Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Problem jest taki: nie działa emulacja przerobionego biosu VGA. RT odpala się w trybie "Hardware Emulation Mode", zainstalowany jest Strap Driver, wył. identyfikacja vendora PCI, nv4_mini.sys z wyciętą ochroną przed patchami (antiprotection script)... kombinowałem już sporo - ForceWare w różnych wersjach i tak czyta bios z karty. Niestety do opcji Power User w RT nie ma zbyt dobrych/dokładnych opisów (a przynajmniej na takie nie trafiłem), dlatego pytanko do kumatych: osochosi? :D Kiedyś, na starszej wersji RT (bodajże RC15) nie miałem takich problemów - niestety już nie pamiętam co wtedy wykombinowałem, że zadziałało... :unsure: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 a co chcesz zrobic i po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 hmm, dziwne pytanie... robię różne kombinacje z biosem, a nie chcę go milion razy flashować, bo to niewygodne, ryzykowne i trwa dłużej niż podmiana obrazu bios'u... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 mam rivatunera raczej opczajonego, ale nie wiedzialem ze sie tak da. Bede w domu to pokombinuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Nie wierzę... nikt z tej funkcji nie korzystał? ...nikt? :blink: @v1ru5: jakieś postępy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 daj screena gdzie to moze byc bo nie moge znalesc. Gdzie sie sciezke do biosu podaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 PowerUser\RivaTuner\SYSTEM\EmulateBIOSFromFile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 no dobra, znalazlem to, podaje sciezke do biosu, wyłączylem tą ochrone i co dalej? jak to uaktywnic/zatwierdzic/uruchomic? Szukalem na necie ale nic nie znalazlem konkretnego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) ... wyłączylem tą ochrone i co dalej?... nic ;) po przepleniu systemu powinno zacząć działać... teoretycznie. U mnie coś drgnęło, ale nie do końca: bios ma tylko jedną aktywną tablicę "clockrates" i po statnich kombinacjach zauważyłem że stery pokazują dla 2D zegary 0/0MHz, a dla 3D prawidłowo :)) Niestety nie wiem czy to efekt emulacji, czy RT coś spieprzyło... Jutro zmienię jakiś string ID albo jakiś timing wtedy będzie jednoznacznie widać czy działa czy nie... EDIT: jednak nie działa... może w tej wersji trzeba uaktywnić jakiegoś easter egg'a, ale to już opcja tylko dla kumpli unwindera :mur: Edytowane 24 Maja 2007 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...