Snajper3 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 moje finanse spadly do tego poziomu ze bede bral 2600XT DDR4 jako ze jestem zwolennikiem ATI. Takze nie wykluczone ze jako pierwszy zapodam tu testy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 moje finanse spadly do tego poziomu ze bede bral 2600XT DDR4 jako ze jestem zwolennikiem ATI. Takze nie wykluczone ze jako pierwszy zapodam tu testy ;)Ja aż tak nie kocham NV , że kupiłbym G80 jakby ATI było lepsze , bardziej kocham swoje pieniądze..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Ja aż tak nie kocham NV , że kupiłbym G80 jakby ATI było lepsze , bardziej kocham swoje pieniądze.....można by jeszcze dopisać że ludziom się w baniach przewraca, a zwolenników zdrowego rozsądku już mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 A i jeszcze wspomnę że 2600XT jest porównane do 8600GT pracującego na starych sterach, teraz jest dużo szybszy, więc test PCLabu jest nieaktualny (a innych w Polsce nikt nie robił chyba). O tym wlasnie tez wspomnialem w swoim poscie wyzej , ale chyba nie zostalem zrozumiany :wink: Wlasnie szlo mi o to , ze 8600GT byl porownywany w reckach na slabych sterach ,a dzisiejsze zmieniaja mocno wyniki w znanych nam tabelkach :wink: i tak w jednych grach tych najnowszych 8600 moze okazac sie nawet ciutke lepszy ale to nie swiadczy o niczym bo i tak jest to słabsza karta prównaj np w CS:S albo innej gierce. Wiesz...zobacz wydajnosc w TDU > nowa architektura i sie sprawdza wiec nie jest do konca tak jak mowisz , a i cos jeszcze...Kto dzis w dobie dopasionych graficznie strzelanek , wyscigow czy innych gierek bedzie patrzyl na te stare? Myslisz , ze w tych starszych nie bedziesz mial plynnosci czy co ? Wisi mi to czy moj 7900GS-CM da mi w CSS 100 FPS , gdy moj 8600GT da mi 80 (zakladam , wyniki z kosmosu ) bo i tak na obu bede mial plynnosc w tych starych grach ...a nowsze gry juz korzystaja z nowszej architektury i te sa dla mnie wazne > Dirt , TDU , pewnie bedzie tego wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 moje finanse spadly do tego poziomu ze bede bral 2600XT DDR4 jako ze jestem zwolennikiem ATI. Takze nie wykluczone ze jako pierwszy zapodam tu testy icon_wink2.gif:) Ja rowniez czekam ale nadal nic pewnego czy 2900xt na raty na 1 rok czy 2600xt za gotowke ... z tym ze jezeli 2900xt to zasilacz ;p jeszcze :) Takze mysle ze nie bede sie spieszyl na tym co mam da sie pograc jeszcze w css czy bf2 :) - takze tym razem zaciskam zeby i czekam na maxa bo z x1600 sie pospieszylem wiec z tym poczekam Ale jezeli zakupisz to odrazu zapodawaj testy :) Wiecie mozna tak spekulowac do czasu ukazania sie testo obydwu kart ( 8600gt i x2600xt ) na nowych sterach ...do 8600 testy sa a Amd nadal walczy ze sterami ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Widzieliscie juz ten test? http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...t_hd_2600_xt/1/ Jak tak to sorry. Ogolnie HD 2600XT (ddr3 i 4) nie wypada AZ TAK zle :D. Aczkolwiek jesli do dx9 to brac tylko x1950 pro w tej cenie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Troche mi sie nie pdoba temperatura 2600XT DDR4 :/ Roznica pomiedzy DDR3 to 30 stopni w idle :/ Z drugiej strony dobrze ze w stresie ma tyle samo:D Edytowane 18 Lipca 2007 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Ja mam w tej chwili 57st na GPU. W pokoju 28.2st. Może też tak zamotają w sterownikach jak w 2900xt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Widzieliscie juz ten test? http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...t_hd_2600_xt/1/ Niby cos tam ATI walczy, ale ogolnie bez rewelacji :/ Nie ma co ukrywac, ze wystawili kolejna srednia serie. Nie jestem niczyim FanBoyem, ale martwie sie troche, bo jak ATI nie bedzie w stanie wystawic czegos naprawde dobrego, to Nvidia bedzie moga walic ceny jakie sie im spodobaja :( Edytowane 18 Lipca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Brat wlasnie sobie zamowil Palita 2600XT DDR3, jak dojdzie do pojda testy ;) Wie ktos moze kiedy pojawia sie w sklepach DDR4 Powercolor, HIS albo Sapphire? Edytowane 19 Lipca 2007 przez Snajper3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Gdzies slyszalem, ze HD 2600XT pelna para powinny wyjsc tak na poczatku sierpnia. Hehe trzeba byc optymista i czekac na nowe stery ^_^ Edytowane 19 Lipca 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 No to czekamy z niecierpliwością na testy, ja zamawiam rozdzielczość 1280x1024 :D może być bez AA i AF, w tej klasie sprzętu takie bajerki są nieobowiązkowe :D a jak by co to AA x4 bym nie pogardził :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 ten test na tej niemieckiej stronie jest calkiem optymistyczny moim zdaniem :) wynika z niego ze nie oplaca sie doplacac do wersji z gddr4 bo maly przyrost wydajnosci to daje http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...128_bit_PCI_E_/ taki palit jest wart rozwazenia, 7900gs i x1950pro jest mocniejszy (sczegolnie ten drugi) jednoczesnie obie te karty kosztuja >500zl 500 vs 360 jest jednak roznica, na frazpc.pl ma sie pojawic test 2600xt, zobaczymy co im tam wyjdzie byloby sweet gdyby nie 8600gt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Poza tym tego 2600XT z DDR3 troszke dalo sie podkrecic. Nie tak jak 8600GT od Palita ale zawsze cos :D. PS. Kurcze trzeba przyznac, ze ta niemiecka stronka niezla. Bardzo profesjonalne wykresy (np. procentowa przewaga po najechaniu myszka na nazwe karty itp.) i testy tez niczego sobie. Pogratulowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Lubie takie spory o "kawalek miedzy", a tymczasem sredni segment tzw. 8600 i 2600 to zupelne low, nadaje sie to albo do starych gier na w miare dobrym poziomie detali(albo i nie w przyp. Radka), albo do rzekomych funkcji HD Video. Mnie to bardziej cieszy, gdy pare nowych gierek potrafi zabic konkretnie te karty, o pierwszych DX10 nie mowiac, jeszcze pokazy Crysisa poklatkowe na 8800GTX, no to podziekowal za taki sprzet. Moze jesienia cos normalnego - porzadne, szybsze zamienniki cenowe X1950/7900 wreszcie wyjda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Morgi , gratuluje wiedzy , popisales sie na calego. 8600GT to jest zamiennik 7900GS , do tego tanszy , dobrze sie krecacy i nie wymagajacy molexow... Moze poczytaj a pozniej pisz bo jak narazie na swoim zlomie w Dirta gram na maxa...Rzeczywiscie , mega stara gra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Lubie takie spory o "kawalek miedzy", a tymczasem sredni segment tzw. 8600 i 2600 to zupelne low, nadaje sie to albo do starych gier na w miare dobrym poziomie detali(albo i nie w przyp. Radka), albo do rzekomych funkcji HD Video. Mnie to bardziej cieszy, gdy pare nowych gierek potrafi zabic konkretnie te karty, o pierwszych DX10 nie mowiac, jeszcze pokazy Crysisa poklatkowe na 8800GTX, no to podziekowal za taki sprzet. Moze jesienia cos normalnego - porzadne, szybsze zamienniki cenowe X1950/7900 wreszcie wyjda.Hahahahahahahhhahha LOL :mur: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Hmm ciekawe jak kreca sie 2600 pro, bo widze na skapcu palit super 2600 pro kosztuje 310 zeta a pamieci ma jak zwykle xt z ddr3. Jesli rdzen poszedlby @ xt to bylaby w miare ciekawa propozycja. Edytowane 19 Lipca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Hehe moim zdaniem nie oplaca sie brac palita 2600pro jak xt jest 30 -40zl drozszy :). A jesli chodzi o kolege morgi to nie smiejcie sie, on tylko chcial popisac sie swoja wiedza... ^_^ Edytowane 19 Lipca 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Morgi , gratuluje wiedzy , popisales sie na calego. 8600GT to jest zamiennik 7900GS , do tego tanszy , dobrze sie krecacy i nie wymagajacy molexow... Moze poczytaj a pozniej pisz bo jak narazie na swoim zlomie w Dirta gram na maxa...Rzeczywiscie , mega stara gra... Obrona posiadacza, no coz ale nie podajesz argumentow, gdzie to na max. DIRT moze ci dzialac, nie sa to karty zamienniki ale suplementy, czyli wydajnosc na tym samym poziomie, ale nie o to chodzi, by byla podobna ale wyraznie lepsza za te same pieniadze, tego chcemy od nowej generacji. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 podobna ale wyraznie lepsza za te same pieniadze, tego chcemy od nowej generacji. :blink:nie za te same 8600GT jest tanszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Warto dodac, ze (przy wyborze 8600gt vs. 7900GS) placac 100zl mniej mamy karte o tej samej wydajnosci... I wszystko jasne :) Edytowane 19 Lipca 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 o tej samej wydajnosci... I wszystko jasne :)a nawet lepszej w nowych grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Heheheh kolo ale mnie rozwaliłeś :lol: . Zobacz testy na nowych sterach i tam gdzie 8600GT był za 7900GS jest teraz na równi. W nowych grach 7900GS moze się spalić ze :oops: za 8600GT. Za 430zł kupiłem Palita Sonic, który bdb się kręci i ogólnie jest super pod warunkiem, że nie korzysta się z archaicznych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Co racja to racja, 8600GT teraz dzięki dobrej cenie (386 zł) jest całkiem dobrym przedstawicielem średniej klasy. A że praktycznie każda sztuka nieźlle daje się podkręcić, GeForce nie ma konkurencji <_< co mnie jako fana AMD i zwolennika zdrowej konkurencji zarazem ani to troche nie cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Jeszcze dodam że Palit 8600GT sonic mozna miec juz za 408zł w apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nicolass, ja się łudzę ciągle, że ATI wreszcie pokaże coś nieoczekiwanego (nowe stery np.) co podniesie konkurencyjność nowych kart ATI, bo mimo, że też od lat kibicuje ATI, to na dzień dzisiejszy musze z przykrością stwierdzić, że wybrał bym 8600 ;/ Ehh, gdzie te dobre lata ATI? Czyżby "dawno temu i nie prawda" stawało się faktem? Oby nie... Konkurencja musi być, to przecież zawsze jest z korzyścią dla nas - userów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Po prostu w Ati pracują idioci , nic innego nie można napisać. Mam nadzieje , że ich szlak nie trafi bo wtedy będzie monopol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Obrona posiadacza, no coz ale nie podajesz argumentow, gdzie to na max. DIRT moze ci dzialac, nie sa to karty zamienniki ale suplementy, czyli wydajnosc na tym samym poziomie, ale nie o to chodzi, by byla podobna ale wyraznie lepsza za te same pieniadze, tego chcemy od nowej generacji. :blink:Obrona posiadacza? Soreks , 7300GT , 7600GS mialem w domu , do tego w drugim kompie mam 7900GS-CM. Argumenty za?: -nizsza temperatura w stresie -mniejsze zuzycie pradu bo nie wymaga molexa z zasilania -nowe stery pozmienialy wyniki testow i tam gdzie 8600GT byl wolniejszy jest rowny/szybszy i tyle w temacie -niska awaryjnosc bo i inny proces -wysokie oc od cepa kazdej sztuki -o HDR+AA nie wspominam :) A Dirta to sobie sprawdz pare stron wczesniej bo widze , ze czytasz wybiorczo. 1024x768 , w tej sprawdzalem. Za te same pieniadze to ja mialem 7300GT a pozniej 7600Gs , wiec bez przesady bo teraz za 380 masz grafe lepsza/rowna 7900GS za to tansza od 50 do ponad 100 zl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Hehe... jak ATI nie poprawi sterow to niestety zamiast 2600XT bede zmuszony kupic... X1950 Pro :D . ATI Forever :lol2: Edytowane 19 Lipca 2007 przez martian1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...