Skocz do zawartości
milus86

Problem Z Niektórymi Grami

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Mam dość dziwny problem z niektórymi grami, co prawda nie nowymi, ale tłumaczenie że "stare" gry tak mają jest dość śmieszne, bo są to dość istotne problemy. Chodzi mi generalnie o grę Shogo (gra stara, ale jara, od czasu do czasu w nią pogrywam). Gdy uruchamiam grę (po uprzednim wybraniu renderingu Direct3D i rozdziałki 1152x864), wszystko jest niby ok aż do momentu kiedy wybiorę w menu głównym gry nowa gra->poziom trudności itd... . Kiedy zaczyna mi się ładować plansza to w tym momencie jest właśnie zwis i po paru sekundach czarny obraz i po paru następnych reset kompa. Jest tak za każdym razem, i co ciekawe nawet gdy ustawię Software`owy rendering w grze. Próbowałem już wszystkiego, żonglowałem wręcz sterownikami do mojej karty, od Catalystów, przez Omegi aż po DNA drivers, niestety cały czas to samo. Przeinstalowywałem sterowniki do chipsetu płyty i nic. Co się może dziać.

Następną grą jest Quake2. Po uruchomieniu gry mam komunikat: Pamieć nie może być "written", w każdym razie coś podobnego. Jak wyżej zamiana sterowników nie przynosi rezulatów.

Czy nie jest to czasem kwestia ustawienia jakiejś opcji w biosie?? Bo karta uszkodzona chyba raczej nie jest bo takie gry jak Quake3 czy DOOM3 działają mi bez zarzutów.

kom: A64 3200+ (Venice), płyta A8V Deluxe, 2x512MB RAM DDR400 Kingston CL3, Sapphire R9800Pro 128MB/256bit (chłodzenie ZALMAN VF700Cu), HDD80GB, Windows XP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt kręcony? Jeśli tak to go odkręć ;). Pamięci przetestuj memtestem lub goldmemory i przede wszystkim przeskanuj system jakimś antywirusem w pełnym tego słowa znaczeniu np. Nod32, bo całkiem możliwe, że masz system jakimś [ciach!]em zasyfionym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi