_fake Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) szukam generatora kluczy na necie wszystkie są po 4.99 lub 5.99 proszę o pomoc (link) z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi znalazlem http://www.gsmliberty.net/shop/nokia_unlock.php ale po wpisaniu tego kodu nic się nie dzieje a powinno być napisane albo: restriction removed albo jakiś tam error a u mnie nic się nie wyświetla jak po wpisaniu dusze połącz to pisze, ze tylko z alarmowymi pomysłów już mi brak :( Edytowane 14 Maja 2007 przez fake91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Nie wiem jak bardzo trzeba być leniwym, żeby sobie tego samemu nie znaleźć. Pierwszy lepszy program, który jest ogólno dostępny, np. WorldUnlock Calculator. Im nowszy tym lepiej, bo nie trzeba przestawiać "ręcznie" na ASIC6. Jak masz już nazwe, to chociaż wysil się i sam poszukaj programu. --edit-- Długo tego posta pisałem coś. Ale jeden kod tylko próbowałeś wprowadzić? Masz pewność, że nikt przed Tobą nie dokonał tych 5 prób odblokowania kodem? Może się pomyliłeś w kodzie, lub coś z tych rzeczy, bo jeśli telefon daje możliwość jeszcze takeigo odblokwoania i kod jest poprawny, to zawsze się tam coś wyświetlało. Edytowane 14 Maja 2007 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Nie wiem jak bardzo trzeba być leniwym, żeby sobie tego samemu nie znaleźć. Pierwszy lepszy program, który jest ogólno dostępny, np. WorldUnlock Calculator. Im nowszy tym lepiej, bo nie trzeba przestawiać "ręcznie" na ASIC6. Jak masz już nazwe, to chociaż wysil się i sam poszukaj programu. --edit-- Długo tego posta pisałem coś. Ale jeden kod tylko próbowałeś wprowadzić? Masz pewność, że nikt przed Tobą nie dokonał tych 5 prób odblokowania kodem? Może się pomyliłeś w kodzie, lub coś z tych rzeczy, bo jeśli telefon daje możliwość jeszcze takeigo odblokwoania i kod jest poprawny, to zawsze się tam coś wyświetlało. probowalem wpisac 3 kody i nic (wpisuje bez karty sim) jak wisalem *#06# - kod na pokazanie IMEI to wyswietla, a jak wpisuje ten kod #pw+123593237177200+7# to nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Nie bardzo pamiętam jaka jest reakacja telefonu na to, gdy już limit tych prób jest wyczerpany, ale może właśnie w tym tkwi problem. Jeśli telefon nie jest nowy, to spytaj właściciela czy próbował to kiedyś wcześniej robić. Poza tym powinieneś mieć 7 kodów, więc spróbuj jeszcze. Jeśli jeszcze nie próbowałeś to spróbuj ostatni. Chociaż i tak dziwne wydaje mi się, że nie ma żadnej reakcji po wpisaniu kodu. --edit-- Poza tym wypróbuj proram o którym pisałem. Jakaś wyższa wersja, więc np. 4.4 Bo nie każdy kalkulator przestawia sobie automatycznie BOXa na ASIC6. Edytowane 14 Maja 2007 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 ok poradziłem sobie, więc napiszę dla potomnych :E po włożeniu karty z innej sieci (niż jest simlock)i wpisaniu PINu poprosiło o wprowadzeniu kodu zabezpieczeń w tym momencie wprowadziłem kod wygenerowany poprzednio i zaakceptowałem go po czym komórka się odblokowała PS. Dzięki Narcyz za zainteresowanie moim postem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...