RaaDeeK Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) w jakims sklepie widzialem tai zestaw: Komputer Przeznaczony do pracy biurowej: 1. Procesor: AMD SEMPRON 3000+BOX (AM 2) 64 bit 2. Płyta główna: MSI K9MM-V VIA K8M800 SAM2 (zintegrowana grafa) 4. Pamięć: GOODRAM DDR2 512MB PC667 N 5. Dysk Twardy:HDD SEAGATE 80GB ST380815AS T-LITE SATA II 7. Obudowa: I-BOX COBRA MF104-11E17SB 350W Dvd mam swoje. kosztuje u nich 700 zł, ale te części mogę kupić w sklepie internetowym za 595 zł, szystko odebrać osobiście i sam złożyć (nigdy tego nie robiłem, ale z poradnikiem z tomshardware widze ze to jest bardzo proste. Czasem tylko wymienialem niektore rzeczy typu ram, grafa, dysk itp.) To dobry komputer do biura? Ma być przeznaczony do: 1.win xp 2.ms office 3.net 4.czasem jakiś film + winamp do gier nie będzie używany, bo w najbliższym czasie mam zamiar kupić drugi komputer wyłącznie do gier. Kręcony oczywiscie nie będzie, bo po co komu o/c w ms office. btw. czy ta pasta termoprzewodzaca ktora sie dostaje razem z prockiem (albo plyta glowna, nie wiem tego :P ) to straszny shit? bo szkoda mi do tego kompa wydawac kase na paste. czekam na opinie i porady. pozdro Edytowane 15 Maja 2007 przez RaaDeeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=233923 Weź zestaw za 1000 z tematu Sysak'a i pozmieniaj trochę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 CPU i HDD może być . Budę kup bez zasilacza . Zasiłka to np. Modecom MC-300 300 W . Do tego A-Data Vitesta 1 GB 667 mhz i płyta główna Abit NF-M2S . Powinieneś się zmieścić w 700 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 a ten komp ktoy przedstawilm w pierwszym poscie jest zly? to nie ma byc rakieta... nie potrzeba w nim 1 gb ramu. ma na nim dzialac dobrze win xp i ms office. czemu obudowe bez zasilacza? tutaj mam wraz z nim za 101 zł. a jakbym pewnie kupowal oddzielnie to na bank sie nie zmieszcze w takiej kwocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 ma na nim dzialac dobrze win xp i ms office. I wlasnie tutaj najlepiej widac roznice miedzy 512mb a 1gb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 1gb ramu jest niepotrzebne,znowu bez przesady.512 do XP i do office wystarczy w zupełności,mimo,że układ graf. będzie brał z ramu nieco. czemu obudowe bez zasilacza?Bo to,co jest w tej obudowie,to pseudozasilacz,który może powodować niestabilną pracę komputera,a nawet wysłać go w zaświaty :).Nigdy nie uzywaj zasilaczy kupowanych wraz z obudowami,bo jest to najgorszy,chiński chłam "No Name".Kup sobie takiego Modecoma MC,kosztuje grosze,a będziesz miał gwarancję stabilnego działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 to poza obudowa i zasilaczem wszystko moze byc? doradzcie mi jakis zasilacz i obudowe do tego kompa, ale zeby nie bylo za drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Zasilacz delta albo fortron 300/350W a obudowa najtańsza [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Buda to najmniejszy problem. Możesz wsiąść coś takiego http://www.allegro.pl/item195463070__okazj..._przesylka.html lub jakąś porządną budę compaq lub ibm. Mam pytanie jak na tym abitcie oc wypada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 w sumie na abicie (mówimy o nf-m2s) dobre o/c , ale ... nie ma regulacji CL :| gadalem z kolesiem, który ma go z najnowszym biosem i wszystko w pamięciach się da regulować, ale nie CL :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Buda to najmniejszy problem. Możesz wsiąść coś takiego http://www.allegro.pl/item195463070__okazj..._przesylka.html lub jakąś porządną budę compaq lub ibm. Mam pytanie jak na tym abitcie oc wypada Te budy są zdewastowane, widziałeś fotki? Rozumiem ze to ma być obudowa za grosze, ale niech kolega weźmie za grosze nową... np. http://www.allegro.pl/item195764499__nowa_...zasilacza_.html - duża przewiewna obudowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 A jak ja kupowałem to nic dobrego w tej cenie nie było :/ No buda naprawde OK. Co do zasiłki weź Delte 400W. Jeden z najlepiej zrobionych na rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jeden z najlepiej zrobionych na rynku :) Może nie najlepiej, ale lepiej niż siano typu Tracer. Co do obudowy... myślę, że lepiej wydać więcej na prawdziwą budę niż blaszaka, który gnie się z przegrzania gdy psina bądź kotek przy nim poleży. Bebechy w tym blaszaku tylko zakisić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 dzieki za pomoc. odezwe sie jeszcze w nowym temacie jak bede skladal kompa do gier :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 mały offtop :D opis aukcji rządzi :lol2: "Ilośćmiejsc nadodatkowe wentylatory: 2 (rozmiarwenylaowów 80mm lub92mm)" ale za tą cenę naprawde fajna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 oftop też ode mnie ale nie mogłem się powstrzymać: Obudowawyposażona jest w specjalny tunel powietrzny, któryumożliwia montaż procesorów typu Prescott. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Cos w tym dziwnego? Chyba ze do tej pory myslales ze Prescotty byly chlodnymi prockami :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 to było napisane jakby bez tego tunelu procek nie wchodził na płytę albo cuś.. i to jest dziwne (albo raczej chłit matetingowy ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Pusc sempa na boxie na 1.9V bez wiatrakow w budzie to zobaczysz czy duct byl chlytem m [; EOT [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...