onekubik Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ^ Tak byloby logicznie/normalnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ^ Tak byloby logicznie/normalnie :D Zapomniałeś dodać NIEMOŻLIWE ! :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz. Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Boże co za padaka :lol2: te karty to jakis badziew, które starszych gier zbyt dobrze nie utrzymują... kolejna powtórka z GF8600, w tym wypadku jeszcze gorsza. Kolejny powód za tym, by kupować konsolę i przestać przejmować się wymaganiami gierek. Ja już zbieram na konsolkę, bo mam dość wrzucania pieniędzy do tego worka bez dna. dlatego ja wlasnie smigam na moim psp od 2 dni i mam gdzies wymagania gier:),boi to co wyprawia nvidia i ati to brak słów. :mur: sledze rynek gdzies od 5 lat i takiej kaszanki to jeszcze nigdy nie było.za co tu płacic chociazby te 99$..no za co.. :blink: toz jak sie uruchiomi jakas gre w dx 10 to albo minimum detale albo nic.. to po co to,to ja juz wole grac na swoim 7600 na srednich w dx 9:) w ogole nie podoba mi sie ta ogromna przepasc wydajnosciowa.. brak karty pomiedzy 2900 a 2600 ktora byt pociagnela wszystkie gry na przyzwoitych detalach.. Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Mariusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ty byś chciał żeby 3 razy droższa karta była 3 razy szybsza? :lol:no pewnie że tak :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 miejmy nadzieje ze jednak bedzie jakis midle miedzy 2900 a 2600, szczerze mówiąc jestem tego pewien i myśle ze te 2900 lub jak beda nizsze modele tio i pod AGP cos wypuszcza tylko adekwatnie za minimum pół do roku...zobaczycie, najwyżej kopne sie w dupe i postawie piwo temu kto sie zemna załozy(jednemu:D)...!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onekubik Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 miejmy nadzieje ze jednak bedzie jakis midle miedzy 2900 a 2600Miedzy 2900 a 2600 wejdzie 2900 sprzedawany po kosztach byleby tylko twarz odzyskac... a potem sie obudzilem. :> Zapomniałeś dodać NIEMOŻLIWE ! :PA łyżka na to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) jak dlamnie to moze nawety byc 2900 byle tylko pod AGP wyszło i wtedy naprawde usmieje się jak norka, :lol2: wiesz napweno że nie wyjdzie nic pomiedzy?, czytałeś gdzies?, to oficjalne stanowisko zarzadu?- pytam tylko : :wink: Edytowane 29 Czerwca 2007 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 a jak było z x1600? po tym jak dostała łupnia wystawili wersje xt z większą ilością potoków i była lepsza od 76gt dajcie im czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) jak dlamnie to moze nawety byc 2900 byle tylko pod AGP wyszło i wtedy naprawde usmieje się jak norka, :lol2: wiesz napweno że nie wyjdzie nic pomiedzy?, czytałeś gdzies?, to oficjalne stanowisko zarzadu?- pytam tylko : :wink:Ależ oczywiście, że wyjdzie, nie pamiętacie już mapy drogowej? Tygodnik publikował, co i kiedy wyjdzie nowego w GPU od AMD. Edit: klik Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Mial tez wyjsc 2900XL z wolniejszymi pamieciami z tego co pamietam. I to juz moglaby byc sensowna karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Mial tez wyjsc 2900XL z wolniejszymi pamieciami z tego co pamietam. I to juz moglaby byc sensowna karta :)Za pół roku dostaniemy już nowe jądra, wykonane w technologii 55 nm, ciekawe co to da w praktyce, zapewne energiooszczędność. Chciałbym, by topowe karty w końcu łaskawie zeszły do 100W a nie szykowały się złamania granicy 300W... jak patrze na standard PCIE2, to mnie przerażają te waty, przecież komputer który pochłania 500 W i potrzebuje 700 Watowego zasilacza minimum to nic przjyjemnego... Kiedy w końcu 2600 pojawi się w sklepach... bo ja czekam na jakieś recki jeszcze. Ehh :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lion heart Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 a jak było z x1600? po tym jak dostała łupnia wystawili wersje xt z większą ilością potoków i była lepsza od 76gt dajcie im czas ;) Kiedy niby X1600XT był lepszy od GF 7600GT? Chyba w klocki, nawet X1650XT nie miał szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 a jak było z x1600? po tym jak dostała łupnia wystawili wersje xt z większą ilością potoków i była lepsza od 76gt dajcie im czas ;) Kiedy wyszedl , ile kosztowal.... Kiedy niby X1600XT był lepszy od GF 7600GT? Chyba w klocki, nawet X1650XT nie miał szans.One byly porownywalne jesli nie mowimy o oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Ciekawi mnie jak takie karty będą się spisywały? http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news718.php Znalazł ktoś może jakieś testy na zagranicznych serwisach? Edytowane 4 Lipca 2007 przez g2tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Co oni piszą... 2600 w ogole nie ma w sklepach... ehh <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Może w Polsce nie ma , ale w UK , Australii , USA są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) Może w Polsce nie ma , ale w UK , Australii , USA są.Co za cene 150$ za 2600XT niejest wogole atrakcyjny za 110 mozna wyrwac juz 8600GT. Gratulacje :lol2: znowu trafili z cena :lol2: Napewno to spadnie,ale na starcie powinno to byc tansze. http://www.ewiz.com/detail.php?name=AT-2600XT :legal: :wisielec: Edytowane 4 Lipca 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Według mnie cena za miesiąc będzie niższa o 50$. Przykładem mogą być ciągłe obniżki procesorów AMD X2 mimo początkowej stosunkowo wysokiej ceny. Ciekawi mnie, za ile te karty dostępne będą w Polskich sklepach, ale mimo tego że AMD nie podało oficjalnej premiery to nie będzie to dłużej niż tydzień , czy tam dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzelpy Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Karty są już na komputroniku. Cenowo nie wygląda to aż tak źle, przecież komputronik jest drogi, a to są ceny na początek. . . 2600pro w cenie 8500gt. 2400 w naprawdę niskich cenach to jest szansa na hit, szkoda tylko, że w komputerach biurowych :? Bardziej martwiące niż ceny jest chyba fakt, że ati nie odpowiedziała na 8600gts <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Cena to nie wszystko , bo jak ktoś chce kupić kartę do w miare względnej gry to co z tego że ATI będzie tańszy skoro nie zaspokoi potrzeb kupującego , a ten sięgnie po 8600GT bo na tą chwilę to minimum do grania w 1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Karty są już na komputroniku. Cenowo nie wygląda to aż tak źle, przecież komputronik jest drogi, a to są ceny na początek. . . 2600pro w cenie 8500gt. 2400 w naprawdę niskich cenach to jest szansa na hit, szkoda tylko, że w komputerach biurowych :? Bardziej martwiące niż ceny jest chyba fakt, że ati nie odpowiedziała na 8600gts <_< Hit? Jaki Hit mid-end wygląda teraz jak dawniej low-end i nawet ATI gów*a w złoto nie zmieni. Taki szybki repley http://www.digit-life.com/articles2/gffx/nv43-p12.html#p18 za to teraz mid-end jest o połowę słabszy od najsłabszej karty z high endu czyli 88gts 320mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzelpy Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Przecież nie mówię, że to dobre karty do gamingu. Napisałem wyraźnie, że 2400 będą po prostu popularne w komputerach dla nie-graczy. Jeśli chodzi o wydajność, po prostu trzeba poczekać na albo podwójne 2600xt, albo ATI wypuści coś jeszcze, swoim zwyczajem łatając dziury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 to 2x rdzen 2600 to moze byc całkiem niezłe, tylko czytałem ze nie wszystkie płyty beda obsługiwac go ale moze upgrade biosu pomoze chyba ze to techniczna sprawa, dwa napewno stanieja przypomnijcie sobie ile na poczatku po premierze kosztowała 8800 ja pamietam ze było ponad 2 tysiaki a dzis juz te same modele kosztuja od 1000 wzwyz zalezy od producenta i dodatków, oczywiscie GTX stale kosztuhje duzo ale i tak bym nie kupował, po trzecie napoczatku nVidia miała problemy ze sterami nie tylko w Viscie, i dzis tak samo jest z 2900 a i mysle ze w 2600 i 2400 tez ten problem wystapi jak to z nowymi karcichami tuz po premierze, ogólnie trzeba przynajmniej z miesiac poczekac przed koncowym osadem, oczywiscie wiemy mniej wiecej czego oczekiwac i w jakim segmecie zaklasyfikowac dany model, ale przeciez róznice pomiedzy nimi nie polegaja tylko na architektórze bo te same karty w tych samych grach bardzo róznie sie zachowuja nawet do 20-30% róznicy raz dla jednej raz dal drugiej, i czyja to wina ja już sam niewiem napewno sterów, dalej z tego co widze to karty pod dx10 wreszcie nie beda sie róznic od siebie tak bardzo bo standard jest jednakowy i nie przewiduje rozszezen jak w dx 9.0 wiec jak usprawnia sterowniki i dadza patche do gier bedzie mozna porównywac realna wydajnosc kart, i co jest co,okaze sie, aha i jeszcze jedno karty na dx10 zupełnie inaczej pracuja i tak 2600 na dx 9.0 jest kaszka ale na dx 10 moze byc całkiem dobrze. Na przykład taki radeon X1950 Pro w starszych grach 2005-07 radzi sobie doskonale lepiej niekiedy duzo jak 8600 GTS natomiast w najnowszych grach juz jest o 20-30% wolniejszy a to nie mało, wiec spokojnie nowe karty dla nowych gier ale najlepiej sugerowac sie znaczkiem na pudełku czyto zielonym czy to czerwonym przy wyborze gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 . 2400 w naprawdę niskich cenach to jest szansa na hit, szkoda tylko, że w komputerach biurowychno własnie co komu po takim hicie,do komputera biurowego wystarczy karta za 50zł albo i mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 no własnie co komu po takim hicie,do komputera biurowego wystarczy karta za 50zł albo i mniej Przyjacielu..do biurowego to styka integra pokroju 6100 czy to co Biostar u siebie pakuje (TA690 , TA7050). Szkoda i 50 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Przyjacielu..do biurowego to styka integra pokroju 6100 czy to co Biostar u siebie pakuje (TA690 , TA7050). Szkoda i 50 zl. Ha! No to ja musiałem kupić X300 za całe 40 zł, teraz czekam co na scenie będzie się działo i odkładam pieniążki, a co do duala, to nie ma co sie pchać w to, nVidia swojego duala w sterownikach zbyt nie rozpieszcza, szkoda ze nie mozna hardwarowo jakos sterowac tym wewnetrznym CF zeby sterowniki nie psuly wydajnosci o polowe w grach niezoptymalizowanych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Jak tak patrzę na dostępne obecnie 2600XT, to skłaniam się ku modelowi Gigabyte 800/2200 256MB DDR4 z pasywnym chłodzeniem. Jako, że jestem miłośnikiem ciszy i nie znoszę bzyczenia czegoś w kompie. Praktycznie zbieram na komp podobny do Nicolass'a, czyli: KN9, X2 3600 Brisbane, 1 albo 2GB DDR2, 2600XT. Nie wiem czy ten Gigabyte to dobry wybór? No i co ciekawe, w komputroniku jest opisana jako "wydajne i ciche chłodzenie wentylatorem z radiatorem", a na wszystkich zdjęciach widze pasywke jak ta: Tu więcej o niej: http://www.hardwareschotte.de/hardware/pre...XT+GV-RX26T256H Jeśli jest ciche aktywne to nie mam nic przeciwko, ale wolałbym jednak to pasywne. Aha! No i czy ten szef 400W z siga sobie spokojnie poradzi z tym 2600XT? Niby ciągnie około 80W, więc chyba spokojnie. Edytowane 5 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Aha! No i czy ten szef 400W z siga sobie spokojnie poradzi z tym 2600XT? Niby ciągnie około 80W, więc chyba spokojnie. Bez problemu uciągnie ;) Radze pcczekaj ze dwa tygodnie, pewnie teraz bedą spore spadki, na start zawsze cena sie stabilizuje jakis czas, no i po drugie za dwa tygodnie beda testy w jakis sensowych wortalach. A i KN9 juz nie produkują więc kupuj póki są jeszcze, ja swojego zamówiłem, choć kasy na reszte nie mam, ram i procek beda musialy poczekac z miesiac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Bez problemu uciągnie ;) Radze pcczekaj ze dwa tygodnie, pewnie teraz bedą spore spadki, na start zawsze cena sie stabilizuje jakis czas, no i po drugie za dwa tygodnie beda testy w jakis sensowych wortalach. A i KN9 juz nie produkują więc kupuj póki są jeszcze, ja swojego zamówiłem, choć kasy na reszte nie mam, ram i procek beda musialy poczekac z miesiac ;)Przecierz testy sensowne już są . Jeden z lepszych guru3D.com i wiarygodnych już tydzień temu zrobił .... i 2600XT ostro dostaje po dupsku od 8600GT , więc nie wiem na co czekać - poprostu za 360 kupić 8600GT :) ... no chyba że ktoś chce zdjęcia oglądać albo jest fanatykiem ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Osobiście rozważam pomiędzy: 1. Galaxy 8600GE 650/2000 DDR3 CoolerMaster 2. 2600XT 800/2200 DDR4 Edytowane 5 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...