wookie85 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Odinstalowalem i faktycznie tak jest ;] natomiast nadal nie wrzuca mi nizszych taktow , z podkrecaniem tez problem i ustawieniem tego , czy to mozliwe ze ati tool jest blokowane przez funkcje overdrive karty poprostu ? ( i trzeba polozyc te 3 luty badz kabele 8 pinowy skolowac ? - swoja droga dzownilem do sklepu gdzie maja zasilki topowera i oczywiscie nie dokupie takiego kabla :angry: a jak bulilem 250 zl za zasilke to myslalem ze cos porzadnego przyszlosciowego a tu [gluteus maximus] , ba nawet 6 pinowego nie dokupie a zasilka reklamowana jako SLI :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Tak, funkcja overdrive w sterownikach działa tylko z 8pin kablem. ATi Tool działa mi bez tego kabla ale moge kręcic tylko GPU. Do pamięci karty potrzebuje tego kabla. Tak przy okazji - do nowych rewizji zasilaczy Corsair już są dołożone 8pinowe wtyki. Jak ja kupowałem 2 miesiące temu były tylko 6pin. Na szczęście kumpel który nie dawno kupił pożyczył mi ten kabelek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Dzisiaj rano znajomy przyniósł mi na kilka godz GeForce 8800GT EVGA 512MB SuperClocked i powiem wam że żadna rewelacja w Crysisie kilka klatek więcej a na DX10 też były spadki do 19 fps w stresie chłodzenie głośniejsze od 2900 :D ,a tak po za tym zna ktoś jakąś aktualną 7,11 wersję CCC która posiada Ati Overdrive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Wetknij sobie jakiś kabelek i będziesz miał overdrive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 http://www.idg.pl/ftp/gry_5955/Crysis.Benc....Tool.1.05.html Crysis Benchmarking Tool 1.05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 tak po za tym zna ktoś jakąś aktualną 7,11 wersję CCC która posiada Ati OverdriveStary nie czytasz postów co kto pisze? Napisałem post nad tobą odnośnie Ati Overdrive... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Wczoraj byłem zakręcony i pod wrażeniem super hitu rynkowego :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Czy jest jakis inny program oprocz Ati tool ktorym mozna konfigurowac zegary i profile zrobic , i co najwazniejsze nie bedzie powodowal restartow kompa ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) ATI Tray Tools najlepszy do xp http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/ a do visty RivaTuner v2.06 Edytowane 29 Listopada 2007 przez DarekW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 A AmdGpuClock tool? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub180380 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 zgadzam się z przedmówcą - te dwa są najlepsze - nie ma co przenosić się z czegoś sprawdzonego i sprawnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Jakoś AtiTrayTool mi nigdy nie odpowiadał - czekam na nowego AtiTool'a. Ale coś ostatnio się opierniczają z aktualizacją. Nie można porządnie ustawić profili bo mi nie pamięta ustawień napięcia i za każdym razem wskakują domyślne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 (edytowane) Siemqa mam 900zł warto kupić HD2900xt z Thermalright HR -03 800zł.Karta bedzie pod choinke;DNIe miałem jeszcze ati myślałem nad 8800GTS/gt.Dajcie jakaś rade jak wam gry chodzą bf2142 nfs pro oblivion itd.Sa problemy w grach? Edytowane 29 Listopada 2007 przez Makar06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Nie warto HD2900XT lepiej HD3850/3870 są cichsze i biorą mniej prądu ;) 3850 będzie porównywalny z 2900XT a 3870 jest szybszy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Dajcie jakaś rade jak wam gry chodzą bf2142 nfs pro oblivion itd.Sa problemy w grach?Ale w grach nie ma żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Za 800 zł warto po pierwsze nie ma co liczyć na 3870 chyba, że będziesz miał dużo szczęścia i uda Ci się to nabyć w miarę szybko za normalną cenę, po drugie po podkręceniu zegarów na 2900xt do poziomu 3870 (oczywiście memki nie polecą tak dużo bo w końcu to ddr4, ale da rade nadrobić mniejszymi opóźnieniami) karty prawie, że zrównują się wydajnością, jedyne co przemawia za 3870 to mniejszy pobór prądu wydajność minimalnie lepsza dzięki wyższym taktom, ale dostępność i cena wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Ciekawy artykuł o 8800gt :rolleyes: http://www.frazpc.pl/artykuly/570/8800GT/+...io/i/skutecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Kupiłem HD2900xt 2miesieczne z thermalright hr03 za 800zł.Jak dostane napisze jak sie sprawuje:)Moim zdaniem sie opłacało. Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Makar06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Kupiłem HD2900xt 2miesieczne z thermalright hr03 za 800zł.Jak dostane napisze jak sie sprawuje:)Moim zdaniem sie opłacało.Powinniśmy założyć chyba oddzielny temat do kretyńskiego chwalenia się: "Co sobie kupiłem, a czego nie". Edytowane 1 Grudnia 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Kupiłem HD2900xt 2miesieczne z thermalright hr03 za 800zł.Jak dostane napisze jak sie sprawuje:)Moim zdaniem sie opłacało.skoro tak uważasz...to może są jeszcze tacy i jest nadzieja że sprzedam swojego <_< ...i to za taką kase... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Ja też sprzedam ale za trzy miesiące wolę poczekać na te karty ,nawet żeby 2900xt miał wtedy kosztować 400zł :-P a zresztą na allegro nie widać aby ludzie masowo pozbywali się 2900xt za grosze Cytat GeForce 9 szybciej niż zapowiadano Pomimo odwlekania premiery odświeżonego GeForce`a 8 GTS, NVIDIA planuje wypuścić nową rodzinę kart GeForce wcześniej niż się spodziewaliśmy. Już w lutym 2008 roku naprzeciw nam stanie nowa generacja układów. Czego możemy się spodziewać? Nic oczywiście nie jest i przez długi czas nie zostanie potwierdzone, mówi się jednak o tym, iż pierwszy układ GeForce 9, jaki zostanie wypuszczony będzie high-endem. DX 10.1 i Shader Model 4.1 to niemalże pewnik, tak samo jak PCI-E 2.0. Czym jednak NVIDIA jeszcze może nas zaskoczyć? Napewno nazbyt optymistyczne nie będzie oczekiwanie na drugą generację zunifikowanych jednostek cieniujących - Unified Shader II. Przypomnijmy też czerwcową specyfikację GF9, być może część z jej podpunktów, znajdzie zastosowanie: - proces technologiczny 65nm - ponad miliard tranzystorów - 1024MB pamięci GDDR4 - 512-bitowy interfejs pamięci - zgodność z DirectX 10.1 - zgodność z OpenGL 3.0 - Unified Shader II - wsparcie podwójnej precyzji (FP64) - natywne GPGPU - ponad TeraFlop mocy obliczeniowej jednostek cieniowania - MADD+ADD dla jednostek cieniowana (2+1 FLOPS=3 FLOPS na ALU) - w 100% skalarna konstrukcja - kość EDRAM dla "darmowego FSAAx4" - wbudowany układ audio - układ tesselacji w GPU Edytowane 1 Grudnia 2007 przez DarekW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ja poczekam na jakieś przyzwoite karty bo przesiadka na 3870 nie ma większego sensu nie wiele większa wydajność, mniejszy pobór prądu można powiedzieć nie opłacalne jest płacić taką sumę za parę procent większej wydajności, poczekam na coś mocniejszego. Chyba, że po nowym roku dostanę tyle za 2900XT, aby po dołożeniu max. 15% cashu mieć 3870 inaczej poczekam na coś mocniejszego nawet jeśli R600 będzie wart 200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Kupiłem HD2900xt 2miesieczne z thermalright hr03 za 800zł.Jak dostane napisze jak sie sprawuje:)Moim zdaniem sie opłacało. Karta bardzo fajna na pewno będziesz zadowolony. Edytowane 11 Grudnia 2007 przez krystian_gracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 CZy ktos mial problemy jak na cat 7.10 zainstalowal hotfixa pod XP do crysisa ?? Bo niestety u mnie taka konfiguracja ani na CF ani na single nie chce chodzic ... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 A ja mam pytanie z innej beczki ... bardzo teraz potaniały radeony 2900pro , da sie je dostać za 500 zł , Dwie takie karty kosztują tyle co 8800GT , i teraz pytanie co lepsze , i od razu kolejne czy da się połaczyć 3 radeony 2900pro ?? tak żeby działały w Crossfire ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Co ty, elektrownię w domu masz? Jak już, to lepiej HD3850 512. Tam masz pewność, że trzy będą chodzić. R600 też powinno, ale kto ich tam wie. Mogą sztucznie zablokować w sterach. W necie nie wiedziałem takiej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dolicz wymiane zasilacza na 600-700W by pociagnac 2 takie i ok 800W na trzy a bedziesz mial spokojnie kase na 8800gts 512 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie mam elektrowni i nie potrzebuje , temat poboru prądu już był wałkowany wielokrotnie i wcale aż takich cudów nie potrzeba. ciekawa opcja więc z tymi 3ma radkami ... jeśli kop z potrójnego Crosfajera był by taki jak z podwójnego to sądze że ta opcja by mogła spokojnie wyprzedzać 8800GTS 512 jak i 8800Ultra ... a to by już takie bez sensowne nie było ;) na wyniki testów to raczej chyba nie ma co liczyć ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Temat z prądem był wałkowany i generalnie też uważałem go za nieistony - przy zakupie jednej karty. Przy dwóch i więcej może się jednak zrobić problem. Poza tym wydaje mi się, że zawsze lepiej mieć nowocześniejsze rozwiązanie. Tutaj oznacza to tylko mniejszy pobór prądu (i brak wątpliwości co do współpracy 3 kart), ale zawsze to jakiś plus. Miałem pełnego 2900xt i po raz pierwszy usłyszałem zasilacz (enermax 465). Gdzieś po 15 minutach grania jego chłodzenie zaczynało wchodzić na obroty. Chciałem mieć CF i dlatego sprzedałem r600. Problemy z dostępnąścią HD3780 spowodowały, że skończyłem z nowym GTSem. A tak dla odmiany, żeby zobaczyć co tak ludzie wychwalają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dziś lub wczoraj w wielu sklepach pojawiły sie stada tanich HD2900PRO, jednak zauważyłem, że jest w sklepach następujace oznaczenie: HD2900PRO, 750MHz rdzeń, 825(1650)MHz pamiec, 256bit szyna, 320PS podczas gdy wczesniej były HD2900PRO, 600MHz rdzeń, 800(1600)MHz pamieć, 512bit szyna, 320PS Pytanie nastepujące ATi leci w kulki i wydaje dwie zupełnie różne karty pod ta samą nazwą, czy jest to masowa pomyłka sklepowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...