Ardeni Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Jeśli mam dużo małych badów na dysku, to czy jest jakiś program który pozwoli mi na ominięcie tych dziur? Czy muszę ręcznie porobić partycje tak by je ominąć? Chodzi o to że takie ręczne babranie po 1 trwało by długo, a po 2 nie potrzebuje przecież kilkunastu partycji... Czy mogę jakoś sformatować to by automatycznie ominąć te obszary, całkowicie wyłączając je z użycia? W tym momencie HD Tune leci mi z wykrywaniem gdzie bady są rozlokowane... EDIT. I jeszcze takie pytanie, HD w czasie skanowania cały czas pokazuje mi krytyczną temperaturę dysku dochodzącą nawet do 71 stopni!!! dałem wiatrak obok ale temperatura nie maleje. Czy to jakiś bład termometru czy to bady i ich skanowanie może powodować taki wysoki wynik? Edytowane 14 Maja 2007 przez Ardeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ominiecie mocno rozsianych badow jest trudne i w gruncie rzeczy malo sensowne. A temperature dysku sprawdz reka -> bedziesz wiedzial czy zdycha czy ta blad odczytu temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Tzn dlaczego mało sensowne? bady się nie porozmnażają przypadkiem jeśli zostawię je tak jak teraz są? A co do temperatury to chyba coś jednak z termometrem, "macałem" dysk i 70 to tam nie jest na pewno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jesli to uszkodzenia mechaniczne to pomnazac sie beda tak czy inaczej. Jesli logiczne to czy ominiesz czy nie i tak roznicy nie ma. A pomijajac to co wyzej to nie da sie zrobic jednej partycji z ominieciem badow, musisz ich zalozyc tyle ile masz 'zdrowych fragmentow'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Czy jestem w stanie dowiedzieć sie czy są to uszkodzenia logiczne czy mechaniczne? np ze s.m.a.r.t? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 HDD Regenerator prawde Ci powie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Na zamieszczonym obrazku widać jak pomógł w moim przypadku Hdd Regenerator. To okienko w tle pokazuje jak dysk wyglądał przed zabawą hdd regeneratorem. Teraz pozostaje pytanie - czy tak już pozostanie? Troszkę ostrożny jestem i nie bardzo mi się chcę wierzyć że udało mi się odratować bady. Jeśli były to bady logiczne to znaczy że już ich naprawdę nie ma i dysk jest w 100%sprawny? Nie patrzcie na temperatury bo dysk jest tylko ciepły (macałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...