PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Mam Athlona 750@900 i GF4mx440 (Pixelview) napiecie procka jest nastepujace core 1.750v I/O 3.30v temperatura na 900mhz po dluzszej pracy nie przekracza zbytnio 40 C Pierwsze pytanie: Ile maks moge zwiekszyc napiecie bo jak wstaiwe 950mhz to sie sypie a jestem newbi w overclockingu i ne chce przesadzic ;) A teraz drugie pytanei dotyczace GF'a default jest 274.5/405 o ile go podciagnac? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 podnies v-core nawet do 1,95V, bo masz niska temp. na procku. A grafe to spoko na 300/450 powinno pojsc. Powodzenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Dzieki , mam andzieje ze sie nie ebdzie wieszac nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 qrde nastepny problem mam win2000 i sie wlaczyc ne chce :/ jak masm 950mhz to ne rusza mzoe ktos wie dalczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Spróbuj tego Athlona ustawić na fsb=133 MHz i zejść w dół z mnożnikiem ! Powinien bezproblemu chodzić na 866 MHz może 933 ! Będzie wtedy nawet wydajniejszy od Athlona 1000 na fsb=100 ! Tego GF to ustwaw na 290/460. Aha, nie dźwigaj tak ostro napięcia - szkoda proca ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 dzieki za uwage i rady ale znowu mam problem jak podkrecam pamiec na GF to mam bledy w graifce piskele sie , jak sam chip to ejst good przesuwaja i takie tam nic ne wdiac natomiast FSB keidys probowalem chyba ale sie komp nie hccial wlaczyc nie wiem dlaczego sprobuje ejszcze raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 najpierw obiż mnożnik np ustaw 6 lub 6,5 i potem dopiero 133 ! Jaką masz płytę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Abit KT7 z via K133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...