teraw Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) pcie nie uszkodzilem, bo 7300 i stary 6600 chodza ok. procka ram itd przywrocilem na domyslne, dalej nic. dokladnie komp z radkiem zachowuje sie tak: wkladam karte, wlaczam, on sie resetuje co 2 sek tak z 5-10 razy, potem piszczy glosniczkiem, a potem zaczyna ladowac sie winda, caly czas bez obrazu. winda sie normalnie zaladuje do konca (slychac dzwiek przy starcie) a obrazu dalej nie ma. system dziala, bo mozna go normalnie zamknac. przestewilem plyte w tryb 8/8 i wlozylem 7300 w gorny slot, a radka w dolny - uruchomil sie normalnie, system chodzi, winda radka nie widzi. nie mam pojecia co to jest --------- edit: problem rozwiazany - poszedlem do sklepu i za doplata wymienilem na 8600GT Edytowane 20 Września 2007 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ja mam pytanie: czym Wy krecicie i jak swojego palita 2600pro? za rada Tuter'a kombinowałem riva tunerem (ati tool cos mi nie niedziła, albo nie potrafie). ustawiłem zegray na wyzsze, i jedyny program jakim moglem przetestowac to rthdribl (mark 05 mi nie działa :/) ale zadnego przyrostu fps nie uswiadczyłem Oo. a zegray podnisołem na rdzen do 800, a pamieci do 850. mam wrazenie jakby nie działało podkrecanie riva tunerem :/ prosze o jakies rady zwiazane z podkrecaniem, bo cos mi nie idzie :/ z gory dzieki p.s. co do atitool'a, uzywałem wersji 0.27 beta i gdy naciskałem set cloack to ustawiał zegaray, ale na default :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 bielski ... Marki dzialaja ... zobacz pierwszy post w temacie o HD2900XT co to Riva tuner - dziala tylko wersja 2.03 oraz najnowsza co dopiero wyszla 2.04 o innych programach mozesz zapomniej... ATITool nadaje sie tylko do regulacji obrotow wentlatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 szczepoxx napisz w jaki sposób regulować tym wiatraczkiem z AtiToola bo ja coś nie bardzo widzę. U mnie on tak wyje że zastanawiałem sie nad sztywnym podpięciem go-takie ma obroty że nawet przy Vmodzie temperatura jest bardzo niska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 dzieki Szczepoxx, juz wszytsko smiga, jak porobie testy dam znac jak wyniczki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 ZONK000 OC wlacza ATITool (nie ATI Try Tool) najlepiej wersje 0.27b (niby ma obsluge serii 2x00 ale gowno prawda :P ) klikasz w dolnym rogu prawym na guzik settings potem z listy wybierasz "Fan Conrtol" potem zaznaczasz "Override Fan speeds" najlepiej bawic sie tylko "Fixed percentage" - ustawiasz sztywna predkosc albo "Dynamic, based on GPU temperature" - to ci ustawia w zaleznosci od tempy. koniecznie kliknij guzik RESET bo domyslne wartosci sa zle i w tedy ustawia ci sie ladne predkosci :) 30% jest nieslyszalne i w 2D wystarczy w zupelnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 rdzen pusciłem na 790 a pamieci na 820. przy tych ustawieniach nie zauwazylem zadnych artow. rdzen leciał nawet na 800, a pamieci powyzej juz pokazywaly arty. i co ciekawe wynik w 3d marku przy 790 na rdzeniu byl wyzszy. teraz wyniki, na def taktach grafy + proc na 2,4 wynik w 05 = 6349 600/700 @ 790/820 + proc na 2,7 = 7844. nie wiem czy to dobre wyniki xD jutro moze poreobie vmody, to zobacyzmy ile wycinse :P p.s. przy podkreceniu proca na 2,7 system ładuje sie masakrycznie długo !! wie ktos moze przez co :P to tak tylko na dodatek, bo to i tak nie ten dzial xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 nie znam sie na sempronach... ale na sprzecie jak w podpisie tylko z karta na def. to bylo jakies 9200pkt w marku 05 niektorym tu na forum tez zanizalo wyniki w markach ale gry chodzily dobrze. wiec na markach wiele nie testuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mawin Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 czy da sie zastosowac vmoda z 2600pro na Palicie HD 2600xt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) czy da sie zastosowac vmoda z 2600pro na Palicie HD 2600xt ? aaaa czy XT wygląda tak jak PRO?? chodzi mi o płytkę czy tak samiutko są elementy rozmieszczone i czy one są takie same. Weź zmierz napięcie na jednym z kondensatorów tak jak jest to podane w instrukcji v-moda (ciut wcześniej). Jak napięcie jest na XT fabrycznie dość wysokie to cieńkie są szanse na sensowne OC a jak w miare niskie to wypada dowoltować rdzeń bądź ram i obadać sytuacje :lol2: a co do tego sempronka to jest elegancki do ten karty myśle ;-) mam do nich sentyment i nie bez powodu :-P Edytowane 21 Września 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 W końcu miałem okazję pobawić się Palitem 2600pro i ewidentnie coś jest nie tak - w niektórych miejscach 3d marków i gier ilość fps'ów maleje do 0-1fps, po czym zaraz rośnie do normalnej wartości. Sprawdziłem na kompie podkręconym i bez kręcenia, Catalysty 7.7 - 7.9 i cały czas jest tak samo :/ Może ktoś z Was ma jakiś pomysł co jest nie tak? (mb: Asus M2N8-VMX, PCI-e 8x <- raczej nie jest winne, os: Vista H.Premium 64bit PL) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 taka właśnie jego przypadłość jest i też mnie to nieco denerwuje, trzeba liczyć że nowe sterowniki to rozwiążą choć coraz bardziej w to wątpię. Szczepoxx mam tego dokładnie ATITool-a i nie mam tam wśród opcji "fan control" <myśli> może to dlatego że mój jest pro a Twój xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Potwierdzam w wersji Pro tez nie mam mozliwosci regulacji wiatraka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 z tym spadkiem fpsów to może od grzania się jakiegoś elementu na pcb? swego czasu znajomy miał x1950pro i co jakiś czas miał spadki fpsów do 5, a czasem do 1. Okazało się, że po dodaniu dodatkowego nawiewu na pcb problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 wszyscy tak maja z tymi spadkami wiec nie ma sie co martwic :-] a co do ATI Toola ... to bycmoze nie ma obslugi wiatraka w 2600pro u mnie to wyglada tak nic nie poradzimy na pality. wg mnie Palit sie nie popisal 2600PRO i XT. Tak samo jak Galaxy z 8600GT. Ciekawe jak sie Sapphire sprawuje albo inne bardziej "pewne" moim zdaniem firmy jesli chodzi o ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 ktoś z forum ma szafirka, w sumie mógłby się podzielić informacjami jak się sprawuje po dłuższym użytkowaniu. Właśnie stoję przed wyborem grafy i nie wiem czy pakować się w 26pro czy dokładać do używanego x1950gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 taka właśnie jego przypadłość jest i też mnie to nieco denerwuje, trzeba liczyć że nowe sterowniki to rozwiążą choć coraz bardziej w to wątpię.Oby sterowniki coś pomogły, bo takie zachowanie się karty jest co najmniej denerwujące... Swoją drogą bawiłem się dziś 3d Markami, raz na kilka uruchomień wersji '05 przycięć nie było. Wynik wzrósł o niecałe 2k punktów (do 9.3k przy 830/830MHz), w stosunku do przebiegu z przycięciami... potem włączałem test jeszcze parę razy, ale już nie udało mi się uzyskać 'czystego' przebiegu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Dla zainteresowanych: Testy kart w grze Bioshock. Radeon HD 2600 PRO / XT poradził sobie dośc dobrze. Gra działała bezproblemowo na nowych Radeonach - mam na myśli głosy tutaj na forum, że komuś się nie włącza czy coś - myślę, że jest to kwestia dema / pełnej wersji gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 no to ja nie wiem ... kazdemu kogo sie pytalem to gra sie wykrzaczala w DX10 przynajmniej na 2600PRO/XT a tam chodzi dobrze <_<. zadne hotfixy nie pomagaja, zadne inne duperele wspomagajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 a ja mam nadzieję, że to co wyszło z testu w bioshocku okaże się prawdą w innych grach na Unreal Engine 3. Gdzieś czytałem, że w Strangleholdzie jest taka sama sytuacja, sygnowane przez nV (ue3), ale karty ati radzą sobie lepiej. Jeżeli w UT3 będzie podobnie to całkiem zapomnę o 86gt i wezmę 2600pro, albo w przypływie gotówki x1950gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 a ja mam nadzieję, że to co wyszło z testu w bioshocku okaże się prawdą w innych grach na Unreal Engine 3. Gdzieś czytałem, że w Strangleholdzie jest taka sama sytuacja, sygnowane przez nV (ue3), ale karty ati radzą sobie lepiej. Jeżeli w UT3 będzie podobnie to całkiem zapomnę o 86gt i wezmę 2600pro, albo w przypływie gotówki x1950gtNa tym samym silniku jest SCDA oraz R6; Vegas - wyniki już są dawno na egieldzie. Jedno co jest typowe to brak typowości i wyniki zależą od miejsca testu, a co dopiero od gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mawin Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Są już Catalist 8.0 beta! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Na tym samym silniku jest SCDA oraz R6; Vegas - wyniki już są dawno na egieldzie. Jedno co jest typowe to brak typowości i wyniki zależą od miejsca testu, a co dopiero od gry.Focus wiem, że wiele gier jest obecnie na UE3, a wyniki na egieldzie widziałem już dawno. Tylko właśnie dziwi mnie rozbieżność pomiędzy wynikami. Niby silnik ten sam (ewentualnie z modem) a jednak wyniki to loteria, raz na zielono, raz na czerwono :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Są już Catalist 8.0 beta! :) jak wniosa tyle do 7.9 co 7.9 do 7.8 to kij w nery AMD <_< niech BIOSHOCK w DX10 zacznie dzialas i WiC. Jeszcze jak by najnowsza wersja ATITool'a wyszla to tez bym byl zadowolony :) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 takie rzeczy to tylko w erze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Są już Catalist 8.0 beta! :) Ciekaw jestem czy cóś one wniosą nowego. Jak ktoś wyteści je to proszę o małą relacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 takie rzeczy to tylko w erze :P wlasnie tego sie obawiam i jest mi z tego powodu smutno ze producent "ktoremu zaufalem" i kupilem jego produkt z nadzieja na to ze bedize mi sluzyl w miare dobrze lub nawet coraz lepiej, to mimo wszystko nic sie nie zmienia. Wg. mnie jak by nie Catalysty 7.8 to karty nie byly by godne uwagi. Nawet za ta cene, ktora nie jest tak atrakcyjna (XT) szczerze powiedziawszy. Nie wiem czy to przez PALIT'a czy to ogolnie takie sa radeony 2600XT ale tyle uzerania to jeszcze nigdy nie mialem, nawet brat tak mi za skore nie zaszedl jak ta karta :-] z minuty na minute cos sie jej ze sterami nie podobalo i BLUESCREEN caly czas :-] czekamy na filane 8.0 :P ze zniecierpliwieniem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Witam zamierzam kupić 2600xt, ale mam takie pytanko jaka jest różnica między wersjami z pamięcia ddr3 a ddr4 2200Mhz, czy warte dopłaty ? i jakie radiatory pasywne pasują na 2600 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Raczej 7.10 beta, a dlaczego softpedia nazwała je 8.0 (roku 2008 jeszcze nie mamy), nie wiem. I tak są jako 8.42. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Witam zamierzam kupić 2600xt, ale mam takie pytanko jaka jest różnica między wersjami z pamięcia ddr3 a ddr4 2200Mhz, czy warte dopłaty ? i jakie radiatory pasywne pasują na 2600 ?? NIE WARTO ANI ZLOTOWKI ... rdzen jest za slabo taktowany zeby wykozystac przepustowosc uzyskana dzieki pamieciom DDR4 roznica jest to ze zwykly 2600XT ma pamieci DDR3 taktowane 1600MHz, a DDR4 maja 2200MHz ... ta karta jednak bardziej kozysta z taktowania rdzenia niz pamieci wiec jak na ten GPU to pamiec jest stanowczo za wysoko taktowana i poprostu sie marnuje. Dlatego nie ma sensu kupowac wersji DDR4 gdyz GPU nie obrobi tylu informacji ktore jest w stanie podac mu przepustowosc pamieci kupic zwyklego XT podkrecic rdzen i podkrecic pamieci i wyjdzie na to samo prawie. pozdrawiam :) Edytowane 27 Września 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...