Evil One Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie na każdej karcie niestety overclocking się powiedzie. HD 2400XT przy zastosowaniu RivaTuner i AtiTool - black screen. Przy użyciu panelu CCC 7.8beta - brak efektu. HD 2400PRO - podkręcanie w panelu CCC bez problemu, z tym, że jest ono ograniczone do pewnych wartości. HD2600 PRO ta sama sytuacja co poprzednio. Wersja XT mniej podkręcalna - ew. pamięci. 840MHz to chyba max dla rdzenia. Na 850 zwis w 3dm'05 już w pierwszym teście. Btw.. każda próba powyżej to black screen. focus widzę, że na egiełdzie testowałeś karty XT przy taktowaniu rdzenia 840? Czy to był max/ew. bezpieczny max. każdej karty? Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Evil One Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nie na każdej karcie niestety overclocking się powiedzie. HD 2400XT przy zastosowaniu RivaTuner i AtiTool - black screen. Przy użyciu panelu CCC 7.8beta - brak efektu. HD 2400PRO - podkręcanie w panelu CCC bez problemu, z tym, że jest ono ograniczone do pewnych wartości. HD2600 PRO ta sama sytuacja co poprzednio. Wersja XT mniej podkręcalna - ew. pamięci. 840MHz to chyba max dla rdzenia. Na 850 zwis w 3dm'05 już w pierwszym teście. Btw.. każda próba powyżej to black screen. focus widzę, że na egiełdzie testowałeś karty XT przy taktowaniu rdzenia 840? Czy to był max/ew. bezpieczny max. każdej karty?840 MHz to był ich max - niestety. Akurat MSI 2600 XT 512 MB zrobiło bez problemu 850 MHz, więc uznałem, że tamte też tyle zrobią, bo ich jeszcze w ręce nie miałem, a się okazało że nie tak łatwo niestety. Co do zwisów - w przypadku 2400 pro to się zgodze, ale każdego 2600 pro / xt kręciłem bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, Zakupiłem właśnie 2600pro od Palit'a i... karta nie stratuje... Bios wgrany najnowszy, clear cmos również robiony (kilka razy). Ja już się poddaje, ma ktoś jakieś pomysły, oprócz wysyłki do serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, Zakupiłem właśnie 2600pro od Palit'a i... karta nie stratuje... Bios wgrany najnowszy, clear cmos również robiony (kilka razy). Ja już się poddaje, ma ktoś jakieś pomysły, oprócz wysyłki do serwisu? To są jaja normalne , apropo nie do serwisu tylko zwróć do sklepu że Ci sprzedali wadliwy produkt.Powinni od ręki na nowy wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ja nie miałem pomyslu i wyslalem do serwisu ;) a miałem to samo i tyz od palyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja też właśnie czekam na kuriera i karta jedzie do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hehe ciekawe sprostowanie dot. wadliwych Radeonow "False Alarm: Defective Radeon Report "Completely Untrue"", czyt. kolejny raz dziala PR NVIDII, albo jak to lubia fanboye zielonych nazywac - kopanie lezacego trupa ATI. :) Slowem koncowym nowe Radki sa wporzo i 'fruwaja', podobnie jak GF8400,8500,8600, warte siebie produkty. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hehe ciekawe sprostowanie dot. wadliwych Radeonow "False Alarm: Defective Radeon Report "Completely Untrue"", czyt. kolejny raz dziala PR NVIDII, albo jak to lubia fanboye zielonych nazywac - kopanie lezacego trupa ATI. :) Slowem koncowym nowe Radki sa wporzo i 'fruwaja', podobnie jak GF8400,8500,8600, warte siebie produkty. :lol2: Ten news, czyli bojkotujący rzekomą wpadkę AMD, to jest bzdura - MSI Raedon HD 2400 PRO by w ogóle działał potrzebował aktualizacji BIOSu, podobnie 2600 XT i PRO tej firmy. Gigabyte 2600 XT miał już nową wersję gdy go dostałem do ręki. Jednak najgorzej było z tym 2400 PRO, bo na tym nawet sterowniki się nie chciały zainstalować. Gdyby problem nie istniał to bym tych manewrów robić nie musiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ten news, czyli bojkotujący rzekomą wpadkę AMD, to jest bzdura - MSI Raedon HD 2400 PRO by w ogóle działał potrzebował aktualizacji BIOSu, podobnie 2600 XT i PRO tej firmy. Gigabyte 2600 XT miał już nową wersję gdy go dostałem do ręki. Jednak najgorzej było z tym 2400 PRO, bo na tym nawet sterowniki się nie chciały zainstalować. Gdyby problem nie istniał to bym tych manewrów robić nie musiał. Twoje problemy nie maja nic do rzeczy z cala sytuacja, bo to co nie dzialalo w tych rzekomo "uwalonych" Radkach to nieaktywne UVD..czyt. link, ktory opisuje te problemy z flashem kart - nie bylo takiego. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Twoje problemy nie maja nic do rzeczy z cala sytuacja, bo to co nie dzialalo w tych rzekomo "uwalonych" Radkach to nieaktywne UVD..czyt. link, ktory opisuje te problemy z flashem kart - nie bylo takiego. :lol2:Śmiej się śmiej - ciekawe dlaczego AMD nie podało mi informacji dlaczego mam aktualizować BIOSy - podobno problem nie jest im znany - oczywiście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 a mnie juz powoli hu.. strzela z tym hd2600xt od palita, pomujajac wydajnosc bo na 7.8 mile mnie zaskakuje to jest cos co mnie naprawde zalamuje notoryczne dzialanie VPU Recovera :( ustawienia takie: http://img237.imageshack.us/my.php?image=radekhb1.jpg temp imho bardzo dobra, niestety zarowno na 7.7 jak i na 7.8 raz na pol godziny albo zwis albo reset (kwestia ustawien VPU rec) ps. na czym polega to, ze biezace ustawienia wyswietlaja 110/297 w testach jest ok, 3d marki widza poprawnie? czy to chodzi o 2D czy poprostu karta jest zjeba.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 a mnie juz powoli hu.. strzela z tym hd2600xt od palita, pomujajac wydajnosc bo na 7.8 mile mnie zaskakuje to jest cos co mnie naprawde zalamuje notoryczne dzialanie VPU Recovera :( ustawienia takie: http://img237.imageshack.us/my.php?image=radekhb1.jpg temp imho bardzo dobra, niestety zarowno na 7.7 jak i na 7.8 raz na pol godziny albo zwis albo reset (kwestia ustawien VPU rec) ps. na czym polega to, ze biezace ustawienia wyswietlaja 110/297 w testach jest ok, 3d marki widza poprawnie? czy to chodzi o 2D czy poprostu karta jest zjeba.... :( Sterowniki 7.8 wskazują taktowanie w 2D, które jest rzeczywiście tak niskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 no to jedno juz wiem, dzieki za odp. teraz tylko ciekaw jestem czemu wali mi VPU Recover Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Chris_qd - u mnie jest dokladnie to samo :P też mnie już trafia. Dodatkowo nie mogę zrobic polskiego znaku (ALT + C) bo wyskakuje mi sterwonik ATI.....oczywiscie mozna to wylaczyc jak najbardziej...i wtedy nie bedzie wyskakiwac...ale znaku ALT+C nie da sie wogole zrobic. Mam nadzieje ze 7.8 beta rozwiaze problem...ale widze ze sie niepotrzebnie ludze... Kiedy to sie pojawia? A mianowicie jak gram i sprobuje zrobic co jakis czas alt+tab - czyli wrocic do windy.... Kiedy wylaczelem VPU Recover to mialem zwieche systemu... Normalnie zalamac sie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hmm no to widze trzebe jeszcze czekac Problem zapewne tez wystepuje na wersji 512MB ? czy sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Na karcie firmy Sapphire nie ma takich problemow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Właśnie miałem zamówić Palita 2600 Pro Sonic... Ale jak piszecie o takich kwiatkach typu nie startowanie grafy to... Co robić teraz? Zamawiać ? :/ Btw, jest gdzieś sklep z dostępnym 26Pro Sonic od Palita z wysyłką pocztą za pobraniem? esc, eMarket, Everon, Morele, Optimus, odpadają, a u reszty po 330zł... <_< Albo nie ma na stanie, albo sklep nie czynny do 15 sierpnia, albo kurier albo wpłata na konto... :| A u mnie bank zamknięty jutro... Spieszy mi sie bo bez grafy jestem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Śmiej się śmiej - ciekawe dlaczego AMD nie podało mi informacji dlaczego mam aktualizować BIOSy - podobno problem nie jest im znany - oczywiście...Nie ma innego wytlumaczenia, MSI, Pality tutaj niczego nie dowodza, jak dzialaja w porzadku inne. Oficjalnie to najwiekszy skandal to sterowniki do tych kart, ale z tym inna beczka prochu, NVIDIA tez to przerabiala pare miesiecy temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Właśnie miałem zamówić Palita 2600 Pro Sonic... Ale jak piszecie o takich kwiatkach typu nie startowanie grafy to... Co robić teraz? Zamawiać ? :/ Btw, jest gdzieś sklep z dostępnym 26Pro Sonic od Palita z wysyłką pocztą za pobraniem? esc, eMarket, Everon, Morele, Optimus, odpadają, a u reszty po 330zł... <_< Albo nie ma na stanie, albo sklep nie czynny do 15 sierpnia, albo kurier albo wpłata na konto... :| A u mnie bank zamknięty jutro... Spieszy mi sie bo bez grafy jestem ;) ja bym zaryzykowal nie wiem jak esc z wysylka za pobraniem ale cene maja super bo 305zl. druga sprawa caly dzien nie bylo restarta albo dzialania VPU recover, chyba znalazlem powod :D ATI TRAY TOOLS!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja się skusiłem na swojego dlatego bo był właśnie w "super cenie" 289zł ;) Tylko że nie za ciekawie się to skończyło... Mam nadzieję że dostanę szybko nowego radka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 FOCUS ... Dal bys rade zalatwic TIMINGI z tego Radeona opartego na DDR4 ?? (tych ktore uzywa) bede b.wdzieczny ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ja bym zaryzykowal nie wiem jak esc z wysylka za pobraniem ale cene maja super bo 305zl. druga sprawa caly dzien nie bylo restarta albo dzialania VPU recover, chyba znalazlem powod :D ATI TRAY TOOLS!!! Chyba zaryzykuje ;) Ale o co biega z tym ati trayem? On powodował błędy czy dzięki niemu ich nie ma? :huh: Esc.pl, no spoko, jest za pobraniem ale only kurier i to za ponad 30zł <_< Czyli czekamy do poniedziałku i kupujemy w Everon'ie :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 mialem att w trau i byly jaja, wylaczylem i jest ok, wlaczam na chwile i bummm VPU zadzialal, wiec dla mnie sprawa oczyVISTA :) ATT szkodzilo, wylaczylem i dzisiaj caly dzien zero problemu ps. teraz tylko musze wyszukac program aby ladnie tak jak ATT dopasowywal mi odswiezanie (jaki Refreshrate itp.) bo CCC ma taka opcje ale ustawia np. 100hz dla wszystkich rozdzialek czego moj monit nie chwyci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Prosba Panowie !! Jesli ktos ma 2600XT na DDR4 to prosilbym o zamieszczenie biosu tutaj, lub jakis link. Dwie dostalem i obie zje ... Dziekuje z gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jak widać, ATi się postarało z nowymi kartami :D . Moje gratulacje dla firmy i wyrazy współczucia dla klientów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Prosba Panowie !! Jesli ktos ma 2600XT na DDR4 to prosilbym o zamieszczenie biosu tutaj, lub jakis link. Dwie dostalem i obie zje ... Dziekuje z gory. Na stronie producenta szukałeś? Skąd pewność, że to tylko bios? Może karty w ogóle padnięte? Ja na razie miałem styczność z 5-cioma kartami HD i żadnych problemów nie doświadczyłem (na sterownikach 8.40RC3 - są super stabilne także w AA). Catalyst 7.7 jest w ogóle nie do użytku z tymi kartami. BTW ... może karty strajkują po wykryciu chipsetu lub procesora intela :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Na stronie producenta szukałeś? Skąd pewność, że to tylko bios? Może karty w ogóle padnięte? Ja na razie miałem styczność z 5-cioma kartami HD i żadnych problemów nie doświadczyłem (na sterownikach 8.40RC3 - są super stabilne także w AA). Catalyst 7.7 jest w ogóle nie do użytku z tymi kartami. BTW ... może karty strajkują po wykryciu chipsetu lub procesora intela :lol2: Przepraszam, ale [ciach!]lisz bez sensu Bez sterow dzialaja, a z nimi juz nie. Testowane na kilku wydaniach Cat. Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Przepraszam, ale [ciach!]lisz bez sensu Bez sterow dzialaja, a z nimi juz nie. Testowane na kilku wydaniach Cat. Nie no sorry, ale po twoim poście można się było tego rzeczywiście domyśleć :angry: Ale mniejsza o to. W jaki sposób nie działają? Windows się nie "odpala" po instalacji sterów, czy też same stery się nie instalują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Nie no sorry, ale po twoim poście można się było tego rzeczywiście domyśleć :angry: Ale mniejsza o to. W jaki sposób nie działają? Windows się nie "odpala" po instalacji sterów, czy też same stery się nie instalują? Karty bez sterow dzialaja normalnie. Stery sie instaluja takze normalnie. Po instalacji reset i tyle bylo z wejscia do systemu, za kazdym razem blad jednego z plikow DLL starownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Nie no sorry, ale po twoim poście można się było tego rzeczywiście domyśleć :angry: Ale mniejsza o to. W jaki sposób nie działają? Windows się nie "odpala" po instalacji sterów, czy też same stery się nie instalują? przypadek na p5b DLX bez uaktualnienia biosu conajmiej do wersji 1212 nigdy windy nie uruchomisz ani nie zainstalujesz,7.7 bledy DLL,7.8 beta juz bez bledow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...