kica1983 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Witam Mam mały dylemat w wyborze sprzętu. Już byłem zdecydowany na kolejne AMD ale po wyjściu E2140 i E2160 mam trochę mętlik we łbie. Ale do rzeczy. W grę wchodzą takie mniej więcej zestawy: AMD (ok 780 zł) - Abit KN9 - X2 Brisbane 3600+ - jakieś 2x1GB (ale to już mniej ważne) Intel (ok 820 zł) - MSI P6N SLI-FI lub Abit AB9 (cena podobna) - E2140 (nie wiem czy jest sens dopłacać do E2160) - 1GB ramek (w przyszłości kolejny 1GB) I tu pytanie. Czy warto dokładać do zestawu pod Intela, który ma mniej ramek? Procka obojętnie jaki by nie był, wykręce do ok 2,5Ghz. Czy Intel będzie w takim wypadku wydajniejszy od AMDeka? Za tą różnicę cen mógłbym np kupić lepsze pamiątki (jakieś OCZe) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 To już są e2140. Z nieoficjalnych testów wynika, że nowy intel był dosyć szybszy od x2 3600+. Ja bym się skłaniał ku intelowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Testy wykazują (na stocku) lekką przewagę P E od X2. Brałbym Intel'a. A codo E2160 - różnica 20-30zł, a zawsze wyższy mnożnik. Ja bym dorzucił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 no to fajnie , co mam robić , fajny procek od intela bije na głowe x2 3600+ ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 zostań przy AMD :P ja ich nie zdradzę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 @britfanka ja bym zostal przy Amd. i tak pewnie ci ten x2 wystarczy ;) btw. to twoja 'fotka' w avatarku ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Też brałbym intela. ~150zł na drugą kostkę ramu zawsze można dozbierać. Choć prawda jest taka, że co byś nie wybrał, to będziesz zadowolony z wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Nie wiem czemu, ale mnie właśnie jakoś do intela ciągnie. Szkoda że rozsądnej jakości płyty na tą platformę trochę drogawe ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...