Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W moim zestawie 5.1 często słychać takie trzeszczenie co sekunde/dwie szczegolnie w grach, czasem w winampie. Dzisiaj doszły do mnie słuchawki Aero 5.1 i też czasem to trzeszczenie słychać, także szczególnie w grach (ale w winampie też). Moja karta dzwiekowa to SB 5.1 Live!

Co moze byc przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez troche z tym walczylem na karcie Audigy, ale u mnie to nie bylo w grach, tam dzwiek byl idealny, ale w MP3. Najpierw zmienilem plyte glowna na chipsecie ULI, na plytke NForce4 i to pomoglo bardzo duzo. Pozniej pobawilem sie PCI Latency (program PCI Latency TOOL) , ale to pomaga tylko niektorym (nie mnie). W sumie doszedlem do wniosku, ze to chyba byla w glowniej mierze zla jakosc MP3, bo na wysokiej jakosc kawalkach nie ma trzeszczenia. Wazna sprawa jest tez uziemienia obudowy, ktorego nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe ponieważ zakłócenia najczęściej występują podczas pracy dysku, przynajmniej u mnie tak jest... niestety walczę z tym już od jakiegoś czasu bez skutku jak słucham mp3 i mieli dysk to słychać trzaski to samo przy szybkim przewijaniu stron podczas ich ładowania w ff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ustawiłem na moim Epoxie na 64 i z dźwięku zrobił się taki trzask, że nie pogada :D

Więc u mnie na 32 jak chodziło tak chodzi :) Imo to PCI Latency to trzeba popróbować samodzielnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam bufor w foo już kiedyś zmieniałem i nie pomogło, a tej opcji plyback/playback thread priority nie mam lub nie mogę znaleźć jaką masz wersje foobara??

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KAX_ napisał(a):

Sam bufor w foo już kiedyś zmieniałem i nie pomogło, a tej opcji plyback/playback thread priority nie mam lub nie mogę znaleźć jaką masz wersje foobara??

Na samym końcu w ustawieniach (Advanced) tam masz m.in. dla Playback ustawienia 'Thread Priority' od 1-7 zwiększ i spróbuj czy się coś poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi