Sens Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Witam! Osatnio zamienilem stary sprzet celine d 325 i asrocka p4i45e na venice 3200 i asusa a8v-x. I teraz mam problem. Zainstalowalem Windowsa XP 64bit sp2. Niewiem czemu komputer wogole nie widzi karty wi-fi penagrama?? Stary komp widział ta karte. Czy ktos zna przyczyne? Drugi problem dotyczy karty graficznej. Kiedy chcialem zainstalowac stery z cd to po chwili mielenia wyskakuje cos w stylu "karta graficzna to nie leadtek" i stery nie chca sie zainstalowac. O co biega?? Czy powyzsze problemy maja zwiazek z 64 bitowa wersja windowsa? Jak pozbyc sie problemu? Mam tez jesze pare pytan: 1. Czy funkcja cool'n'quiet ma byc włączona? 2. Czy pamieci maja byc na auto? 3. Czy duzo strace z wydajnosci instalujac zwyklego XP? Konfig to: Asus a8v-x Athlon 64 3200+ 2 x 512 ddr pc 400 kingston & goodram Leadtek Gf 6800le @ 12p i 6v 40GB ATA Maxtor 7200 Wi-fi pentagram Chieftec 400W Edytowane 14 Maja 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Pytanie raczej ile stracisz na wydajności instalując np. 32-bitowe wersje programów, z prostej przyczyny, że nie ma zbyt wielu dobrze pracujących aplikacji po XP 64-bit. Przerabiałem już ten system, i po kilku dniach dałem sobie spokój - brak dobrych sterowników, a nie wiem na ile sytuacja się poprawiła od tamtego czasu, ale nie sądzę żeby tak znacznie. System wciąż traktowany po macoszemu i do domowego użytku nie polecam, przynajmniej narazie, chyba że do specyficznych zastosowań - np. pakowanie WinRAR-em :wink: lub encoding mp3/xvid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 teraz ponownie instaluje zwykla winde :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...