Skocz do zawartości
spook!

Zestaw...

Rekomendowane odpowiedzi

eh jakos ciezko mi cos wyszukac tutaj na dokladnie ten temat ktory mnie nurtuje :D albowiem czeka mnie zakup komp i jak wiadomo ile ludzi tyle opini a ile sprzetu tyle niewiadomych :D a wiec jakos ze sa tutaj ludzie ktorzy wiedza wiecej od innych wiec sie zapytam :D

INTEL S775 E6600 CORE2D 2.13GHZ 1066/4M

ABIT AB9 Quad-GT S775 IP965 DDR2 SATA2 GLAN 8-CH ATX

4x1GB Geil 5300 667MHz Ultra

GAINWARD 8800GTS GS 320MB/320BIT DDR3 DD

SEAGATE BARRACUDA 320GB PATA 16MB 7.2K

i tak mysle jeszcze nad zmiana pamieci na G.Skill 2x1 albo geil tylko ze 800 oraz hdd na 250gb ST3250620AS bo cos tam jest nie tak z pata i lepiej brac na sata :P

nie znam sie na tym od jakiego czasu poniewaz nie mam czasu sledzic na bierzaco wszystkich nowinek... Komp hmm... glownie chyba do gier :D jesli chodzi o zasilacz i jakas tam reszte to wszystko posiadam wiec nie ma sensu pisac o jakis nagrywarkach :P

wiec co wy medrcy na tym forum sadzicie o tym :D gownie chcialem sie wymiescic w 3.5k ale zawsze jakies zawiasy sa i moga sie odchylic w ta czy w ta :D

aha i jeszcze takie glupie pytanie :> czy sprzez z USA rozni sie czym od naszego? :P

Edytowane przez spook!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzęt ok

błąd w opisie jak e6600 to 2,40ghz, 6420 ma 2,13 ghz

płyta ok

ramy to zdecydowanie bym jakies 800 mhz wziął, tanie i dobre są teraz OCZ special ops 800mhz

dysk zdecydowanie sata2

jaki masz zasilacz, bo jak jakis staruch to może nie dać rady

sprzęt z USA różni się ceną :) , pewnie poza zasilaczami (na 110v chyba??) pewnie niczym

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedziesz krecil czy nie?

Bo jesli tak to odradzam geil oraz dorzucilbym jakies porzadne chlodzenie procka Arctic freezer 7 albo za 160 scythe infinity<<< to polecam

Moze zamiast 4 gb ramu kup g8800 gts 640 mb? Tyle ramu i tak nie uzyjesz narazie a grafika sie przyda na przyszlosc..no chyba ze Vista to bierz 4 gb :)

Edytowane przez Helcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak ma byc E6600 :P zasilacz mam tagan 580W co do grafy to jesli wezme ze stanow to bedzie EVGA GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 bo akurat sie wymieszcze :P tam naprawde maja niskie ceny :D no chyba ze jakas inna grafe... 4gb ramu hmmm... aktualnie mam 2 i czasem jednak brakuje a przyjdzie czas kiedy trzeba sie bedzie przezucic na viste :P czy bede krecic hmm... czemu nie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka zasilka ?

I zmien karte graficzna na jakiegos i nnego producenta .nie bierz GAinwarda bo to w zeczywistosic PALIT tylko marka Gainwarda wykorzystuje.Jesli nie chesz miec problemow to radze zmienic.

Jakich problemów? O co Ci chodzi? Przecież Palit to dobra marka. Poza tym wszystkie GeForce 8800, bez względu na producenta są takie same (PCB to konstrukcja NVIDII) i różnią się conajwyżej chłodzeniem, więc jak coś może być tu od czegoś lepsze? (pomijając oczywiście dodatkowe wyposażenie, cenę, czy użyte kostki pamięci.)

Dla tego spook! śmiało możesz brać gainwarda, palita, czy co tam zechcesz.

Co do zestawu: wszystko co wypadałoby powiedzieć, zostało powiedziane. :)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok chodzi mi o problemy z ewentualna gwarancja i serwisem .A pzrekonalem sie o ty niemal na wlasnej skorze .kuzyn ma karte mial 7600GT Bills o gainwarda kupil ja 3 miesiace temu i juz od poczatku byly z nia problemy .karta miala tylko o 605 wydajnosci w porownaniu do mojej 7600Gt od giabyte .miesiac temu grafika zostala oddana do sklepu na serwis i sluch po niej zagina ... telefony pisma do serwisu nic nie daja albo sluchwka jest odkladana w trakcie rozmowy albo woglne ikt nie odbiera. dobrze ze sklep sie chociaz poczol odpowiedzialny za zaistniala sytuacje i dal grafike zastepcza .

Zreszta o Gainwardzie i Palicie jest obszerny temat na jednym z polskif for komputerowych. i w niektorych sklepach internetowych ktore kiedys sprzedawaly gainwardy. to chyba moge wkleic nie lamiac regulaminu

http://www.znak.pl/index.php?text=352

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak :P bedzie cos takiego

INTEL S775 E6600 CORE2D 2,4 GHz 1066/4M

ABIT AB9 Quad-GT S775 IP965 DDR2 SATA2 GLAN 8-CH ATX

G.SKILL 2GBHZ 2x1 O/C 4-4-4-12 1100MHz

EVGA GeForce 8800 GTX 768MB DDR3/384bit TV/DVI PCI-E

SEAGATE BARRACUDA 320GB SATA2 7200 16MB NCQ

tylko jeszcze nie wiem jeszcze czy nie zainwestowac w chlodzenie wodne i nie kupic odrazu takiej grafy jak ta

http://allegro.pl/item193485764_evga_gefor...lack_pearl.html

mam nadzieje ze wszystko bedzie ze soba grac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba moge wkleic nie lamiac regulaminu

http://www.znak.pl/index.php?text=352

Ok, ale w znaku to sami sobie przeczą:

Zaprzestatnie sprzedaży kart Gainward nie powoduje obniżenia jakości wyboru kart graficznych w ZNAKu, gdyż w naszej ofercie posiadamy wszystkie wiodące na rynku polskim marki takie jak: Asus, Gigabyte, Galaxy, XFX, Palit, Sapphire, BFG, Leadtek czy Microstar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi