CLAU Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Cenowe nie... wydajnościowe tak... No to prosze o rozwiniecie mysli. Im wiecej informacji tym lepiej. Zwlaszcza, ze czytajac tematy w tym dziale czesto sa polecane AP za 70-90zl ktore ogarniaja jednorodzinne domy, maja tryby ap, ap client, repeater etc itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 masz do obsłużenia pietro w górę i w dół - a za ~50zł złotych więcej (niż te wspomniane przez Ciebie "polecane w innych tematach AP'ki"), masz AP'ka (AP, AP Client, WDS, Bridge, Multibridge, Bridge/AP) w standardzie N (większa prędkość przydaje się do przesyłania plików wewnątrz sieci (zresztątego linksysa też masz w N'ce) - zwłaszca filmów i plików obrazów) z trzema odłączanymi antenami - przyda się gdy zechcesz wyjść z lapkiem na dwór (wtedy zamieniasz jedną antenę na zewnętrzną nie tracąc zasięgu w domu) oraz gdybyś chciał np.: zrobić sieć z sąsiadem (wtedy pomocny może multi SSID)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarulek Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 jarulek: O ile się orientuję, to hasło które wpisujesz nie ma nic wspólnego z pozycją, do której go wpisujesz. Zapewne masz login i hasło na zasadzie PPPoE, natomiast próbujesz je wklepać jako klucz WPA/WPA2. Poszukaj ustawień PPPoE. Jeśli nie, to użyj programu zainstalowanego na kompie, aby się zalogować do sieci. Ewentualnie dzwoń do admina i proś o pomoc. ja wklepywałem do WEP i to było dobrze, pogadałem z dostawca i tylko zezwolił na połączenie z mojego AP. Ale ogólnie dzięki wam za doradzenie co miałem kupić, wszytko działa pięknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...