowy Gangeon Siege! Normalnie super - gra z przed kilku lat dołączona do najmocniejszej karty ATi! Bardzo dziękuje firmie HIS :angry:

Jeśli to ktoś z polskich oddziałów firm czyta to mówie głośno - JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!!!!!

Ja nie dostalem u siebie Black Boxa wogole i zrobilem burdel w sklepie bo sobie sami wyciagneli.- A gierek oprocz tego zadnych :) wiec sie nie przejmuj pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie dostałeś Valve Black Box Game Coupon to zostałeś zrobiony w balona <_< zobacz czy na pudełku masz logo HALF-LIFE

http://www.hisdigital.com/html/product_ov....04&view=yes

ps

może kupiłeś jakiś OEM ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafa, ale to ty wybrałeś HIS'a :unsure: , więc nie wiem dlaczego aż tak naskakujesz na "polski oddział firmy" HIS, a pisanie "JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI" jest dla mnie śmieszne :lol2:

ps

mogłeś wybrać sobie np ASUS'a i byś dostał Stalkera

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie. Plus 36m-cy gwarancji :lol2:

Ściągnąłem sobie to demko z Ruby.

Przy instalacji aktualizowało biblioteki Direct10

Chwilami wygląda jak HD render, a nie real-time. Nie można się tak bawić grafiką jak w Toy Shop. Bardzo ograniczona zabawa z ilością śniegu i takie tam bzdety. Pod tym wzgędem nie dorasta do ToyShop.

No i kolejny program DX10 z odświeżaniem 60Hz. Czy już wszyscy przeszli do epoki LCD?

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

''No i kolejny program DX10 z odświerzaniem 60Hz. Czy już wszyscy przeszli do epoki LCD?''...no ja właśnie myśle o zakupie jakiegoś CRT 20-21" tak aby się w 2,5K zamknąć........bo LCD to bida z nyndzą jeśli chodzi o obraz , następnego LCD jakiego kupie do kompa to chyba jak wyjdą z podświetlaniem LED.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi