Relient Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Witam, Jak w temacie. U znajomej w pracy padł komputer, Windows XP Home Edition, najpierw nie chciał się wylogować (podobno się zawiesił), po restarcie jak doszedł do ekranu logowania sam się restartował i tak w kółko. Jak przepuściłem mu scandisk’a to naprawił jakieś dwa pliki .dll i ponownie sie zrestartował. Gdy przeszedł ekran ładowania systemu Windows wyskoczył komunikat ze nie potrafi zainstalować pliku LSASS.EXE i mogłem tylko nacisnąć OK, jak to zrobiłem to wyskoczył ten sam komunikat tylko odnośnie pliku SERVICES.EXE i tak samo tylko OK. Ekran zrobił sie czarny i widać było na nim tylko kursor i zawiecha kompa. Co z tym zrobić?? Nie mogę zrobić formata, bo na nim sa jakieś ważne dane, nie mam płyty z tym Windows’em! Moja pomysł jest taki: zgram na dyskietkę te dwa pliki z mojego kompa (Windows XP Professional) i spróbuje je pod dos’em skopiować, tylko czy ma to sens według was?? Czy może ktoś ma jakieś inne propozycje?? Z góry dzięki za pomoc i szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Moze jakies bootowalne CD. Poszukaj tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 A może opcja naprawy z CD? Do tego do sprawdzenia są pamięci i dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Niestety nie mam CD z tym Widows’em, mam tylko jak co to mojego XP Professionala?? Może być?? Narazie spróbuje stworzyć bootdisk’a dla XP i ruszyć system z ominięciem jego plików startowych. Następnie spróbuje skopiować mu te brakujące pliki. Ma ktoś jeszcze jakąś propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Najpierw zrob to co mowisz a jak to nie pomoze bedziemy myslec dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Niestety nie zdążyłem :/ Jedyne co udało mi sie zrobić to, sprawdzić czy bootdisk rusza. Jednak nic nie pomógł, a jak chciałam spróbować innymi sposobami to przyjechał kurier po kompa i zabrał go do siedziby firmy gdyż tam podobno są firmowi informatycy co go naprawia. Mimo wszystko dzięki za szybki odzew. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...