jaruczek Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 W moim zestawie 5.1 często słychać takie trzeszczenie co sekunde/dwie szczegolnie w grach, czasem w winampie. Dzisiaj doszły do mnie słuchawki Aero 5.1 i też czasem to trzeszczenie słychać, także szczególnie w grach (ale w winampie też). Moja karta dzwiekowa to SB 5.1 Live! Co moze byc przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Może spróbuj podłączyć/ odlączyć uziemienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Podlaczylem wszystko co z pc zwiazne do przedluzacza bez uziemnienia, zmniejszyło to jedynie te trzeszczenia (pierdzenia) głośników,ale nadal one są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Tez troche z tym walczylem na karcie Audigy, ale u mnie to nie bylo w grach, tam dzwiek byl idealny, ale w MP3. Najpierw zmienilem plyte glowna na chipsecie ULI, na plytke NForce4 i to pomoglo bardzo duzo. Pozniej pobawilem sie PCI Latency (program PCI Latency TOOL) , ale to pomaga tylko niektorym (nie mnie). W sumie doszedlem do wniosku, ze to chyba byla w glowniej mierze zla jakosc MP3, bo na wysokiej jakosc kawalkach nie ma trzeszczenia. Wazna sprawa jest tez uziemienia obudowy, ktorego nie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Teraz, gdy mam włączonego tylko FireFoxa, winampa i Spika to jakość jest krystaliczna (dosłownie) - żadnych trzasków, niczego. Wydaje mi się,że traski są spowodowane małą ilością pamięci, możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Możliwe ponieważ zakłócenia najczęściej występują podczas pracy dysku, przynajmniej u mnie tak jest... niestety walczę z tym już od jakiegoś czasu bez skutku jak słucham mp3 i mieli dysk to słychać trzaski to samo przy szybkim przewijaniu stron podczas ich ładowania w ff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 no to większy bufor odtwarzania + wysoki priorytet i po problemach sprawdź pci latency, ustaw na 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja ustawiłem na moim Epoxie na 64 i z dźwięku zrobił się taki trzask, że nie pogada :D Więc u mnie na 32 jak chodziło tak chodzi :) Imo to PCI Latency to trzeba popróbować samodzielnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 forest kila zbila napisał(a): no to większy bufor odtwarzania + wysoki priorytet i po problemach sprawdź pci latency, ustaw na 64 Latency już zmieniałem... jak włączyć wysoki priorytet dla foobar'a?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 plyback/playback thread priority output/buffer lenght sprawdź też czy nie poprawi się jak foo dostanie wysoki priorytet z men zadań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Sam bufor w foo już kiedyś zmieniałem i nie pomogło, a tej opcji plyback/playback thread priority nie mam lub nie mogę znaleźć jaką masz wersje foobara?? Edytowane 19 Maja 2007 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 KAX_ napisał(a): Sam bufor w foo już kiedyś zmieniałem i nie pomogło, a tej opcji plyback/playback thread priority nie mam lub nie mogę znaleźć jaką masz wersje foobara??Na samym końcu w ustawieniach (Advanced) tam masz m.in. dla Playback ustawienia 'Thread Priority' od 1-7 zwiększ i spróbuj czy się coś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...