Skocz do zawartości
Nicolass

Radeon Hd 2600 XT/Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam palita 2600pro rdzen 800 pamiec default stery 7.10 i po chwili grania w jakas gre gra sie wylacza i wyskakuje blad windowsowy i mam opcje nie wysylaj itp. :sad: o co moze biegac myslalem ze jest cos nie tak z winda i zrobilem formata ale dalej to samo karte mam bez vmoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie na prosbe kolegi

Jak wymusic na karcie w tym przypadku Sapphire HD 2600XT AGP wspomaganie odtwarzania filmow HD ( UVD ) tak zeby filmy HD nie obciazly CPU w 100% ??

54 zakladki w tym temacie skutecznie uniemozliwia mi znalezienie uzytecznych informacji na ten temat :(

dlatego Prosze o pomoc ludzi ktorzy korzystaja z kart tej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie na prosbe kolegi

Jak wymusic na karcie w tym przypadku Sapphire HD 2600XT AGP wspomaganie odtwarzania filmow HD ( UVD ) tak zeby filmy HD nie obciazly CPU w 100% ??

54 zakladki w tym temacie skutecznie uniemozliwia mi znalezienie uzytecznych informacji na ten temat :(

dlatego Prosze o pomoc ludzi ktorzy korzystaja z kart tej serii.

Zdaje sie, ze to dziala tylko jezeli odtwarzasz przy pomocy powerdvd. Wlaczac tego nie trzeba - chyba ze w opcjach samego programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje sie, ze to dziala tylko jezeli odtwarzasz przy pomocy powerdvd. Wlaczac tego nie trzeba - chyba ze w opcjach samego programu.

niestety, pod powerDVD tez obciazenie procesora wskazuje 100%.

ktos uzywa tej grafiki moze do odtwarzania filmow HD , lub mkv w rozdzielczosci HD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od pewnego problemu moja karta graficzna ma problemy z wentylatorem (jak już pisałem wcześniej), jednak od pewno czasu wiatrak ucichł... ...wraz ze wzrostem temperatur.

Podmuch z radiatora jest słabo wyczuwalny, a wiatrak sam się kręci, czego produktem są temperatury (po włączeniu około 40st. stock), szczególnie w stressie (80st. stock!)

Podłączyłem dodatkowo wentylator który dmucha od dołu, i spadło mi do 70st.

Dodam jeszcze fakt, iż w okolicach Poznania panują upały, jednak wątpie aby to miało aż taki wpływ na to.

Poprzednio, temperatury wachały się od 39-66st. (po OC) a teraz nawet bez OC nie wyrabia.

Wina wentyla czy pogody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy HD2600PRO obsługuje PCI-E 2.0 ? GPU-Z podaje mi, że obsługuje.

obrazek

Jak więc z tym jest ? Obsługuje czy też nie ? Dodam, że mam płytę zgodną z PCI-E 2.0

hd2600 jest na pci-e 1.0 ale bedzie dzialac bez problemu bo PCI-E jest kompatybilne wstecz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

Tam pisze tam nie pisze jaka karta magistrale obsluguje tylko w jaka jest wlozona :)

@radziuinblack

A jak tam Riva Tuner ?? idzie podpedzic wentyl ??

Moze lozysko ci sie zapchalo jakims syfem i nie daje rady wejsc na obroty.

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Co o tym myslicie? bo ja juz sam nie wiem mam niby 8.5 :) a jak sciagam instalke to pisze ze 8.5 nie jest do karty na agp :P i nie iem czemu nie mam fast write :/

Prz podkreconym zegarze ati tool do 850 karta miala 55stopni przy wlaczonym testowaniu :) to dobrze czy zle ?

Edytowane przez ImDaRc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kupiłem karte Sapphire ATI Radeon HD2600XT na AGP i mam w sumie problem z jej zamontowaniem. Posiada ona (na karcie) dodatkowe złącze zasilające, a instrukcja obsługi nie za jasno opisuje co z nim zrobić. Tzn. otrzymałem kabelek do podłączenia tego do zasilania, ale nie wiem czy mam to zrobić "domyślnie", czy jak bym chciał podkręcać itp.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

// PS. przepraszam za lamerstwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo!

Czy karta jest warta uwagi na wymianę ?

Mianowicie mam 7600GS i czy warto się wymienić za 2600 XT 256Mb ?

Przy teście e-gieldy ta karta 2600 XT odstaje strasznie od 8600GT , czy przy nowych sterach coś sie polepszyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kupiłem karte Sapphire ATI Radeon HD2600XT na AGP i mam w sumie problem z jej zamontowaniem. Posiada ona (na karcie) dodatkowe złącze zasilające, a instrukcja obsługi nie za jasno opisuje co z nim zrobić. Tzn. otrzymałem kabelek do podłączenia tego do zasilania, ale nie wiem czy mam to zrobić "domyślnie", czy jak bym chciał podkręcać itp.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

// PS. przepraszam za lamerstwo

no raczej ze trzeba podlaczyc. agp nie jest w stanie dostarczyc takiej ilosci W ile karta potrzebuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-542

cena 73zł to dość tanio???

Napewno nie jest to błąd bo sprzedawca potwierdził.

jasne ze tanio... ja za nia dalem rok temu ~200zl :mur:

co do wydajnosci to po oc ~800/1600 spokojnie dorownuje 8600gt a czasem lepsza

Edytowane przez bamboocha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kartę (wcześniej 7600GS). Mam jakieś problemy... AtiTool,Gpu-Z nie odpalają. RivaTuner też ma jakieś problemy. W grach karta działa dobrze. W windowsie często zawieszają mi się aplikacje. Mam tylko 14 k w 3dmarku03 trochę dziwne na podkręconej 7600GS miałem 16,5k. Ale gry chodzą o wiele lepiej. na dole screen z komunikatów od Rivytuner, GPU-Z ,

Czym podkręca kartę?

Jak sprawdzi jej temperaturę ( speedfan,everest nie działają)

I co mam robi ? jakby problem ze sterownikami. Wgrany cały full od ATI 8.5.

Dołączona grafika

Edytowane przez destroy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem 8.6 sterowniki z CCC , i dzisiaj już mi 3 razy podczas normalnego użytkowania wiechnął się komp. Raz pokazał się blue screen i pisało że najpradopodobniej bład z jakimś plikiem ATI. Co mogę zrobić ?

ps jednak widzę że plotki o tym ze ati ma problemy ze sterami sa uzasadnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie masakra .. już nie wytrzymuje z tą kartę ... instalowałem różne sterowniki i cały czas zawiesza się a to w windowsia a to w grach. Obniżałem nawet taktowania i dalej to samo. Co się dzieje? macie jakieś rady ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi