Skocz do zawartości
Nicolass

Radeon Hd 2600 XT/Pro

Rekomendowane odpowiedzi

No tak - bo ludzie grają w gry, które są "nietknięte przez producentów sprzętu", zaś gry ze świetną fabułą się świadomie pomijane, bo są skaleczone nvidią LOL

Czemu nie odpisałeś na moje poprzednie pytania?

A sorki zapomniałem spieszylem sie do roboty ;)

Z/stencil to taki buforek do obsługi szablonów odpowiadający za efekty cieni chmurek dymków itp

A skąd ten wniosek ? To że nvidia gdzieś wkracza niekoniecznie oznacza zawsze ze jakosc sie pogorszy... przykladem moze byc timeshift gdzie wydajnosc obu platform stoji na poziomie najgorsze jest tylko to że nvidia zaczyna bardzo głęboko ingerować w jakość obrazu na swoich kartach takie manewry znacznie utrudniaja wykrycie prawdziwej wydajnosci która poźniej przekłada się na okres czasu wydajnego działania ich kart... działo się tak w przeszłości jak to nvidia pierwszy raz wydała na świat prawdziwą nowostkę techniczną - pełne wsparcie Shader 2.0 wydajności starczyło na bo ja wiem rok może 2 lata góra do dzisiaj nie ma opcji pogrania na karcie z serii FX ( na X800 dalej można popykać nawet w Crysis) i dzieję się tak do dzisiaj - w crysis odbicie wody na pewnych sterach typu beta HOT FIX nie było poprawnie wyświetlane ( jak brak smoka w 3d marku 2001 na kartach FX), gorsza wydajność na najlepszym silniku Unreal Engine 3... niedługo dojdzie do tego że nie pograsz sobie w grę jesli nie bedzie "Nvidia Its Meant to be played" bo wydajności nie starczy... teraz też wprowadzono rewolucje zwiazana głęboko z directx zobaczymy jak się to potoczy narazie nvidia radzi sobie dobrze ale są oznaki słabości...

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie sa kompatybilne wentylatory z tym palitem z podpisu ?

Edit dobra już się tak nie śpieszcie z odpowiedzią znalazłem coś co mi spasuje (tak do końca to się okaże dopiero po próbie zamontowania)... :P

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wymienić się za 7900gs z zalmanem vf900cu bez gwarki za nowego Hisa hd2600 pro 650\1800MHz turbo :P 256mb pamiec i chyba ddr2 :| będzie ona szybsza? Przepraszam za to pytanie ale nie śledzilem wątku o tej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sonic+ 8600GT od Palit'a wyrwiesz za tyle samo, a porywnywac w zasadzie nie ma czego. rozpakowujesz, instalujesz po czym gra i trabi :)

no i OC zapasu jest od groma. ja na swoim non sonic+ shadery wykrecilem o 59% (1188->1890 MHz), a to wlasnie w nich w obecnych czasach tkwi power :)

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka karta będzie lepsza (bardziej perspektywiczna) pod kątem nowych gier z obsługą dx10 - X1950Pro czy HD2600/2900 pro?? (nota bene czy HD2900 wyszła pod agp?).

Mój zestaw: asusp4p800, PIV 2,4 Northwood, WD160 GB sata, DVD-combo od LG, 5 wiatraków 8 mm + 350 wat chieftec (grafika - GF6800).

btw raczej nie planuje wymiany zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka karta będzie lepsza (bardziej perspektywiczna) pod kątem nowych gier z obsługą dx10 - X1950Pro czy HD2600/2900 pro?? (nota bene czy HD2900 wyszła pod agp?).

Hehe , ciekawe pytanie. X1950P wcale nie bedzie perspektywiczna karta bo nie wspiera DX10 , natomiast HD2600 jest za slaba aby bawic sie z DX10 mimo natywnosci. Zastanowilbym sie raczej nad 3850/3870 jesli mowimy o radkach badz o 8800GT , ale nie pod AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos podac vmoda gpu do palita 2600pro ddr3?? z ksiegi vmodow odeslali mnie tutaj.

Było juz kilka razy podawane na tym forum , wiec kolego nie rob z siebie gamonia i poczytaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos podac vmoda gpu do palita 2600pro ddr3?? z ksiegi vmodow odeslali mnie tutaj.

trzymmmm http://people.overclockers.ru/Fa11en/record18 po rusku ale to co zamalować masz to widzisz i pamiętaj-najlepszy jest chiński ołówek za 10groszy :D mówię poważnie :lol2:

osobiście tylko GPU dovoltowałem, ram olewam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzymmmm http://people.overclockers.ru/Fa11en/record18 po rusku ale to co zamalować masz to widzisz i pamiętaj-najlepszy jest chiński ołówek za 10groszy :D mówię poważnie :lol2:

osobiście tylko GPU dovoltowałem, ram olewam

Trzeba zamalowac ten punkt przy ktorym pisze pencil Gpu (+) R145?? nie znam sie na vmodach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gralem na dx 9 z modem na dx10

w 1024x768 ... wszystko ile sie dalo na maxa :D

czasami dochodzilo nawet do 27FPS :) powaznie

ale srednia to powyzej 15-17 FPS :)

jak na ta karte i na te detale to !!! wypasnie :)

tzn 2600XT :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo nie wiedziałem czy kupic czy nie. kupie gierkę na dniach. mi starczy 1024x768 med. po nowym roku planuje 3850 to wtedy jeszcze raz przejdę :D tak jak moh pacific assoult na 9200 1 raz dla zasady i na 9550@9600 dla przyjemnosci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gralem na dx 9 z modem na dx10

szczepoxx gdzie dorwales tego moda na dx10 ? jak to wyglada z tym moda , podaj jakas nazwe lub linka do tego , to tez zainstaluje , jesli fajnie to wyglada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciche chłodzenie jest w Powercolor HD2600Pro 256 DDR3 (Zeroterm)? Ma blombe od spodu? Mam okazje się zamienić bez dopłaty właśniego na tego Powercolora. Warto?

Jeszcze jedno pytanko. Czy we wszystkich HD2600Pro nie działa regulator prędkości obrotowej czy tylko w Palicie?

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam gierke ladnie smiga. 1024x768 wszystko na srednich i fps 25-50. w akcji srednio 30-35. gram bez patcha narazie.

kal bede mial troche wolnego czasu to do kumpla uderze i zobaczymy jak takie 2 pality sobie radza w crysisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na HD3870 od dzisiaj hibernuję na PowerColor 240pro SCS i mam takie pytanie okolicznościowe:

Karta cały czas zmienia zegary. Nie jakieś tam 2d/3d tylko bardziej pośrednie wartości. Czy ten typ tak ma, czy to nowe sterowniki i to całe PowerPlay?

Normalnie, jak wskaźnik użycia GPU jest w okolicach zera, to chodzi na 110/252, ale jak odsłonię pulpit i ustawione na nim Dream Scene albo puszczę film, czy szachy 3D w okienku, to potrafi pokazać 400/300Mhz albo max 525/400. Nie wiem czy to wszystkie wartości bo CCC nie odświeża płynnie odczytów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi