Skocz do zawartości
Nicolass

Radeon Hd 2600 XT/Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapominaj że ja mam 2x1GB DDRII 900 a oni tylko 2x512...

sterowniki najnowsze do wszystkiego, system czysciutki jak juz mowilem, 50MB ramu zajmuje [powerxp] 3 tygodniowy. Po prostu nie ma takiej opcji. zobaczymy ile będe miał na 8600GT... i wtedy sie przekonamy czyj to byl problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ma 4ROPy, ale nie jest to obecnie miarą wydajności, przynajmniej w tej klasie kart. Coraz bardziej będzie się liczyć wydajność shaderów; a jeśli chcesz grać w wysokich rozdziałkach, przy max detalach to i tak X1950GT Ci nie pomoże. Nie ten target :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe wyniczki. Diabelski :rolleyes: boost w CoH, CoJ i QW, szczególnie CrossFire, ale i pojedyncze karty także 20-30%. Szkoda tylko, że wszystko dotyczy DX10 i Visty. Ale może już czas pomału na zmianę systemu (po service pack 1 trzeba się będzie zastanowić).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie, taki kłopot z Asus ATI 2600XT. System świeżo postawiony (XP). Stery do ATI te Hotfixy (zresztą zwykłe 7.9 tez badałem). Wszystko niby działa ale nie mozna uruchomić żadnego 3DMarka. Wiem, że w to sie nie gra ;) ale komp jest szwagra i chłopak koniecznie chce zobaczyć jak sie karta tam spisuje.

Sprawdzałem 3DMarka 2006 i 2003. Objaw taki, że uruchamia się plansza startowa i koniec. Mozna czekać do śmierci i nic dalej nie idzie. Nie mam już pomysłu co mozna z tym zrobić. DX jest ok, stery teoretycznie też (no chyba, ze cos z nimi nie tak), te wszytskie wymagane dodatki do 3Dmarka tez (zresztą sam sobie wrzuca co potrzebuje).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i miałem racje. Kupiłem, a raczej zamieniłem, na 8600GT Palit Sonic+ i teraz ile mam punktów w 3dmark06?

5500! Tak dokładnie tyle, Pięć tysięcy pięćset!

Podkrecony jest tylko procek na 2700, a moge go dociągnąc jeszcze wyżej nie wspominając o karcie graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i miałem racje. Kupiłem, a raczej zamieniłem, na 8600GT Palit Sonic+ i teraz ile mam punktów w 3dmark06?

5500!

gratuluje wygrałeś w 3d marki :lol: N/C

5,5k to znajomy na zwykłym palicie robi, przy 650/1600 więc Twój wynik nie powala

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o co ci chodzi skoro ten twoj znajomy osiaga podobny wynik na kreconej wersji karty? :>

Pozatym Bioshock - teraz o 10FPS wiecej!

3dmark06 o 2500 pkt wiecej!

a to wszystko za 80zł wiecej, jeszcze przetestuje inne gry ale teraz moge powiedzieć jedno - HD2600 NIE POLECAM!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do licha z GeForcami !! a kysz :P

porownujcie do Radeonow :P

a tak BTW to wie ktos kiedy te Catalisty nowe wyjda :> ??

Oracle :D ... jak wyjda stery nowe to pogadamy w tedy :D

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zamontowalem x1950gt powercolora roznica jest spora pierwsze odpalilem gothica 3 nie muli juz tak przy duzych walkach

podkrecilem pamiec do 1400 gpu-z wykrywa przepustowosc na 44.5 giga

w 3dm05 wywalil ponad 8500 w innych jeszcze nie odpalalem

chlodzenie jest duze ale nie slysze bo mi 120 w chieftecku zaglusza :P

no i jak za niecale 350 zeta to oplacalo sie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś widział już gdzieś testy dema COD 4 na kartach 2600pro/xt i 8600gt/gts ?

Po testach bety Crysisa mam nadzieję ze nie będę musiał czytać więcej herezji typu

"bierz 7600 gt , nawet 7600 gs jest lepszy od 2600" albo "2600/8600 ssą - brać tylko 7900gs"

Edytowane przez Dzielnyp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś widział już gdzieś testy dema COD 4 na kartach 2600pro/xt i 8600gt/gts ?

Po testach bety Crysisa mam nadzieję ze nie będę musiał czytać więcej herezji typu

"bierz 7600 gt , nawet 7600 gs jest lepszy od 2600" albo "2600/8600 ssą - brać tylko 7900gs"

Jeśli ktoś Ci pisze, że 7600GS, czy GT jest wydajnieszy od 2600 lub 8600, to są już to na prawdę herezje. Przy 7900GS już bym się zastanowił, ale wolałbym zdecydowanie X1950PRO. Same HD2600, czy GF8600 nie są tak tragicznymi układami jak niektórzy je "malują". Dla mnie bomba za śmieszne pieniądze, ale jak kto lubi. Nowy G92, czy RV670 to już inna półka i mnie osobiście póki co nie stać na takie zabawki. Na razie zostaje w swojej "piaskownicy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję sobię taką :)

I w związku z tym mam takie pytanie ...

Zainteresowały mnie 2 wersje

-> Powercolor - http://sklep.cyberstore.pl/?page=/61/84,,,...4186/99,14186//

-> Palit - http://morele.net/produkt/114426

Różnica - 35 zł - czyli ponad połowa chłodzenia na procesor :lol2: Opłaca się dopłacić do Palita, czy zostać przy PowerColor ? A może jakiś inny producent do tych 280 zł ? Ogólnie ma być najpierw wydajne i dobrze się kręcić, a potem dopiero mogłoby być ciche (nie pasyw i w granicach rozsądku, nie chcę suszary)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi