Chemik16 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 dziala wam tray tool z HD2600 ? u mnie ciagle ustawione ma takty na 13/13 .. jak cos zmienie to res ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 jak wygląda sprawa z underclocking na 2600xt, testował może ktoś o ile można bezpiecznie obniżyć zegary gpu i mem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Ja na HD2600 Pro spokojnie zszedłem do minimum skali w riva tuner czyli 350mhz/350mhz. Można by ustawić mniejszą skale jeszcze i zobaczyć ile zejdzie bo domyślam się że jeszcze można obniżyć co nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 da sie zmienic taktowania a tej karcie czymś innym niz riva tuner ? bo to beznadziejny prog IMO ;/ ati tool 0.27b4 nie widzi karty tray tool widzi ale nie rozpoznaje taktowan i robi restarty everest widzi wszystko OK 3dmark06 - wiesza sie przy ladowaniu ;/ wszystkie gry chodza OK dodatkowo system zaczął mi sie dławić - rwie co 2sec - muzyka/animacja/film - nawet kursor ;/ czyzby to przez ATI HD Audio ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Zainstaluj sobie Riva tuner v2.11 :) w połączeniu z Catami 8.9 ładnie śmiga. 3d marki potrzebuje fix-a. Ściągniesz go np Tu :) Obniżyłem skale w Riva Tuner i bez problemu downclokowałem kartę na 150/150mhz. Efekt? 2-3*C mniej w iddle. Jeśli masz zawieszki systemu to ustaw sobie zegary na stałe w Riva Tuner np. na 350/350, zapisz jako jakiś profil i zaznacz żeby takie takty uruchamiało wraz ze startem systemu. Wtedy wszystko będzie stabilne. A do grania np..ustaw sobie takty jakie chcesz jako inny profil. Pozdro Edytowane 9 Listopada 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 no to marnie ;/ po reinstalce wszystko ok - ale wielka szkoda ze zmiana taktow dziala tylko poprzez rive ;/ przyzwyczailem sie do ati tray tools ;) a stery jakie najlepsze dla tej karty ? catalyst 8.9 ? 8.10 ? a moze Omegi / warcatsy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Dla tej karty polecam Catalysty,albo DNA ... Omegi polecam posiadaczom starszych układów z rodziny X1xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) heh - strasznie niewygodnie sie podkreca ta rivą - mogli zintegrowac jakas animacje do stressowania karty .. i recover nie dziala ;/ co do samej karty - jak za 120zł to sprawuje sie nieźle ;] wydziela mało ciepła ( przy moim przerobionym chłodzeniu EvC2 mam 38*C idle / 44*C stress) tak ustawine na chybił trafił i działa ;p proc na def 2,5Ghz robie jeszcze radiatory na memki i mozna sie brac do Vmodow ;] Edytowane 10 Listopada 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) chymm pamięci mi idą nawet na 2090Mhz bez artów ... dopiero przy ~2100 zaczyna wysypywac nieźle - z 1400 na 2000 ;] i to bez vModa ;] chyba mam na jakichś niz ty Fredek mam Qimonda - zapomnialem zrobic zdjecia przed nalepieniem radiatorow wiec nie wiem jakie dokladnie... ale podkrecanie pamieci na tej karcie nie daje za duzego kopa .. pewnie szyna je zbyt ogranicza ... PS jednak to jest max w pelni stabilne dla memek - przy wyzszych mam juz troche artow o dziwo kosci ledwie cieple ... moglyby sie obyc bez radiatorow .. echh na moim x800GTO aż parzyły ... nawet z B. dużymi radiatorami ;] progress ;) Edytowane 14 Listopada 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 ATI Tray Tools 1.6.9.1372 Beta obsługuje HD2xxx/3xxx/4xxx bez problemu ;] wreszcie mozna wyciepać rive tuner ;] jeszcze zmiana napiecia doszla ;] ciekawe czy dziala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 szybkie pytanko czy jest opłacalne pchanie się w HIS HD2600XT iSilenceIII 256MB DDR3 z Palita 8500GT Sonic? Proszę o porady jak z wydajnością tego 2600XT na obecnych sterownikach bo od debiutu chyba cosik się zmieniło. Dodam że Palita sprzedaje za 100zł a 2600XT kupuje za 100zł = zero straty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 szybkie pytanko czy jest opłacalne pchanie się w HIS HD2600XT iSilenceIII 256MB DDR3 z Palita 8500GT Sonic? Proszę o porady jak z wydajnością tego 2600XT na obecnych sterownikach bo od debiutu chyba cosik się zmieniło. Dodam że Palita sprzedaje za 100zł a 2600XT kupuje za 100zł = zero straty Cóż, AA cały czas działa kiepsko... ale to wina architeORT: ORT: ktury, a nie sterowników. Ogólnie HD2600XT jest na poziomie 8600GT, więc odczujesz różnicę. Jednak największym argumentem za jest: Palita sprzedaje za 100zł a 2600XT kupuje za 100zł = zero straty A skoro wychodzisz na zero, to pewnie, że się przesiadaj. Na obecnym kompie (bez OC, tak?) ta karta będzie w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozaH Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam! Może ktoś byłby zainteresowany HISem IceQ Turbo 256 ?? Sprzedaje ją bo przesiadam się na 3850 i oddam mojego 2600xt w dobre ręce ... jakby co to ---> : <click> na Aaaaleegro teraz jest ... ja sam zastanawialem sie nad pójscie w 2600xt crosfire ale ze wzgledu że musialbym kupic płyte główną przesiadam sie na nowszego radka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shosiu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. Posiadam Palit Sonic HD2600XT i zastanawiam się, jaka jest bezpieczna granica podkręcania pamięci w tej karcie. Chłodzenie jest standardowe, wiec na pamięciach nie ma żadnych radiatorów. Narazie puściłem ją na 845/1700 i wszystko niby jest git, ale chciałbym pamiątki jeszcze trochę podciągnąć do góry. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 jedynym niebezpieczeństwem są artefakty lub restart karty ;] niczego wiecej raczej nie ryzykujesz :) te nowe DDR3 wydzielaja niewiele ciepła ;) wiec ustaw ile sie da ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21szpak Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 No i stałem się posiadaczem Sapphire HD2600XT 256MB DDR3, karta nawet cicha choć moim zdaniem mogła by być cichsza lub mieć wydajniejsze chłodzenie niż to co posiada. Swojego Palita 8500GT SONIC opchnełem za 130zł a HD2600XT kupiłem za 130zł w sumei za 110zł plus 20zł kurier ale jestem zadowolony bo karta jest wyraźnie mocniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarquini Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 dziala wam atitool na tym radku? probowalem wersji 0.27 beta 4 czy tej najnowszej nie mozna zmienic zegarow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 dziala wam atitool na tym radku? probowalem wersji 0.27 beta 4 czy tej najnowszej nie mozna zmienic zegarow dziala ale zmiana zegarow [gluteus maximus]... ja ustawilem powerplay poprawnie na swoim 2600XT gigabyte bo bylo w 2d 800/1400 low 3d 800/1400 full 3d 800/1400 teraz mam 2d 200/600 (1,1 V) low 3d 500/600 (1,2) no i full 3D 800/1400 (1,2V) pierwszy mod biosa i flash pod vista = dead karty flash reanimacyjny softem gigabyte: Adapter 0 not found dopiero ATI flash przeflaszowal i karta odzyla Chcialem pasywnego 2600XT ale to chlodzenie to porazka 90'C na full load testem z ati toola :/ pora na accelero S1 rev 2 chyba bo komp wbudowany w biurku chlodzony calosciowo 1 wiatrakiem max 1100 obr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shosiu Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam. Czy na Palit HD2600XT Sonic wejdzie chłodzenie Auras Fridge? Chodzi mi o to, czy nie będzie wystawać zbyt dużo poza śledzia karty, żebym mógł ją zamontować bez problemów w obudowie. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roder Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam. Czy na Palit HD2600XT Sonic wejdzie chłodzenie Auras Fridge? Chodzi mi o to, czy nie będzie wystawać zbyt dużo poza śledzia karty, żebym mógł ją zamontować bez problemów w obudowie. Z góry dzięki. wlasnie pare dni temu zalozylem Aurasa - szok!!!! idle 30-34 w load 40-47 i to pasywnie !!! ( a bylo 50 i do 80 load) a buda chlodzona 1 wiatrakiem max 1000 obr wielkie wspaniale bydle :) od srodka rdzenia do konca rurek jest 100mm - u mnie weszo bez zadnych kombinacji na gigabyte 2600XT problem wystawania jest chyba na nividiach bo tam rdzen jest blizej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Zmieniłem wczoraj tego gluta na arctic ceramique. Producent karty to gigabyte. Żeby ściągnąć radiator musiałem odkręcić śledzia :blink: .Ciężko było to usunąć z podstawy radiatora, ale się udało. Poniżej czysta podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Mam mały problem z tą kartą, nie działa mi na niej płynnie Unreal Tournament (ten najstarszy z '99). Próbowałem najnowszych sterowników i tych dołączonych na płytce. Jest na to jakieś rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 u mnie chodzi plynnie ... zainstaluj najnowszego patcha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Problem nieaktualny, bo już uzyskałem pomoc na podforum o grach ;) thx anyway Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Jakie polecacie sterowniki do MSI HD 2600XT DDR4 PCI-E najnowsze ze stronki ATI czy jakieś starsze jak tak to jakie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Jakie polecacie sterowniki do MSI HD 2600XT DDR4 PCI-E najnowsze ze stronki ATI czy jakieś starsze jak tak to jakie ?Zależy do jakich gier ;) ogólnie catalyst 9.1 były dosyć uniwersalne i bezproblemowe ... w nowszych podobnież jakieś błędy w teksturowaniu sie trafiaja . .ale najlepiej samemu sprawdzić ;) jak grasz w najnowsze tytuły to zawsze nowsze stery będą się sprawiały lepiej ;) Edytowane 22 Maja 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 ma ktos moze vmoda do MSI 2600pro 256mb .. wersja z pasywnym chlodzeniem bede wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 (edytowane) Może mi ktoś pomoże bo mnie szlak trafi z tą kartą, sprzęt to wysłużony barton 2500+, abit nf7s, 2x512 ddr, i hd2600xt AGP, konmbinowałem ze sterami różnymi ale nie mogę dobrać, cały czas się wiesza w niektórych grach i 3dsmarku, a może źle instaluje, system świeży, xp. Czy mogę poprosić o łopatologiczny opis jakzainstalować stery i jakie. (bo może coś robie źle, chociaż nie wiem co można zepsuc) komp jest użytkowany przez ośmiolatka a gry to np. lego indiana jones, sezon na misia itp. Ogólnie tA karta jeszcze nigdy nie przeszła mi całego marka któregokolwiek. Edytowane 26 Lutego 2011 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Rzuć okiem do obudowy. Kiedy ją ostatnio czyściłeś? Ja obstawiam na wysokie temp. spowodowane zakurzeniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Może też zasilacz świrować pod obciążeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...