luki_pc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Okazalo sie ze moja 2600xt jednak padla (sprawdzalem na innym konfigu) poleciala na serwis....a ja zakupilem GF8600GT Sonic+ i mam duza radoche z niej.. wszystko dziala swietnie od pierwszego uruchomienia. Mam nadzieje ze szybko sie uporaja z ATI w serwisie to porownam sobie obie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi70 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 gdyby ktoś byl zainteresowany to daję linka do vmod Palit HD2600PRO Sonic http://people.overclockers.ru/Fa11en/record18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No to się pobawię... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zastanawiam sie nad zakupem tego HD2600, tylko nie wiem: 1. PRO czy XT? 2. Jakiej firmy? z tego co przeczytalem z Palitem sa jakies problemy, a oddawanie do serwisu i czekanie 2tyg jak nie dluzej nie wchodziloby w gre, tak wiec hmm Sapphire? Albo cos innego, co polecacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja polecam x1950gt z esc.pl kosztuje 369zl. czyli tyle co palit XT a jest od niego szybszy i co wazne praktycznie bez problemowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 chris_gd mógłbyś napisac jak Twoj nowy nabytek spisuje sie w demie lost Planet, procedura taka jak poprzednio ;) Prosilbym o testy bez o/c i po o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) gdzies mi sie zapodzialo demo, zaciagne i zapodam wyniki snow 38 cave 41 zaraz zapodam na sterach 7.8 bo poki co jade na 7.3 (wiem, ze stare ale lubie stery w wydaniu ngohq.com zgodnie z przypuszczeniami na 7.8 troche lepiej snow 41 cabe 46 ogolnie ladnie smiga tylko boli mnie, ze na 7.8 nie dziala mi colin dirt :( Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Ja przetestowałem demko MoH: Airborne, i musze powiedziec ze radek spisuje sie calkiem niezle. W 1280x720 i wszystkie ustawienia na max, srednio jest okolo 40 FPS(czesto nawet wyzej) minimalna liczba klatek jaka zauwazylem to 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 a jak ogolnie wrazenia z MOH? porownywalen z COD2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) wysmienicie sie gra zapowiada!!! znacznie bardziej mnei to demko wciagnelo niz np Bioshock. Cieszy tez to, ze unreal engine 3 bardzo lubi nowe grafy tak 8600 jak i 2600. przeciez mnostwo gier bedzie powstawalo na jego bazie wiec jest OK. sredni FPS w 1024x768 66FPS mierzone frapsem. detale default takty podczas pomiaru 666/1458/1600 (takze pamiec odkrecona na def.) Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 nie mierz na default ... tylko ustaw na maxa :) no chyba ze default u ciebie to max :D podobno radki sobie lepiej radza w Unreal Engine 3 wiec czekam na swojego :D bynajmniej 2900xt jest o wiele lepszy od 8800gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 przy default modele byly na srednie i efekty dodatkowe: proste. zrobilem jeszcze raz na max i avg 51FPS. nie spadalo ponizej 35FPS wiec elegancja francja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 No to widze ze ten palicik niezly jest Zako ile masz FPS jak w samolocie jestes? Gierka ciekawa ale nadal ma te wady ze trzeba przec na przod bo tak to wkolko przeciwnicy wychodza tak jak w cod 2 Grafika ladna UE 3 zarabisty .. Ogolnie to robcie testy - ja biore 2600xt z 512mb od palita ( mysle ze warto ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Jaka rozdzielczosc Cię interesuje? EDIT: W samolocie w rozdziałce 1280 x 720 i wszystkie ustawienia na max, mam średnio 40FPS. W całym demie średnia klatek mierzona FRAPS'em to 46. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez zako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) No wlasnia taka rozdzialka bo ty masz wide screen ale to podobne jest - no to niezle to chyba sie w koncu na ta karte zdecyduje bo nie ma sensu na dx9 juz chyba kupowac w razie czego latwiej bedzie chyba sprzedac tego palita 2600xt :) Mam nadzieje ze ten palicik zapewni mi plynnosc w ut 2007/ut3 przynajmniej na medium detalach i w 1280x1024 ( natywna rozdzialka mojego lcd ) Posiada ktos wersje 512 mb ? Edit Aha czy ktos ma BF2 ( orginal;p ) i moze stestowac na multi w grze na 64 na medium detalach w 1280x1024 ile ma FPS a pozniej ile ma na high z 2xaa ?:) Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 dostalem radzia 2600xt wlasnie jakies 3h temu ... i szczerze powiedziawszy do tej pory nie potrafie sobie z nim poradzic :/ wszysttkie stery nVidii pousuwane ... po pierwsze jak wrzucam plytke CD ze sterami to nie widze menu :| po drugie jak juz odpalam instalke recznie z katalogu Install to niektore rzeczy np CCC <---- cokolwiek to jest ...nie chce sie zainstalowac ... marek 2005 tez nie chcial sie wlaczyc :) ale pracuje nad wszystkim ... faktycznie jesli chodzi o oprogramowanie to ze strony ATI to lipa ! :) zeby zainstalowac catalisty 7,8 na zamiast starych to trzeba usunac stare ?? czy instalacja poprostu zaktualizuje pliki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 masz .NET Framework 2.0 ?? bez tego CCC nie bedzie dzialac i wywali blad. odinstaluj wsio, zainstaluj frameworka i od nowa drivery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) zainstalowalo sie ladnie 7.8 wszystko ... ale dalej po ponownym uruchomieniu kompa pisze mi ze znaleziono nowy sprzet PCI i nie znaleziono sterownikow :| a i wlansie wiatrak mi sie przestal krecic :| <--- tak ma byc ??????? i wykrywa mi 512MB na karcie mimo ze jest 256 ... tzn powinno byc :-] chyba ze ot jest jakies dynamiczne przydzielanie pamieci z RAMu ... jak to wylacyzc ? a teraz wiatrak ... wlacza sie wylacza ... do chooooka mam juz dosc wr :[ I NIE MA MIERNIKA TEMPERATURY ?????????????????????? aaa i jescze jak wlacze wlasciwosci zaawansowane pulpitu to nie ma tam zadnego control center :| ... jes tylko po kliknieciu prawym klawiszem myszki na pulpicie Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Co do tego urządzenia na PCI, to zainstaluj sterowniki HDMI Audio. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 ok ... dziala ... ale 3dmark dalej mi sie wlaczyc nie chce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zobacz pierwszy post w temacie o HD2900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) a co zrobic zeby ten wiatrak sie tak nie zachowywal. raz sie kreci a potem przestaje calkie, za chwile znowu sie pokreci ... i przestaje ... nie mozna go tak na stala mala liczbe obrotow ustawic ?? w programie ?? mark 2005 9257pkt ... Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ktos wie moze jak wygladaja wyniki w CrossFire 2600 Pro? Warto wogole zaprzatac sobie tym glowe? Biorac pod uwage ze 2x8600GT wypada w SLI bardzo ladnie, a zamierzam kupic MSI P35 Neo2-FR (to jeszcze nic pewnego), ktory wspiera CF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) cyzmn to podkrecic ?? ... mam atiTool 0.27 i lipa :| riva tuner ropoznaje zegary rdzenia w okolicach 900MHz :| ocb ?? generalnie to kazdy program inne zegary wykrywa ... atitool po zmianie zegarow i kliknieci "set clock" wraca do domyslnych ktore sa 796/796 ... jedynie w catalyst control center wykrywane zegary byly 800/800 ... ale itak w Current Clock Settings jest 110/297 :| zako albo chris ... opiszcie prosze procedure krecenia i jakim programem w jakiej wersji coby zabawy mi oszczedzic prosze :) a i co poradzic na ten wentylek ktory raz sie kreci 30% a po chwili wskakuje na 100% obrotow i spada do 30%od razu ... :) Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 no dobra juz jestem popracy, szczepox ciesze sie, ze karta dotarla, widze, ze poradziles sobie z problemami (stery itp) ja krecilem normalnie przez stery ATI temperature pokazywal, wiatrak smigal non stop tak samo wiec nie wiem na czym to polega ogolnie napisz co i jak wychodzi i bedziemy myslec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 przez stery ATI krecenie to dziwna sprawa ... niby sie podkreca ale w "Current Clock Settings" pisze mi 110/297:| rdzen mozna przesunac tylko na 850 i pamieci tak samo do 850max. no ale dobra powiedzmy ze w control center podkrecanie jakotakie dziala ... ale czemu nie dziala ATITool ... :( a ATI TryTool mi pokazalo bluscreena :-] chris :) a czym mozna przetestowac od razu stabilnosc zegarow ?? i jeszcze jedno :D ... co z tym wiatrakiem :D bo on zmienia predkosc non stop :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) no nie chce byc nie mily, ale siedzisz tutaj duzo i czesto a w sumie nic nie czytasz wszystko o co zapytales przewijalo sie kilka razy, sam nawet pytalem i pisalem o czyms takim jaki blue screeny w ATT itp. 3dmarki czy puste menu przy wlaczeniue org. CD ze sterami, ogolnie gdybys poczytal jakies 6 stron w tyl mialbys wszystkie odpowiedzi np. ja sam pytalem czemu mam takie niskie zegary 110/297, to jest standard w 2D aby nie grzac karty, pelne takty ida w 3D krecisz wyzej poprzez Rivatuner Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 no bycmoze i sie przewinelo :) ... siedze tutaj od momentu zainteresowania sie mnei kartami 2600 tak wiec nie tak dlugo i wczesniej nawet tu wogole nie zagladalem :) dlatego moje luki w wiedzy o 2600XT i dlatego tyle sie pytalem bo sam sobie nie moglem poradzic. Jak juz z wszystkim sie uporam ... to tez w razie czego odpowiem komus na pytanie dotyczace 2600. I to nie jest tak latwo zagladnac i szukac i wertowac ... ja wlasnie zaczalem od poczatku i doszedlem do ktorejsnastej strony i padlem najzwyczajniej w swiecie :) Jeszcze nurtuje mnie kwestia tego wiatraka ktory mnie denerwuje i podepne go chyba pod 5V na stale :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) porownanie 256MB vs 512MB na przykladzie Palit'ow http://www.tweaktown.com/articles/1166/pal...mory/index.html //EDIT jak mozna sie bylo spodziewac w tej klasie 512MB nic nie daje. tak bylo, jest i bedzie :P Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
block Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam ma może ktoś taką kartę Proszę o wypowiedź jak sie sprawuje i podkręca Jakoś palit mi nie odpowiada po ostatnich problemach z 8600gt (trzy sztuki padły przez tv out :angry:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...