Skocz do zawartości
RaaDeeK

Komputer Biurowy

Rekomendowane odpowiedzi

w jakims sklepie widzialem tai zestaw:

Komputer Przeznaczony do pracy biurowej:

1. Procesor: AMD SEMPRON 3000+BOX (AM 2) 64 bit

2. Płyta główna: MSI K9MM-V VIA K8M800 SAM2 (zintegrowana grafa)

4. Pamięć: GOODRAM DDR2 512MB PC667 N

5. Dysk Twardy:HDD SEAGATE 80GB ST380815AS T-LITE SATA II

7. Obudowa: I-BOX COBRA MF104-11E17SB 350W

Dvd mam swoje.

kosztuje u nich 700 zł, ale te części mogę kupić w sklepie internetowym za 595 zł, szystko odebrać osobiście i sam złożyć (nigdy tego nie robiłem, ale z poradnikiem z tomshardware widze ze to jest bardzo proste. Czasem tylko wymienialem niektore rzeczy typu ram, grafa, dysk itp.) To dobry komputer do biura? Ma być przeznaczony do:

1.win xp

2.ms office

3.net

4.czasem jakiś film + winamp

do gier nie będzie używany, bo w najbliższym czasie mam zamiar kupić drugi komputer wyłącznie do gier. Kręcony oczywiscie nie będzie, bo po co komu o/c w ms office.

btw. czy ta pasta termoprzewodzaca ktora sie dostaje razem z prockiem (albo plyta glowna, nie wiem tego :P ) to straszny shit? bo szkoda mi do tego kompa wydawac kase na paste.

czekam na opinie i porady. pozdro

Edytowane przez RaaDeeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten komp ktoy przedstawilm w pierwszym poscie jest zly? to nie ma byc rakieta... nie potrzeba w nim 1 gb ramu. ma na nim dzialac dobrze win xp i ms office. czemu obudowe bez zasilacza? tutaj mam wraz z nim za 101 zł. a jakbym pewnie kupowal oddzielnie to na bank sie nie zmieszcze w takiej kwocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1gb ramu jest niepotrzebne,znowu bez przesady.512 do XP i do office wystarczy w zupełności,mimo,że układ graf. będzie brał z ramu nieco.

czemu obudowe bez zasilacza?

Bo to,co jest w tej obudowie,to pseudozasilacz,który może powodować niestabilną pracę komputera,a nawet wysłać go w zaświaty :).Nigdy nie uzywaj zasilaczy kupowanych wraz z obudowami,bo jest to najgorszy,chiński chłam "No Name".Kup sobie takiego Modecoma MC,kosztuje grosze,a będziesz miał gwarancję stabilnego działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie na abicie (mówimy o nf-m2s) dobre o/c , ale ... nie ma regulacji CL :| gadalem z kolesiem, który ma go z najnowszym biosem i wszystko w pamięciach się da regulować, ale nie CL :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda to najmniejszy problem. Możesz wsiąść coś takiego http://www.allegro.pl/item195463070__okazj..._przesylka.html lub jakąś porządną budę compaq lub ibm. Mam pytanie jak na tym abitcie oc wypada

Te budy są zdewastowane, widziałeś fotki? Rozumiem ze to ma być obudowa za grosze, ale niech kolega weźmie za grosze nową... np. http://www.allegro.pl/item195764499__nowa_...zasilacza_.html - duża przewiewna obudowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najlepiej zrobionych na rynku :)

Może nie najlepiej, ale lepiej niż siano typu Tracer. Co do obudowy... myślę, że lepiej wydać więcej na prawdziwą budę niż blaszaka, który gnie się z przegrzania gdy psina bądź kotek przy nim poleży. Bebechy w tym blaszaku tylko zakisić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi