Oracle Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Nie zapominaj że ja mam 2x1GB DDRII 900 a oni tylko 2x512... sterowniki najnowsze do wszystkiego, system czysciutki jak juz mowilem, 50MB ramu zajmuje [powerxp] 3 tygodniowy. Po prostu nie ma takiej opcji. zobaczymy ile będe miał na 8600GT... i wtedy sie przekonamy czyj to byl problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 no to ciesze sie puki co ze mam szybsza maszyne od twojej :P moze to ten powerXP :) a jak sie okaze ze i 8600GT bedzie chodzic blado ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 wrzuć wynik z 3DMark05 jak masz, nie testowałem swojej na 06 to nieporównam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ostatnio zapodalem program gpu-z i ku mojemu zdziwieniu pokazal ze moj 2600 pro ma 4 rop! czyzby bledny odczyt czy moze smutna prawda? co raz bardziej mnie kusi wymiana 2600 pro na x1950gt albo pro calkiem niezle ceny maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Oczywiście, że ma 4ROPy, ale nie jest to obecnie miarą wydajności, przynajmniej w tej klasie kart. Coraz bardziej będzie się liczyć wydajność shaderów; a jeśli chcesz grać w wysokich rozdziałkach, przy max detalach to i tak X1950GT Ci nie pomoże. Nie ten target :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 no to zem sie omylil a ja zem myslal ze to 8 rop ma a co mi tam chce ktos kupic paleciaka 2600 pro za 200 pln? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=193745 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 znaczy ze nie bedzie 8.0 tylko back do 7.1 IMPROVED ???? i ma byc szybsze wszystko o tyle %%% co napisali ?????????? jak nie zobacze to nie uwierze <_< w przypadku ATI nie wierze na slowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Niezłe wyniczki. Diabelski :rolleyes: boost w CoH, CoJ i QW, szczególnie CrossFire, ale i pojedyncze karty także 20-30%. Szkoda tylko, że wszystko dotyczy DX10 i Visty. Ale może już czas pomału na zmianę systemu (po service pack 1 trzeba się będzie zastanowić). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 znaczy ze nie bedzie 8.0 tylko back do 7.1 IMPROVED ????Stery ATi są numerowane według miesiąca 7.10 czyli październik. 8 to i będą, ale to w następnym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Witam Panowie, taki kłopot z Asus ATI 2600XT. System świeżo postawiony (XP). Stery do ATI te Hotfixy (zresztą zwykłe 7.9 tez badałem). Wszystko niby działa ale nie mozna uruchomić żadnego 3DMarka. Wiem, że w to sie nie gra ;) ale komp jest szwagra i chłopak koniecznie chce zobaczyć jak sie karta tam spisuje. Sprawdzałem 3DMarka 2006 i 2003. Objaw taki, że uruchamia się plansza startowa i koniec. Mozna czekać do śmierci i nic dalej nie idzie. Nie mam już pomysłu co mozna z tym zrobić. DX jest ok, stery teoretycznie też (no chyba, ze cos z nimi nie tak), te wszytskie wymagane dodatki do 3Dmarka tez (zresztą sam sobie wrzuca co potrzebuje). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 3dmark problem - ATi Radeon HD 2900XT/XTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 3dmark problem - ATi Radeon HD 2900XT/XTXPięknę dzięki. Obadam wieczorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 No i miałem racje. Kupiłem, a raczej zamieniłem, na 8600GT Palit Sonic+ i teraz ile mam punktów w 3dmark06? 5500! Tak dokładnie tyle, Pięć tysięcy pięćset! Podkrecony jest tylko procek na 2700, a moge go dociągnąc jeszcze wyżej nie wspominając o karcie graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) No i miałem racje. Kupiłem, a raczej zamieniłem, na 8600GT Palit Sonic+ i teraz ile mam punktów w 3dmark06? 5500! gratuluje wygrałeś w 3d marki :lol: N/C 5,5k to znajomy na zwykłym palicie robi, przy 650/1600 więc Twój wynik nie powala Edytowane 10 Października 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Nie wiem o co ci chodzi skoro ten twoj znajomy osiaga podobny wynik na kreconej wersji karty? :> Pozatym Bioshock - teraz o 10FPS wiecej! 3dmark06 o 2500 pkt wiecej! a to wszystko za 80zł wiecej, jeszcze przetestuje inne gry ale teraz moge powiedzieć jedno - HD2600 NIE POLECAM!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Nie wiem o co ci chodzi skoro ten twoj znajomy osiaga podobny wynik na kreconej wersji karty? :>o to że skoro masz sonic+ to masz taktowania 625/1800, a masz wynik jak znajomy na 650/1600. Dalej coś mało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oracle Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Po pierwsze twoj znajomy moze miec lepszego i bardziej podkreconego proca, A dwa to ma o 25Mhz wieksze taktowanie rdzenia. Poza tym mało? Nie powiedziałbym: http://pclab.pl/art28888-55.html http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=424&...ctr_str_numer=6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) do licha z GeForcami !! a kysz :P porownujcie do Radeonow :P a tak BTW to wie ktos kiedy te Catalisty nowe wyjda :> ?? Oracle :D ... jak wyjda stery nowe to pogadamy w tedy :D Edytowane 10 Października 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 no pozbylem sie swojego 2600 pro i teraz mam dylemat czy zakupic x1950gt shaphira czy tez 8600gt palita hmmmm widzialem w sieci x1950gt powercolora za 350 zeta co sadzita? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ja sadzita ze trzeba bylo poczekac da catalysty nowe i w tedy sie zastanawiac czy sprzedac. A co do wyboru to 8600GT wg. mnie ofkors. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 no to juz wybralem zamowilem powercolor x1950gt za 350 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=14406 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borot Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 no zamontowalem x1950gt powercolora roznica jest spora pierwsze odpalilem gothica 3 nie muli juz tak przy duzych walkach podkrecilem pamiec do 1400 gpu-z wykrywa przepustowosc na 44.5 giga w 3dm05 wywalil ponad 8500 w innych jeszcze nie odpalalem chlodzenie jest duze ale nie slysze bo mi 120 w chieftecku zaglusza :P no i jak za niecale 350 zeta to oplacalo sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) w 3dm05 wywalil ponad 8500 w innych jeszcze nie odpalalemniewiele. zobacz wydajnosc w nowszych tytulach: Bioshock, MoH:A, ET:QW kupiles wersje 256 czy 512 ?? Edytowane 11 Października 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mawin Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzielnyp Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Czy ktoś widział już gdzieś testy dema COD 4 na kartach 2600pro/xt i 8600gt/gts ? Po testach bety Crysisa mam nadzieję ze nie będę musiał czytać więcej herezji typu "bierz 7600 gt , nawet 7600 gs jest lepszy od 2600" albo "2600/8600 ssą - brać tylko 7900gs" Edytowane 12 Października 2007 przez Dzielnyp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Czy ktoś widział już gdzieś testy dema COD 4 na kartach 2600pro/xt i 8600gt/gts ? Po testach bety Crysisa mam nadzieję ze nie będę musiał czytać więcej herezji typu "bierz 7600 gt , nawet 7600 gs jest lepszy od 2600" albo "2600/8600 ssą - brać tylko 7900gs" Jeśli ktoś Ci pisze, że 7600GS, czy GT jest wydajnieszy od 2600 lub 8600, to są już to na prawdę herezje. Przy 7900GS już bym się zastanowił, ale wolałbym zdecydowanie X1950PRO. Same HD2600, czy GF8600 nie są tak tragicznymi układami jak niektórzy je "malują". Dla mnie bomba za śmieszne pieniądze, ale jak kto lubi. Nowy G92, czy RV670 to już inna półka i mnie osobiście póki co nie stać na takie zabawki. Na razie zostaje w swojej "piaskownicy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 no pochwalcie sie panowie jak wam smigaja te nowe stery i czy sa takie ah i oh. co do CoD 4 to gralem i smiga bez szemrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Kupuję sobię taką :) I w związku z tym mam takie pytanie ... Zainteresowały mnie 2 wersje -> Powercolor - http://sklep.cyberstore.pl/?page=/61/84,,,...4186/99,14186// -> Palit - http://morele.net/produkt/114426 Różnica - 35 zł - czyli ponad połowa chłodzenia na procesor :lol2: Opłaca się dopłacić do Palita, czy zostać przy PowerColor ? A może jakiś inny producent do tych 280 zł ? Ogólnie ma być najpierw wydajne i dobrze się kręcić, a potem dopiero mogłoby być ciche (nie pasyw i w granicach rozsądku, nie chcę suszary) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...