Snesiak Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Siema, potrzebuję kartę pod AGP, do athlona xp 2.4 , 512mb ramu (niedługo 1gb). Aktualnie mam fx5500 :mur: i nie da się na tym w nic pograc nawet na 800x600 minimum (a mówię o starszych grach...). Jestem pewien że skok jakościowy będzie ogromny, ale...no właśnie ale, moze da się kupić lepsza grafikę pod agp? - nie bardzo się znam, przez ostatnie 2 lata grałem tylko na konsolach :P 300zł to górna granica, nie mam mozliwosci jej przeskoczenia. Chcę to co można za tą kasę kupić, nie chcę odkładać na nic, bo i tak na kompie gram okazyjnie. Tak czytam, a może 7300gt ? I teraz mam pytanie, jako że testy 7300gt są robione w wiekszości na 1280x1024 w high to się nie dziwię że na wykresach sa w ok 19 klatkach. Ja będę grał w 1024x768 w medium-high, ważne zeby nie chaczyło zbytnio. Jak mniejwięcej będą chodziły następujące tytuły: Gothic 3 c&c3 (teraz gram 800x600 na low i mi chaczy xDDDDDD ) black&white 2 Edytowane 14 Maja 2007 przez Szejk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Nie warto bo procek będzie ją ograniczał a dwa pakowaniue się w AGP nie ma sensu. Lepiej sprzedaj to co masz tzn mobo, procka, ram, grafike i kup coś pod AM2 np. Abit KN9 PROCESOR AMD SEMPRON 3000+BOX, GOODRAM 1 GB PALIT 7300GT. Na te części wydasz ok 650zł. Ze swoich starych dostaniesz ok 250-300. Wychodzi że musisz dołożyć ok 350-400zł. Biorąc pod uwagę że chcesz dokupić jeszcze ramu to akurat tyle wyjdzie. Wzrost wydajności: grubo powyżej 50% Edytowane 14 Maja 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Niedlugo dojdzie do tego ze Athlon @ 2.8GHz powinien dzialac z geforcem 3 zeby go nie ograniczac :ploom: dzikidaniel - to nie jest watek Zmieniam sprzet. Sugeruje czytac ze zrozumieniem. Albo bede traktowac to jako postfuckerswo. G3 - spieprzony engine wiec nawet zmiana na x2 5000+ i 7800gtx pozostawi niedosyt. C&C i B&W 2 - szczerze nie wiem. Moze bedzie chodzic na mid @ 6600gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Orgiusz z całym uszanowaniem ale uważam że jesteś w błędzie. Sam miałem semprona na sA@2000MHz i GF7600GS więc wiem co mówię. Co z tego że można było odpalić gre skoro gdy nagle pojawiali się przeciwnicy drastycznie spadał fps?? I jeszcze jedno. Czy gdzieś jest napisane że musi?? Nikt nie mówi że musi. Po prostu podobnym nakładem finansowym może mieć duzo lepszy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Fakt,najlepiej byłoby zmienić,ale jesli grasz tylko okazyjnie, tak jak piszesz, i nie chce Ci się bawić ze zmianami,to kup sobie tanio używaną 6600/GT. 7300GT jest za mocna do tego athlona.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 a ja bym bral najlepsza na jaka cie stac, czyli jakiegos 6800 (pelnego, moze nawet gt) i do tego pogonic troszke tego athlonika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Potwierdzam. 6600gt troszke wolniejsza od 7300gt zawsze lepiej brac cos odrobine lepszego tym bardsiej ze cena jakas wygórowana nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 dzikidaniel 300zł to górna granica, nie mam mozliwosci jej przeskoczenia. Chcę to co można za tą kasę kupić, nie chcę odkładać na nic, bo i tak na kompie gram okazyjnie. Cos jeszcze? Chyba powaznie wezme sie za postojebstwo w Co kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 7300GT będzie najlepsza. Na allegro masz => GALAXY GeForce 7300GT 128MB DDR3/128bit AGP 1,4ns za te 300 złotych z groszami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 A ja ci proponuje pzresiadke na AM2 i PCI Express bo AGP to juz zabytek nie oplacaa siew to inwestowac nawet 1zl . Gdbys mial PCIe lub sie zdecydowal na pzresiadke to do 300zl masz GF 7600GT .Nie dlugo(na dniach) bede spzredawal swojego jak bys byl zainteresowany to sie odezwi. Swoja droga predzej czy pozniej i tak bedziesz sie musial pzresiasc na nowszys sprzet bo w nic nie pograsz.i te pieniadze zosatw soboie na nowy sprzet . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 A ja ci proponuje pzresiadke na AM2 i PCI Express bo AGP to juz zabytek nie oplacaa siew to inwestowac nawet 1zl . Gdbys mial PCIe lub sie zdecydowal na pzresiadke to do 300zl masz GF 7600GT .Nie dlugo(na dniach) bede spzredawal swojego jak bys byl zainteresowany to sie odezwi. Kolejny Jeżeli chce tak to musicie inaczej, a od reklamy jest inny dział z tego co wiem. Ogólnie to proponuję 6600GT/7300GT/6800GS/T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Mam do wydania na wakacje prawie 3k złotych na xboxa 360 z monitorem samsunga 206bw, do tego gry i reszta, więc dzięki za rady z uzbieraniem na nowy sprzęt ;P Chyba kupię 7300gt. nawet jak procek bedzie ją ograniczał to za niewiele więcej niż uzywaną 6600gt, można mieć 7300 z gwarancją. Najbardziej to chciałbym się dowiedzieć od was, jak będą chodziły gierki, bo może nie warto wydawać tych 300 zł na grafikę i kupić sobie 2 gry na x360 :P Z drugiej strony, siostra narzeka że jej b&w 2 nie chodzi, simsy tną, ja też czasem tez bym pocisnął w preya czy c&c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...