Andrzej Miły Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam, chciałem sobie kupić Palita Sonica 2600 Pro, ale zauważyłem, że ma tylko wyjście HDMI, nie ma zwykłego TV out. Czy da się tą kartę podłączyć do zwykłego starego tv jakoś przez tv out ? Trochę mnie to skonfundowało, bo często używam tv do oglądania filmów. Pls help. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 No 2600 to karty naprawde niezle, PRO w tej cenie to hit, jedyne co w tych ukladach ATI zawalilo to marne 4 ROP, stad pojawiaja sie spadki i blokady w grach, gdzie wypelnienie jest istotne. W testach syntetycznych maja spory potencjal, wiekszy niz 8600, w grach jest szansa, ze te niedopracowane sterowniki z czasem poprawia. B-) Nic tylko kupowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie mów, że zapłaciłeś za niego ponad 500 złotych? http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2695608 379 dał, ale za 500 to by zakup roku był :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 No 2600 to karty naprawde niezle, PRO w tej cenie to hit, jedyne co w tych ukladach ATI zawalilo to marne 4 ROP, stad pojawiaja sie spadki i blokady w grach, gdzie wypelnienie jest istotne. W testach syntetycznych maja spory potencjal, wiekszy niz 8600, w grach jest szansa, ze te niedopracowane sterowniki z czasem poprawia. B-) Nic tylko kupowac.Liczysz na tą poprawe? Zobacz na 2900 XT ile poprawili. Ale zobaczysz recenzje do końca to i sam ocenisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Nie mów, że zapłaciłeś za niego ponad 500 złotych?379zl zaplacilem bo to wersja DDR3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam, chciałem sobie kupić Palita Sonica 2600 Pro, ale zauważyłem, że ma tylko wyjście HDMI, nie ma zwykłego TV out. Czy da się tą kartę podłączyć do zwykłego starego tv jakoś przez tv out ? Trochę mnie to skonfundowało, bo często używam tv do oglądania filmów. Pls help. Niestety jak masz starszy typ tv, to musisz miec konwerter sygnalu z vga do scart, albo szukaj modelu karty z s-video, powinien byc moze sapphire. Focus z czasem musi byc jakas poprawa, albo po prostu wyjda gry, ktore 'polubia' Radka, popatrz na losy X1950pro i GF7900gs :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 hmm ChrisG czemu prawie wszedzie anizo x16 co to jest 2900xt ? ;/ W sumie juz sam nie wiem co o tej karcie sadzic , karty od NV nie kupie - wiec chyba biore palita 512 MB - albo bede czekal jeszcze na tym co mam :| Snajpier - miales jakis problem z instalacja ? tak jak ChrisG ... Pytania do FOcusa czy Palit ( w wersji 512mb) posiada czujnik temperatury ? Ech dlaczego AMD sie ociaga ze sterami :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 hmm ChrisG czemu prawie wszedzie anizo x16 co to jest 2900xt ? ;/ W sumie juz sam nie wiem co o tej karcie sadzic , karty od NV nie kupie - wiec chyba biore palita 512 MB - albo bede czekal jeszcze na tym co mam :| Snajpier - miales jakis problem z instalacja ? tak jak ChrisG ... Pytania do FOcusa czy Palit ( w wersji 512mb) posiada czujnik temperatury ? Ech dlaczego AMD sie ociaga ze sterami :( :( Palita w wersji 512 MB nie miałem, ale każdy HD 2600 miał czujnik, więc dlaczego ten miałby nie mieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Miły Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Niestety jak masz starszy typ tv, to musisz miec konwerter sygnalu z vga do scart, albo szukaj modelu karty z s-video, powinien byc moze sapphire. Thnx. No to chyba sobie daruję. Mogli dać tv out :-| W 2600XT jest, a w 2600Pro nie ma. Dziwna polityka. Ten MSI ma, ale on kosztuje tyle co XT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jak już porównujecie ceny, to porównajcie tych samych producentów, albo chociaż średnie ceny tych kart. Bo porównywanie Palita za 400 zł, którego wyroby zawsze są tańsze (osobiście mnie ta firma nie przekonuje, ale nie mówie, że są złe) do 7900GS kosztującego 500 - 550 zł i mówienie ile to oszczędności to moim zdaniem niezbyt ciekawe zestawienie. Średnio 8600GT (mówię o sklepie z normalnymi cenami, nie takim, gdzie wszystko jest bardzo tanie) kosztuje 450 - 500 zł czyli nie jest to taka straszna różnica w cenie. Moim zdaniem obie karty są na porównywalnym poziomie, ja wybrałem 7900GS z kilku powodów: dobre sterowniki dostępne od razu, nie trzeba czekać; jest to niewiele okrojona 7900GTX czyli mocna karta nawet na dzisiaj - 8600GT jest jednak bardzo przycięty i to nie tylko pod względem jednostek cieniujących, ale pod względem jakości elementów też - nikt mi nie wmówi, ze do średniej karty będą ładowane najlepsze układy zasilające, bo to się nie opłaci. DirectX 10 - nie zależy mi w tej chwili, po pierwsze, ze mam XP, a po drugie cała ta technologia w połączeniu z obecnymi kartami graficznymi nie prezentuje się różowo - trzeba jeszcze poczekać. Oczywiście nie mówię, że to w całości prawda i tak jest - to tylko moje zdanie. Jeśli ktoś mnie przekona sensownymi argumentami to przyznam mu rację. Na egiełdzie macie test serii HD2600xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zadnych problemow z instalacja nie mialem, ze sterami 7.7 tak samo zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Czas na brudnego Szkota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 . Na egiełdzie macie test serii HD2600xx.No i jak narazie ten 2600XT słabiutko wypada :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) No i jak narazie ten 2600XT słabiutko wypada :unsure:sa tytuly co pokaze sie z dobrej strony,ale ogolnie karta prezetuje bardzo nierowny poziom wydajnosciowy,duze spadki i roznice miedzy 8600gt,jak wiadomo po OC na stock jest troszke inna historia ze wzgledu wysokiego taktowania radka2600XT na GPU. Edytowane 31 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 @ChrisG Przeczytałem i teścik bardzo fajny :) Mam tylko małą uwagę do strony graficznej wykresów. W odwrotnej kolejności prezentujesz wykresy do legendy, która jest obok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Colin McRae DiRT jest gotowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 2600pro za 300zl w komputroniku to bardzo dobra propozycja w "tanich" sklepach pewnie jeszcze 10-20 zl bedzie taniej za jakis miesiac sam bede modernizowal pc i chyba sie zdecyduje, kazda zlotowka bedzie robic roznice ;p moze ktos jeszcze powiedziec jak karta sprawdza sie w cs:s ew hl2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Jakiej firmy najlepiej brac 2600pro/xt? (Ktory dokladnie wybrac?) Chodzi o oc. Palit Sonic jest ok? Edytowane 31 Lipca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Company of Heroes DirectX 10 jest gotowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Widać ATI prowadzi w paru tytułach, ale na ogół bardziej opłaca się chyba GF 8600 GT. Jak na razie wszystko wskazuje na większą opłacalność dla NV. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Arcy ciekawie wyglądają wyniki w grze Gothic III. ATi coś chyba zepsuło w swoim kontrolerze pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 co do tych rozdzielczosci, co za roznica czy jest 9 czy 16 fps i tak jest nie grywalne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 co do tych rozdzielczosci, co za roznica czy jest 9 czy 16 fps i tak jest nie grywalne ...Akurat na test w "lesie" trzeba patrzeć trochę z przymrużeniem oka, gdyż jest to bardzo wymagający test, ale ja tutaj miałem raczej na myśli rozdzielczość 800 x 600 oraz 1024 x 768 - a one są grywalne na GF'ie. Natomiast 1280 x 1024 zrobiłem w celach naukowych. Half Life 2 - też warto popatrzeć - również w celach naukowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Karta w niektórych grach radzi sobie całkiem przyzwoicie, ale znowu dławi sie po włączeniu AA (mam nadzieje że nowe stery to jakoś poprawią), ale najbardziej rozczarował mnie DX10 gdzie nvidia dostaje po tyłku :wink: a jeśli karty będą sie kręcić tak jak na ,,picilabie,, to ja dziekuje :unsure: Ale spowodowane jest to chyba tym że programy niezbyt poprawnie wykrywają karte... Edytowane 31 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Karta w niektórych grach radzi sobie całkiem przyzwoicie, ale znowu dławi sie po włączeniu AA (mam nadzieje że nowe stery to jakoś poprawią), ale najbardziej rozczarował mnie DX10 gdzie nvidia dostaje po tyłku :wink: a jeśli karty będą sie kręcić tak jak na ,,picilabie,, to ja dziekuje :unsure: Ale spowodowane jest to chyba tym że programy niezbyt poprawnie wykrywają karte...w czasie testu na pclabie nie było czym kręcić tych kart, więc nie mieli specjalnie możliwości - zobacz jak się u mnie kręcą - teraz normalnie można ccc, jak i rivą kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Odnośnie testów Chris-a to jest jakaś lipa , zupełnie inne wyniki niż były wcześniej w temacie gdzie były porównane x1950 , 8600 i 7900gs. Także technika benchmarkowania musi być lipna i mało powtarzalna , także jak samemu się nie sprawdzi to h.. będzie z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Odnośnie testów Chris-a to jest jakaś lipa , zupełnie inne wyniki niż były wcześniej w temacie gdzie były porównane x1950 , 8600 i 7900gs. Także technika benchmarkowania musi być lipna i mało powtarzalna , także jak samemu się nie sprawdzi to h.. będzie z tego. Oprócz jakiś wyjątków uzyskiwał te same rezultaty co ja - może bardziej porównywalne, bo jednak ma innego kompa, więc wyniki ma raczej dobre. Były wyjątki, jak np. Quake 4 ale tam testu źle sie nie da zrobić, a najpewniej sterowniki (bety) coś poprawiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Karta jest chyba troszkę za bardzo pocieta. To porównanie z 9800 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Oprócz jakiś wyjątków uzyskiwał te same rezultaty co ja - może bardziej porównywalne, bo jednak ma innego kompa, więc wyniki ma raczej dobre. Były wyjątki, jak np. Quake 4 ale tam testu źle sie nie da zrobić, a najpewniej sterowniki (bety) coś poprawiły.Dokładnie popatrz , jest więcej gier gdzie wyniki są inne niż były wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Ten 2600pro bedzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...