peseq Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Witam wszystkich. Mam problem, który byl poruszany w internecie, lecz nigdzie konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Tutaj szukałem "szukajką" i podobnego tematu nie znalazłem, jeśli jest inaczej zwracam honor i naprawde przepraszam za śmietnik. Kupiłem dzisiaj Bluetooth USB Dongle za 39zł w sklepie (nie z allegro). Przychodze do domu, pierwsze co, to wkładam płytke z oprogramowaniem, instaluje. Zainstalowało. RESTEt kompa, Uruchamiam program BlueSoleil 1.6 bodajże i wyskakuje komunikat Podłącz Urządzenie BT. Ok, podłączam i pokazuje sie w tray'u ikonka koncentratora USB i nic sie nie dzieje:) Klikam i nie instaluje nic, tylko pokazuje nieznane urządzenie No i załamka. Na WSZYSTKIE sposoby starałem się coś zrobić. Nawet inne wersje programów sciagalem. WiDCOMa jakiegoś tez probowalem, ale za kazdym razem NI CHOLERY nie moze wykryc BT, tylko jakies nieznane urzadzenie. Kasowalem wpisy w rejestrze tak jak gdzies sie doczytalem i lipa. Panowie i panie, pomozcie. Albo dajcie rade.. Jutro ide wymienic ten adapter ale watpie czy to cos da.. Ja mam farta do czegos takiego, nigdy i nic nie dziala tak jak powinno:) Z góry dziekuje za pomoc i za rade. Moze konkretny model polecicie BT jak z tym nie da sie nic zrobic.. aha, Windows XP Service Pack 2 Asus a7n8x v2.0 reszta sprzetu chyba nie jest wazna.. z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 moze zrob odwrotnie. wsadz dongle do portu i niech winda instalnie to po swojemu. a dopiero potem instaluj bluesoleil. ten bluesoleil przyjmie i tak wyzszy priorytet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 w ogóle nie wykrywa urządzenia, Wyskakuje komunikat: Nizeznane Urządzenie USB. i nic nie instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Sprawdz na innym komputerze przedewszytskim ! Jak też nie wykryje to znaczy że dongiel jest uszkodzony. Jak wykryje to w sumie gorzej bo będziesz musiał dojść co jest nie tak z usb w twoim kompie :P Edytowane 18 Maja 2007 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...