bamboocha Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 nie przejmuj sie moj i kumpla tez czasem "warczy" ale po jakims czasie przestaje, zreszta masz gware chyba co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Witam mam palita 2600pro rdzen 800 pamiec default stery 7.10 i po chwili grania w jakas gre gra sie wylacza i wyskakuje blad windowsowy i mam opcje nie wysylaj itp. :sad: o co moze biegac myslalem ze jest cos nie tak z winda i zrobilem formata ale dalej to samo karte mam bez vmoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 masz to co kumpel czyli niedobór V. 780 leci ale wiecej juz sypie bledami. zejdz z gpu i pocisnij z ramu wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Mam pytanie na prosbe kolegi Jak wymusic na karcie w tym przypadku Sapphire HD 2600XT AGP wspomaganie odtwarzania filmow HD ( UVD ) tak zeby filmy HD nie obciazly CPU w 100% ?? 54 zakladki w tym temacie skutecznie uniemozliwia mi znalezienie uzytecznych informacji na ten temat :( dlatego Prosze o pomoc ludzi ktorzy korzystaja z kart tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Mam pytanie na prosbe kolegi Jak wymusic na karcie w tym przypadku Sapphire HD 2600XT AGP wspomaganie odtwarzania filmow HD ( UVD ) tak zeby filmy HD nie obciazly CPU w 100% ?? 54 zakladki w tym temacie skutecznie uniemozliwia mi znalezienie uzytecznych informacji na ten temat :( dlatego Prosze o pomoc ludzi ktorzy korzystaja z kart tej serii. Zdaje sie, ze to dziala tylko jezeli odtwarzasz przy pomocy powerdvd. Wlaczac tego nie trzeba - chyba ze w opcjach samego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zdaje sie, ze to dziala tylko jezeli odtwarzasz przy pomocy powerdvd. Wlaczac tego nie trzeba - chyba ze w opcjach samego programu.niestety, pod powerDVD tez obciazenie procesora wskazuje 100%. ktos uzywa tej grafiki moze do odtwarzania filmow HD , lub mkv w rozdzielczosci HD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Spróbuj z CoreAVC (kodeki VC-1, h.264). U mnie obciążenie procka niewielkie. Ważne aby ustawić tryb renderowania na VMR9, wtedy działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marotf Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Czy HD2600PRO obsługuje PCI-E 2.0 ? GPU-Z podaje mi, że obsługuje. Jak więc z tym jest ? Obsługuje czy też nie ? Dodam, że mam płytę zgodną z PCI-E 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam! Od pewnego problemu moja karta graficzna ma problemy z wentylatorem (jak już pisałem wcześniej), jednak od pewno czasu wiatrak ucichł... ...wraz ze wzrostem temperatur. Podmuch z radiatora jest słabo wyczuwalny, a wiatrak sam się kręci, czego produktem są temperatury (po włączeniu około 40st. stock), szczególnie w stressie (80st. stock!) Podłączyłem dodatkowo wentylator który dmucha od dołu, i spadło mi do 70st. Dodam jeszcze fakt, iż w okolicach Poznania panują upały, jednak wątpie aby to miało aż taki wpływ na to. Poprzednio, temperatury wachały się od 39-66st. (po OC) a teraz nawet bez OC nie wyrabia. Wina wentyla czy pogody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Czy HD2600PRO obsługuje PCI-E 2.0 ? GPU-Z podaje mi, że obsługuje. obrazek Jak więc z tym jest ? Obsługuje czy też nie ? Dodam, że mam płytę zgodną z PCI-E 2.0 hd2600 jest na pci-e 1.0 ale bedzie dzialac bez problemu bo PCI-E jest kompatybilne wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Tak. Tam pisze tam nie pisze jaka karta magistrale obsluguje tylko w jaka jest wlozona :) @radziuinblack A jak tam Riva Tuner ?? idzie podpedzic wentyl ?? Moze lozysko ci sie zapchalo jakims syfem i nie daje rady wejsc na obroty. Edytowane 10 Czerwca 2008 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImDaRc Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) Co o tym myslicie? bo ja juz sam nie wiem mam niby 8.5 :) a jak sciagam instalke to pisze ze 8.5 nie jest do karty na agp :P i nie iem czemu nie mam fast write :/ Prz podkreconym zegarze ati tool do 850 karta miala 55stopni przy wlaczonym testowaniu :) to dobrze czy zle ? Edytowane 11 Czerwca 2008 przez ImDaRc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotian Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, Kupiłem karte Sapphire ATI Radeon HD2600XT na AGP i mam w sumie problem z jej zamontowaniem. Posiada ona (na karcie) dodatkowe złącze zasilające, a instrukcja obsługi nie za jasno opisuje co z nim zrobić. Tzn. otrzymałem kabelek do podłączenia tego do zasilania, ale nie wiem czy mam to zrobić "domyślnie", czy jak bym chciał podkręcać itp. Z góry dziękuję za odpowiedź. // PS. przepraszam za lamerstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Elo! Czy karta jest warta uwagi na wymianę ? Mianowicie mam 7600GS i czy warto się wymienić za 2600 XT 256Mb ? Przy teście e-gieldy ta karta 2600 XT odstaje strasznie od 8600GT , czy przy nowych sterach coś sie polepszyło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, Kupiłem karte Sapphire ATI Radeon HD2600XT na AGP i mam w sumie problem z jej zamontowaniem. Posiada ona (na karcie) dodatkowe złącze zasilające, a instrukcja obsługi nie za jasno opisuje co z nim zrobić. Tzn. otrzymałem kabelek do podłączenia tego do zasilania, ale nie wiem czy mam to zrobić "domyślnie", czy jak bym chciał podkręcać itp. Z góry dziękuję za odpowiedź. // PS. przepraszam za lamerstwo no raczej ze trzeba podlaczyc. agp nie jest w stanie dostarczyc takiej ilosci W ile karta potrzebuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-542 cena 73zł to dość tanio??? Napewno nie jest to błąd bo sprzedawca potwierdził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Czytam że stery najnowsze fest ulepszają tą kartę i tak nie odstaje od 8600GT. podobno te egieldy testy dość jednostronne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-542 cena 73zł to dość tanio??? Napewno nie jest to błąd bo sprzedawca potwierdził. jasne ze tanio... ja za nia dalem rok temu ~200zl :mur: co do wydajnosci to po oc ~800/1600 spokojnie dorownuje 8600gt a czasem lepsza Edytowane 13 Czerwca 2008 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImDaRc Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 oplaca sie wymienic z 7600 bo ta ta karte bije na leb a 2600xt napewnio dogania 8600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 oplaca jak za male pieniadze masz ta 2600xt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ImDaRc Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 jak teraz nowa za 200zl kosztuje na agp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 (edytowane) Kupiłem kartę (wcześniej 7600GS). Mam jakieś problemy... AtiTool,Gpu-Z nie odpalają. RivaTuner też ma jakieś problemy. W grach karta działa dobrze. W windowsie często zawieszają mi się aplikacje. Mam tylko 14 k w 3dmarku03 trochę dziwne na podkręconej 7600GS miałem 16,5k. Ale gry chodzą o wiele lepiej. na dole screen z komunikatów od Rivytuner, GPU-Z , Czym podkręca kartę? Jak sprawdzi jej temperaturę ( speedfan,everest nie działają) I co mam robi ? jakby problem ze sterownikami. Wgrany cały full od ATI 8.5. Edytowane 18 Czerwca 2008 przez destroy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tylko RIVA TUNER ... to co bedzie mozna to sprawdzisz i podkrecisz. tempy idle ~40* stress ~50-60 ... tak u mnie bylo na PALICIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zainstalowałem 8.6 sterowniki z CCC , i dzisiaj już mi 3 razy podczas normalnego użytkowania wiechnął się komp. Raz pokazał się blue screen i pisało że najpradopodobniej bład z jakimś plikiem ATI. Co mogę zrobić ? ps jednak widzę że plotki o tym ze ati ma problemy ze sterami sa uzasadnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2008 ja nie instalowalem CCC tylko sam sterownik i wszystko gra i buczy. COD4 działa jakby lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Panowie masakra .. już nie wytrzymuje z tą kartę ... instalowałem różne sterowniki i cały czas zawiesza się a to w windowsia a to w grach. Obniżałem nawet taktowania i dalej to samo. Co się dzieje? macie jakieś rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Może bios ? moja wersja biosu VER010.059.000.003.025956 może wgrać ten od Ati http://www.techpowerup.com/vgabios/1978/AT...256.070807.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nic to nie dało :/ Dajcie jakieś rady , bo jak nie to jutro wysyłam na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 jaki masz zasilacz?? grafa na pci czy agp?? przetestuj ram w kompie takie zwisy to czesto wlasnie od ramu sa. teraz cieplej to latwiej wszystko sie wykrzacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marotf Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 gdzie ją kupiłeś? na te za 73 zł ludzie się uskarżają, jakaś wadliwa seria chyba była, poza tym można było je dostać bodajże tylko w 1 sklepie, podejrzane trochę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...