Skocz do zawartości
Sens

Parodia. Asus A8v-x I Venice 3200+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Osatnio zamienilem stary sprzet celine d 325 i asrocka p4i45e na venice 3200 i asusa a8v-x.

I teraz mam problem. Zainstalowalem Windowsa XP 64bit sp2.

Niewiem czemu komputer wogole nie widzi karty wi-fi penagrama?? Stary komp widział ta karte. Czy ktos zna przyczyne?

Drugi problem dotyczy karty graficznej. Kiedy chcialem zainstalowac stery z cd to po chwili mielenia wyskakuje cos w stylu "karta graficzna to nie leadtek" i stery nie chca sie zainstalowac. O co biega??

Czy powyzsze problemy maja zwiazek z 64 bitowa wersja windowsa? Jak pozbyc sie problemu?

Mam tez jesze pare pytan:

1. Czy funkcja cool'n'quiet ma byc włączona?

2. Czy pamieci maja byc na auto?

3. Czy duzo strace z wydajnosci instalujac zwyklego XP?

Konfig to:

Asus a8v-x

Athlon 64 3200+

2 x 512 ddr pc 400 kingston & goodram

Leadtek Gf 6800le @ 12p i 6v

40GB ATA Maxtor 7200

Wi-fi pentagram

Chieftec 400W

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie raczej ile stracisz na wydajności instalując np. 32-bitowe wersje programów, z prostej przyczyny, że nie ma zbyt wielu dobrze pracujących aplikacji po XP 64-bit.

Przerabiałem już ten system, i po kilku dniach dałem sobie spokój - brak dobrych sterowników, a nie wiem na ile sytuacja się poprawiła od tamtego czasu, ale nie sądzę żeby tak znacznie. System wciąż traktowany po macoszemu i do domowego użytku nie polecam, przynajmniej narazie, chyba że do specyficznych zastosowań - np. pakowanie WinRAR-em :wink: lub encoding mp3/xvid.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi