bamboocha Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 zobacz zobacz :) ... i ladnie opisz pozniej ;)no tyle ze bedzie to na e2160 @ 3ghz i p35 czyli 16x i 4x. postaram sie ale nieboiecuje bo juz mam kupca na swoja i chyba ja pchne. przekoczuje tydz na lapie i kupie 3850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam. Mam pytanie, może i banalne ale mam tą grafe działającą od przedwczoraj i niezbyt się łapie. Chodzi mi o program do OC. Poprzednio miałem R9800Pro którego mogłem OC'owac pod AtiTrayTools z dobrym wynikiem. Tera gdy próbuje pod ATT albo komputer się wiesza (nagle!) albo pokazuje że mam na niej 1MhZ :blink: AtiTools się nie odpala woogle. Podkręcanie z CCC daję najdalej 25MhZ, a z tego wiele nie wyciągne. Jedynie Riva Tuner, ale coś mi nie ciekawie wygląda. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 najnowszy ati tool dziala. u mnie att pokazuje 14mhz gpu i 14ram :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgadza się, działą bez zarzutów :) Może mi ktos jedynie powiedziec do ilu mogę kręcic/do ilu wam się udało na boxowym chłodzeniu? (mówie o wersji Sonic Palita) I jaka temperatura jest tutaj "dopuszczalna"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 predzej zabraknie mu v niz temp Cie ograniczy. u mnie na 800mhz na gpu i 1520 na ram mam max 57* i niejest glosno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 najnowszy ati tool dziala. u mnie att pokazuje 14mhz gpu i 14ram :/ ani ATI Try Tools ani ATI Tool NIE DZIALA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 ani ATI Try Tools ani ATI Tool NIE DZIALA.Upewnij się że masz wersje ATi Tool'a 0.27 BETA 4. Mi działa bezproblemowo. Tam coś widziałem że można vmody robic pare stron wcześniej. Daje to jakiś skok wydajnościowy? (Odczuwalny?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) beta 4 ????????????? ja sie atrzymalem na beta 2 :D dzieki za oswiecenie :) juz sprawdzam :) --------------------------------------------------------------- EDIT Wogole mi nie wykrywa sterownikow O_o nie mam CCC zainstalowanego bo mi sie nie zainstalowal przy instalowaniu Catalystow 7.10. bez CCC nie bedzie chodzil ?????????? nic nie moge zmienic. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ściągnij najnowsze sterowniki (bodajże 7.11) wraz z Catalystami. Mi działa bez zarzutów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) musze ?? ale ja ich nie chce ... one sie gryza troche z Crysisem. pozyje jeszcze z Riva Tunerem :P Edytowane 8 Grudnia 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petro Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Co myślicie o tej karcie? http://sklep.kg.net.pl/index.php?main_page...roducts_id=4211 Warto ją kupić przy procku Athlon 2600+ 1,9 ghz? Licze oczywiście na podkręcenie na wartości hd2600xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Co myślicie o tej karcie? http://sklep.kg.net.pl/index.php?main_page...roducts_id=4211 Warto ją kupić przy procku Athlon 2600+ 1,9 ghz? Licze oczywiście na podkręcenie na wartości hd2600xt Osobiście nie polecam Ci takiego rozwiązania. Przy takim procku grafa jest IMHO za szybka. Sam się przesiadłem z tego proca na E2140 i u mnie jest wszystko wporządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam serdecznie. Pozwoliłem sobie tutaj zajrzeć bo mam pytanie odnośnie karty hd2600xt. Jaki chłodzenie byście polecili, bo jednak potrafi troszkę hałasu narobić kiedy jest eksploatowana. Czy to jest dobre/pasujące rozwiązanie czy szukać czegoś innego? http://www.cooling.pl/arctic-cooling-accel...odukt,2146.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zako Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, Mógłby ktoś zarzucić biosem do Palit'a HD2600xt 256Mb, w wersji z taktowaniem 800/1400? Edytowane 10 Grudnia 2007 przez zako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ponownie ja. Powie mi ktoś jaką temperature wytrzymuje ta karta? Mi bez VModa AtiTool pokazuje czasami po 51st. I powie ktoś może dokładnie jak zrobic tego Vmoda? Bo ta rosyjska strona nawet przetłumaczona na angielski mi dużo nie mówi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ponownie ja. Powie mi ktoś jaką temperature wytrzymuje ta karta? Mi bez VModa AtiTool pokazuje czasami po 51st. I powie ktoś może dokładnie jak zrobic tego Vmoda? Bo ta rosyjska strona nawet przetłumaczona na angielski mi dużo nie mówi :D w tej karcie się temperatur nie mierzy bo poco, ja po Vmodzie mam temperaturę git na oryginalnym chłodzeniu a czujnikom się nie ufa więc lepie złap łapą radiator-nie parzy jest git :lol2: z temperatury na pewno ci nie siądzie. A co do Vmodu to malujesz ołówkiem po rezystorze jednym tym co masz pokazane i mierzysz go miernikiem ile ma OHM-masz tabelkę to widzisz ile mieć powinien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Wie ktoś dlaczego nie da mi się odpalić żadnego 3D marka [03,05,06] 01SE o dziwo działa, reszta dostaje zwiechy przy ładowaniu. Palit Radeon hd2600Pro komp nr1 z syg. Catalyst 7.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 1 strona tematu o radkach 2900 ... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 ile macie pkt w marku05?? na orb-ie widzialem ze najlepszy wynik to 11,5k. ja narazie bez vmoda 10,5k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 mnie proc dusi, cos okolo 7,5k miałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 (edytowane) dzis zrobie olowkowego i zobacze ile pocisne. wetylacja w budzie dobra wiec mysle ze >850 pociagne. edit: na gpu dalem 1.34v i narazie 850 testuje. ps. do crossfire trza jakies inne specjalne stery?? na p35 bedziemy odpalac bez tasemki bo palit niema nawet miejsca aby podlacyc Edytowane 15 Grudnia 2007 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 jak nie maszmiejsca na tasiemke to CROSSFIRE nie zrobisz :P Wlasnie niektore PALITY PRO nie maja zlacza crossfire. Nie ma zlacza - nie ma crossfire :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 jak nie maszmiejsca na tasiemke to CROSSFIRE nie zrobisz :P Wlasnie niektore PALITY PRO nie maja zlacza crossfire. Nie ma zlacza - nie ma crossfire :) Przecież ATI niedawno uaktywniło "soft" CrossFire w sterownikach. Działa podobno bez "tasiemcowania". Chyba już od Catalyst 7.10 nawet. Ale nie sprawdzałem, więc pewności nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 jutro zaobacze jak to wypadnie. bo narazie tylko wlaczylismy ale stery to 7.11 bez CCC i nic testowania. narazie vmod na mojej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Czy arty w Crysisie to wina sterow 7.11?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Własnie jestem po testach swojego 2600xt od palita - i w 3dsmarku06 mam tylko 3640 pkt :( Płyta mnie dusi ? mam 4coredual-vsta ktore ma pcie tylko x4; Może procesor zaniża wynik bo mam celerona na rdzeniu conroe który pracuje z częstotliwością 2110mhz... Używam Visty 32bit i Catalystów 7.11 dodam jeszcze ze taktowania to 800/800 a smark odpalany w rozdzielczosci 1280x1024 Edytowane 17 Grudnia 2007 przez trutututu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Czy arty w Crysisie to wina sterow 7.11?? Ja tez grałem na tych sterownikach i nic takowego nie było. Pozwolę sobie jeszcze na powtórzenie pytania zadanego przeze mnie jakiś czas temu a pozostającego bez odpowiedzi. HD2600XT GeCube- jesli zdecydowałbym się na jakieś alternatywne(czytaj cichsze) chłodzenie to co mogę brac pod uwagę?O ile jest oczywiście taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 trutututu@ tak mobas z x4 i proc. ja na takich taktach 800/800 mam ponad 5tys pemu@ accelero s2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Pytanie tylko co bardziej :/ Proca będzie mi latwiej wymienic niz mobo. Jest jakiś benchmark którego punktacja nie zalezy tak bardzo od procesora, i za pomocą którego jakaś dobra dusza zachciała by "zbenchmarkowac" i wymienic wynikami ? Moze jakis bench test w grze ? HL:Lost Coast ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 w 05 wynik proca niejest brany pod uwage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...