szczepoxx Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 testowal ktos catalysty nowe :> ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 testowal ktos catalysty nowe :> ?? :Dwlasnie zobaczyl by ktos bo jak beda jakies "jaja" z nimi to mi szkoda transferu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) No tak - bo ludzie grają w gry, które są "nietknięte przez producentów sprzętu", zaś gry ze świetną fabułą się świadomie pomijane, bo są skaleczone nvidią LOL Czemu nie odpisałeś na moje poprzednie pytania? A sorki zapomniałem spieszylem sie do roboty ;) Z/stencil to taki buforek do obsługi szablonów odpowiadający za efekty cieni chmurek dymków itp A skąd ten wniosek ? To że nvidia gdzieś wkracza niekoniecznie oznacza zawsze ze jakosc sie pogorszy... przykladem moze byc timeshift gdzie wydajnosc obu platform stoji na poziomie najgorsze jest tylko to że nvidia zaczyna bardzo głęboko ingerować w jakość obrazu na swoich kartach takie manewry znacznie utrudniaja wykrycie prawdziwej wydajnosci która poźniej przekłada się na okres czasu wydajnego działania ich kart... działo się tak w przeszłości jak to nvidia pierwszy raz wydała na świat prawdziwą nowostkę techniczną - pełne wsparcie Shader 2.0 wydajności starczyło na bo ja wiem rok może 2 lata góra do dzisiaj nie ma opcji pogrania na karcie z serii FX ( na X800 dalej można popykać nawet w Crysis) i dzieję się tak do dzisiaj - w crysis odbicie wody na pewnych sterach typu beta HOT FIX nie było poprawnie wyświetlane ( jak brak smoka w 3d marku 2001 na kartach FX), gorsza wydajność na najlepszym silniku Unreal Engine 3... niedługo dojdzie do tego że nie pograsz sobie w grę jesli nie bedzie "Nvidia Its Meant to be played" bo wydajności nie starczy... teraz też wprowadzono rewolucje zwiazana głęboko z directx zobaczymy jak się to potoczy narazie nvidia radzi sobie dobrze ale są oznaki słabości... Edytowane 22 Listopada 2007 przez Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 wlasnie zobaczyl by ktos bo jak beda jakies "jaja" z nimi to mi szkoda transferu... no faktycznie 16MB to szkoda marnować taki transfer :-P :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 no faktycznie 16MB to szkoda marnować taki transfer :-P :-P :-Pprzy predkosciach 5-7KB/s to ponad pol h sciagania. juz mam bylem u kuzyna i niecala min. dzis zainstaluje i zobacze czy cos daja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Jakie sa kompatybilne wentylatory z tym palitem z podpisu ? Edit dobra już się tak nie śpieszcie z odpowiedzią znalazłem coś co mi spasuje (tak do końca to się okaże dopiero po próbie zamontowania)... :P Edytowane 24 Listopada 2007 przez Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Warto wymienić się za 7900gs z zalmanem vf900cu bez gwarki za nowego Hisa hd2600 pro 650\1800MHz turbo :P 256mb pamiec i chyba ddr2 :| będzie ona szybsza? Przepraszam za to pytanie ale nie śledzilem wątku o tej karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 z 7900 --> 2600 NIE z 2600 --> 7900 TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Mam pytanko. Czy warto przesiadać się z 7600gt na 2600xt ddr4 za 300plnów?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 (edytowane) Sonic+ 8600GT od Palit'a wyrwiesz za tyle samo, a porywnywac w zasadzie nie ma czego. rozpakowujesz, instalujesz po czym gra i trabi :) no i OC zapasu jest od groma. ja na swoim non sonic+ shadery wykrecilem o 59% (1188->1890 MHz), a to wlasnie w nich w obecnych czasach tkwi power :) Edytowane 24 Listopada 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jaka karta będzie lepsza (bardziej perspektywiczna) pod kątem nowych gier z obsługą dx10 - X1950Pro czy HD2600/2900 pro?? (nota bene czy HD2900 wyszła pod agp?). Mój zestaw: asusp4p800, PIV 2,4 Northwood, WD160 GB sata, DVD-combo od LG, 5 wiatraków 8 mm + 350 wat chieftec (grafika - GF6800). btw raczej nie planuje wymiany zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jaka karta będzie lepsza (bardziej perspektywiczna) pod kątem nowych gier z obsługą dx10 - X1950Pro czy HD2600/2900 pro?? (nota bene czy HD2900 wyszła pod agp?).Hehe , ciekawe pytanie. X1950P wcale nie bedzie perspektywiczna karta bo nie wspiera DX10 , natomiast HD2600 jest za slaba aby bawic sie z DX10 mimo natywnosci. Zastanowilbym sie raczej nad 3850/3870 jesli mowimy o radkach badz o 8800GT , ale nie pod AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Już chyba linkowałem: King of the AGP upgrade market, Daamit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Moze mi ktos podac vmoda gpu do palita 2600pro ddr3?? z ksiegi vmodow odeslali mnie tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mawin Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Moze mi ktos podac vmoda gpu do palita 2600pro ddr3?? z ksiegi vmodow odeslali mnie tutaj. Było juz kilka razy podawane na tym forum , wiec kolego nie rob z siebie gamonia i poczytaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Moze mi ktos podac vmoda gpu do palita 2600pro ddr3?? z ksiegi vmodow odeslali mnie tutaj. trzymmmm http://people.overclockers.ru/Fa11en/record18 po rusku ale to co zamalować masz to widzisz i pamiętaj-najlepszy jest chiński ołówek za 10groszy :D mówię poważnie :lol2: osobiście tylko GPU dovoltowałem, ram olewam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 trzymmmm http://people.overclockers.ru/Fa11en/record18 po rusku ale to co zamalować masz to widzisz i pamiętaj-najlepszy jest chiński ołówek za 10groszy :D mówię poważnie :lol2: osobiście tylko GPU dovoltowałem, ram olewam Trzeba zamalowac ten punkt przy ktorym pisze pencil Gpu (+) R145?? nie znam sie na vmodach :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 odpalal ktos crysisa na 2600pro?? jak chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 ja odpalałem demko, i az tak tragicznie nie jest, da sie pograc, tylko na jakich detalach i rozdziałce ci nei powiem bo niestety nie pamietam :/ ale spokojnie mozesz go odpalic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ja gralem na dx 9 z modem na dx10 w 1024x768 ... wszystko ile sie dalo na maxa :D czasami dochodzilo nawet do 27FPS :) powaznie ale srednia to powyzej 15-17 FPS :) jak na ta karte i na te detale to !!! wypasnie :) tzn 2600XT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 bo nie wiedziałem czy kupic czy nie. kupie gierkę na dniach. mi starczy 1024x768 med. po nowym roku planuje 3850 to wtedy jeszcze raz przejdę :D tak jak moh pacific assoult na 9200 1 raz dla zasady i na 9550@9600 dla przyjemnosci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Takie krótie pytanie: Czy 2400 ma DOKŁADNIE te same funkcje dekodowania video, co 2600? Kiedyś przeglądałem szczegółowe testy jakości i wydajności i chyba coś było gorzej, ale teraz nie mogę tego znaleźć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mawin Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 ja gralem na dx 9 z modem na dx10 szczepoxx gdzie dorwales tego moda na dx10 ? jak to wyglada z tym moda , podaj jakas nazwe lub linka do tego , to tez zainstaluje , jesli fajnie to wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Ciche chłodzenie jest w Powercolor HD2600Pro 256 DDR3 (Zeroterm)? Ma blombe od spodu? Mam okazje się zamienić bez dopłaty właśniego na tego Powercolora. Warto? Jeszcze jedno pytanko. Czy we wszystkich HD2600Pro nie działa regulator prędkości obrotowej czy tylko w Palicie? Edytowane 3 Grudnia 2007 przez emilek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 @ Mawin moda dorwalem hmmm gdzie go moglem dorwac ... aaaaahh no to w temacie o CRYSISIE z tego co pamietam :P 5 strona post 131. Poczytaj sobie wicej ... bedziesz wiedzial wiecej jak to sie konfiguruje recznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 no i mam gierke ladnie smiga. 1024x768 wszystko na srednich i fps 25-50. w akcji srednio 30-35. gram bez patcha narazie. kal bede mial troche wolnego czasu to do kumpla uderze i zobaczymy jak takie 2 pality sobie radza w crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 zobacz zobacz :) ... i ladnie opisz pozniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soulafein Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Hej. Witam wszystkich. Probuje zmienic chlodzenie na Palicie 2600 pro bo jest zbyt glosne. Moze mi ktos poradzic jakie mam alternatywy?? Szukam co bym zalozyc na ten model karty ale mam metlik w glowie. Co radzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 W oczekiwaniu na HD3870 od dzisiaj hibernuję na PowerColor 240pro SCS i mam takie pytanie okolicznościowe: Karta cały czas zmienia zegary. Nie jakieś tam 2d/3d tylko bardziej pośrednie wartości. Czy ten typ tak ma, czy to nowe sterowniki i to całe PowerPlay? Normalnie, jak wskaźnik użycia GPU jest w okolicach zera, to chodzi na 110/252, ale jak odsłonię pulpit i ustawione na nim Dream Scene albo puszczę film, czy szachy 3D w okienku, to potrafi pokazać 400/300Mhz albo max 525/400. Nie wiem czy to wszystkie wartości bo CCC nie odświeża płynnie odczytów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Wszystko jest w pozadku :) ... Wlasnie te typy tak maja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...