Gość Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Tygodnik Komputerowy , aha ... nie no jasne wszystkie portale w sieci uwzięły sie na szmelc od Ati i jada po ich produktach ile wlezie ... wystarcza mi testy 2900XT ... bo jeśli 2900 jest bardzo słaba karta jak na proponowana cenę to co powiedzieć o 2600/2400 , karta do starszych gier ? szkoda nawet tych 400zł , co za przyjemność grac w detalach najniższych z możliwych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wróżek ci u nas dostatek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ceny nowych kart Ati, nie do końca wiadomo jak z wydajnością, ale ceny nie są chyba złe, nawet jeśli doliczyć cło, koszty transportu i marże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hm, 400 zł za 2600XT, to jest to, w co będę celował! Tylko szkoda, że za 256 RAMU więcej trzeba dopłacić 200 zł. Teraz czekam na testy, oby było porównywalnie do 8600GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Co do testow Nie rozumiem tego dlaczego rozne portale biora np karte mid end i daja jej rozdzialke 1600x1200 i sie dziwia ze ma 5 fps? a czy nie mozna pokazac ludziom testow w 1280x1024 i medium , aax2 ? Wtedy by to mialo sens a nie jak teraz patrzylem test na jednym z portali (8500GE) coz mi z tego ze on 1600 iles tam ma te 10 fps mam sie domyslac ile bedzie mial w rozsadnych jak przystalo na taka karte fpsow... Jezeli 2600xt bedzie kosztowal 400 zł to sie zastanowie - bo tak to nie wiem wygrac w totka i 2900:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Absolutnie się z tobą zgadzam, karty segmentu mid są do gry w niskich rozdziałkach, max 1280x1024, do wyższych trza brać tańsze modele segmentu HighEnd, (8800GTS320), w ogóle brakuje czegoś pomiędzy, czegoś jak 7900GS w serii 7xxx. Jaka jest oficjalna data premiery rodziny 2400 i 2600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Hm, 400 zł za 2600XT, to jest to, w co będę celował! Tylko szkoda, że za 256 RAMU więcej trzeba dopłacić 200 zł. Teraz czekam na testy, oby było porównywalnie do 8600GT :D400zł za takiego gniota podziekuje 8600GT mozna miec za 390zł a jest i bedzie wydajniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 400zł za takiego gniota podziekuje 8600GT mozna miec za 390zł a jest i bedzie wydajniejszeWidziałeś oficjalne testy, że możesz z całą pewnością powiedzieć że 2600XT jest słabsze od 8600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 400zł za takiego gniota podziekuje 8600GT mozna miec za 390zł a jest i bedzie wydajniejszePragne zauwazyc ze 8600gt na poczatku tez za takiego 'gniota' byl uwazany. Jak jest teraz to chyba wiemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Odpowiadając sam sobie sam na pytanie "kiedy" odwołałem się do newsa na PCLabie datowany na 8 czerwca: W przyszłym tygodniu AMD rozpocznie dostawy układów RV630 i RV610 do producentów kart graficznych. (...) Jak deklarują producenci, pierwsze karty z nowymi układami AMD będą zdolni wyprodukować w przeciągu tygodnia od otrzymania dostawy GPU. (...) Więc z tego co policzyłem, od poniedziałku powinno to być w sklepach, ciekawe jak będzie z dostępnością i czy faktycznie premiera będzie już za kilka dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 analizując dostępne specyfikacje i jakieś tam testy dostępne w sieci , dostanie po dupsku od 8600 i będzie tak samo jak 2900XT grafą dla fanów marki........obym się mylił ale wszystko na to wskazuje że nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Absolutnie się z tobą zgadzam, karty segmentu mid są do gry w niskich rozdziałkach, max 1280x1024, do wyższych trza brać tańsze modele segmentu HighEnd, (8800GTS320), w ogóle brakuje czegoś pomiędzy, czegoś jak 7900GS w serii 7xxx. Jaka jest oficjalna data premiery rodziny 2400 i 2600?2x8600GT+oc 680/850 =798zl mid czesto gesto wyprzedza 8800GTS 320 600 (1440) / 950 url=http://www.fotosik.pl][/url] 8600 testowane na slabszym prcku 3ghz a reszta 3.5. Edytowane 23 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Jeżeli więc XT 256 okaże się szybsze od GT, to przy cenie 420 zł i dobrym potenciale O/C będzie już mógł podjąc walkę z najtańszym 7900GS. Jesli sie nie myle , to nie podejmie walki. Tak samo pisano , gdy debatowano o tanszym 7900GS , z taktami 540/1400 a Palitem 8600GT. I jak wyszlo? Tak , ze ci ktorzy kupili 7900 nie sa zadowoleni , oc jest losowe , karta sie grzeje , na defie potrafi robic zonki. A jesli ten Radek ma miec serio 4tmu...to chyba dostaniemy "Vista Ready DX10 Ready Radeon X1300" :-P :lol2: Tygodnik Komputerowy , aha ... nie no jasne wszystkie portale w sieci uwzięły sie na szmelc od Ati i jada po ich produktach ile wlezie ... wystarcza mi testy 2900XT ... bo jeśli 2900 jest bardzo słaba karta jak na proponowana cenę to co powiedzieć o 2600/2400 , karta do starszych gier ? szkoda nawet tych 400zł , co za przyjemność grac w detalach najniższych z możliwych Wiesz , z Egielda jest tak , ze oni nie testuja w Time Demo a normalnie w grach , wiec to u nich masz rzeczywisty obraz. Pragne zauwazyc ze 8600gt na poczatku tez za takiego 'gniota' byl uwazany. Jak jest teraz to chyba wiemy ;) Wlasnie , sam bylem przeciwny ale mialem pewne obawy przed tanszym 7900. Okazalo sie , ze mialem sluszne zastrzezenia. Chris Powiesz jak takie wykresy sie klepie? Uzywam OO...sama opcja :-P Dzieks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 no to pacz.... http://www.benchmark.pl/i.html?/artykuly/t...R/strona-1.html i zobacz sobie jak 8600gt lepsza jest od 7900gs, dwa ja mam His 1950 Pro agp z 512 Mb więc wiecej jak tamta 1950 Pro z 256 Mb, a wcale ona nie taka zła bo lepsza nawet od 8600Gt, fakt to tylko z jednej gry testy ale ona jest wymagajaca jesli chodzi o texturing i oddaje mozliwości kart, so......? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 no to pacz.... http://www.benchmark.pl/i.html?/artykuly/t...R/strona-1.html i zobacz sobie jak 8600gt lepsza jest od 7900gs, dwa ja mam His 1950 Pro agp z 512 Mb więc wiecej jak tamta 1950 Pro z 256 Mb, a wcale ona nie taka zła bo lepsza nawet od 8600Gt, fakt to tylko z jednej gry testy ale ona jest wymagajaca jesli chodzi o texturing i oddaje mozliwości kart, so......? No to patrz <_< Benczmarka nie czytam i chyba kazdy z Was wie czemu... Wiecej w temacie o 8600 na Egieldzie napisalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 No to patrz <_< Benczmarka nie czytam i chyba kazdy z Was wie czemu... Wiecej w temacie o 8600 na Egieldzie napisalem. masz rację te B... testy to powiedzmy .....nie chcę kolejnego ostrzeżenia dostać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Akurat w Stalkerze, przynajmniej dla mojej grafy, są bliższe prawdy. W przeciwieństwie do tych na e-giełdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Akurat w Stalkerze, przynajmniej dla mojej grafy, są bliższe prawdy. W przeciwieństwie do tych na e-giełdzie :PBo nieznasz dokladnej lokalizacji testu dlatego,mapy i miejsca sa wymagajace i niebedziesz w stanie porownac bez wiedzy tego. Wyniki egieldy sa jak najbardziej prawdziwe,sprawdzilem :lol: dostalem saves i metode testu dla wlasnych potrzeb. Dlatego twoje wyniki i odczucia sa mylne do porownania testu z Egieldy. :icon_exclaim: Edytowane 24 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Może w otwartej przestrzeni to masz rację. Mogą być różnice w wynikach. Ale w barze, tej małej salce, co to bumpmapping katuje grafę, mogę ci sprzedać screeny z frapsa z każdego kąta i będzie plus minus 50fps przy 1280x1024 i wszyskim na max. Na e-giełdzie jest dużo mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Może w otwartej przestrzeni to masz rację. Mogą być różnice w wynikach. Ale w barze, tej małej salce, co to bumpmapping katuje grafę, mogę ci sprzedać screeny z frapsa z każdego kąta i będzie plus minus 50fps przy 1280x1024 i wszyskim na max. Na e-giełdzie jest dużo mniej. Nieznasz dokladnych procedur i niebedziesz w stanie .Zrozum wkoncu i uwiez. Mozesz miec juz inne stery,dokladnych ustawien nieznasz itd itd. JA NIEZNAJAC TEZ MIALEM WIEKSZE FPS. Ta mala scenka w roznych miejscach ma duzy rozrzut fps :D Jak ci mowilem wyzej niebedziesz wstanie porownac bez wiedzy procedury!!!! Edytowane 24 Czerwca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 O 2900 to w innym temacie się bijcie ;) ja tu czekam w napięciu na premierę 2600 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Jak myslicie , czy taki 2600XT 256MB obsluzy gre Crysis? Bo bede potrzebowal nowej karty, nie chce wydawac 1000zl a karta powinna juz obslugiwac DX 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 No chyba żartujesz , celuj w coś pokroju 8800gts 320/640. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Tego nie wie nawet sam Kononowicz, zależy od stopnia optymalizacji gry, myślę, że raczej o graniu w max detalach możemy zapomnieć, ale liczę, że w 1280x1024 w medium da się pograć. Patrząc na CoH DX10, należy się zastanowić, czy optymalizacja jest skopana, czy DX10 jest bardziej wymagający od DX9 (nieproporcionalnie do uzyskanych efektów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 To nawet nie chodzi o dx10 , po większość gier pod vistą działa o około 20-25% wolniej. Nowe stery dużo nie poprawiają , to oznacza , że z tą vistą jest coś nie tak. Także to super przyspieszenie po dx10 to był marketing jak się patrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 8800gts 320 kosztuje ponad 1000, troche drogo jak na grafe:/ Ja i tak zawsze gram maxymalnie w 1280x1024 bez zadnych AA i AF:) z przyzwyczajenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 pierwsze testy 2600 Kilka gierek ,marki itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 To nawet nie chodzi o dx10 , po większość gier pod vistą działa o około 20-25% wolniej. Nowe stery dużo nie poprawiają , to oznacza , że z tą vistą jest coś nie tak. Także to super przyspieszenie po dx10 to był marketing jak się patrzy.To nie z Vista tylko stery sa tytuly co szybciej dzialaja na Viscie niz na XP COH bez patch dx10,FEAR,OBEK Minelo ponad 6 miesiecy a tu nadal niema pelnowartosciowych sterow,przez to SLI DX10 niemozna przetestowac. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 2659370[/snapback] To nie z Vista tylko stery sa tytuly co szybciej dzialaja na Viscie niz na XP Jak stery to im schodzi troche z tym :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) pierwsze testy 2600 Kilka gierek ,marki itp.. [ciach!]a no comments ja piernicze ale padlina, po co takie cos w ogole wydaja z taka wydajnoscia... Edytowane 24 Czerwca 2007 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...