berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 wisisz mi piwo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 zara go dopieszcze do 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Co zrobiłeś, że tak podkręciłeś hdd? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Niezły odjazd... Nigdy nie chciało mi się zastanawiać jak podkręcić dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dysku sie nie da podkręcić. Ale można coś z nim zrobić. Tzn założyć na inną taśmę. Defragmentować. Ja musze wiedzieć jak on to zrobił. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ];-P for me to know for you to find out :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No właśnie - ja też jestem ciekawy czy na BIV da radę choć 1000 pkt przekroczyć... Teraz to już mam 300 mniej niż Berkut :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 narazie prowadze w rankingach hdd zobaczymy czy uda mi sie RedNacz'a pokonac w memory :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Sorry ale nie pokonałeś mnie w HDD. Ogólny wynik masz większy ale poszczególne niższe. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 http://service.futuremark.com/compare?pcm=1128244 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 no wlasnie jestem cholernie ciekaw jak tys to zrobil... prawdopodbnie jkabym zmienil moja winde 2k ktora pamieta jeszcze mobo pod kx133 + via 686a to moze bym cie dogonil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 aaa zapomnialbym- zobacz nowe testy dla hdd :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 O ty daraniu. Nieżle. Jak tylko zdefragmentuje swojego twardziela to pogadamy. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Pomocy, czemu mam na barracudzie 4 60GB tylko 500pkt? jakis miesiac 6temu jak robilem mialem ponad 800 czemu tak sie dzieje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 1. Masz bałagan na dysku (defragmentacja i po sprawie) 2. Żle go podłączyłeś. (kabelek musi być podłączony skrajnie tzn jeden koniec płyta, drugi dysk [nie środek, KONIEC]) 3. Wykonujesz test na złej partycji (najlepsza jest systemowa) 4. Wykonujesz test na partycji innej niż zainstalowany PCMARK. 5. Komputer jest włączony do sieci. 6. Robisz coś na dysku w tle (nawet iconki w trayu się liczą) 7. Masz niewłaściwy kabel ATA podłączony. (zamień na ATA 133 80 PIN) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 :arrow: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1120068 - CPU: 5859 - MEMORY: 5547 - HDD: 908 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 hmm walnolem mu defraga i zaraz zobacze, moze to wina tasmy dzis zalozylem inna taka modyfikowana krótką :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 było już !!! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=4348&start=0 hyhy... ale może być jeszcze raz heh... wynik: cpu: 4049 memory: 3128 hdd: yyy... <span style="color:red;">[ciach!]</span>ło mi :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 jak zmienie dysk i podkrece pamieci to pogadamy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 1. Masz bałagan na dysku (defragmentacja i po sprawie) 2. Żle go podłączyłeś. (kabelek musi być podłączony skrajnie tzn jeden koniec płyta, drugi dysk [nie środek, KONIEC]) 3. Wykonujesz test na złej partycji (najlepsza jest systemowa) 4. Wykonujesz test na partycji innej niż zainstalowany PCMARK. 5. Komputer jest włączony do sieci. 6. Robisz coś na dysku w tle (nawet iconki w trayu się liczą) 7. Masz niewłaściwy kabel ATA podłączony. (zamień na ATA 133 80 PIN) Dzięki, zmienilem tasme HDD i wzrosło z 500 do 888pkt, a pamieci wzrosly z 6600 do 6750 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 http://service.futuremark.com/compare?pcm=1127815 Jeszcze żadnej optymalizacji dla dysku, popracuję jeszcze nad nim ;) A tak BTW to do tego benchmarka nigdy nie miałem za duzego zaufania :D Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Co zrobiłeś, że tak podkręciłeś hdd?to ja ci powiem to proste taktwanie kontrolera IDE który jest przez PCI zwiększając FSB do 180mhz i mając dzielnik PCI 1/4 berkut miał PCI na 45mhz a ty zawsze bedziesz mial 33mhz bo masz locked w nforce2. Kapiszi? :P . Pościgał bym sie z wami ale nie chce mi sie tego sciagac. pzdozdro PS. Berkut OCMaster.com TEAM ROX! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 A to moje wyniki: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1128636 cos HDD mam slabo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Heh,mi jakos smieshnie wyskoczyl HDD score ;],znowu cebule daly ciala... Ale niedaje go na stronce takze dali ciala polowicznie :) -- http://service.futuremark.com/compare?pcm=1128931 -- -- Jak wkoncu zrobie reinstalke to podkrece trochu bardziej i jeshcze raz zapodam wynika 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jakoś nie wierzę w ten HDD. Ale i tak niezłe wyniki. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jakoś nie wierzę w ten HDD. Ale i tak niezłe wyniki. :wink: Jakoś dziwnie w linku są identyczne wyniki dla CPU i MEM a dysku nie ma wcale :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Ludzie, umiecie czytac ? Heh,mi jakos smieshnie wyskoczyl HDD score ;],znowu cebule daly ciala...Oczywiste ze program jakis blad odpierdziela,popatrzcie sobie na szczegolowe ,File read mam 78mb/s :).Ale smieshna sprawa ze w zaleznosci od OC sobie ten wynik rosnie powoli albo sie zmniejsza,takze u mnie ten blad wyskakuje za kazdym razem :? .Zreshta HD score mnie bardzo nie interesi,bo wynik ma sie taki jak dysk+kontroler i zabardzo sie zmienic tego nieda.(nima zabardzo co tweakowac ;]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A to moje wyniki: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1128636 cos HDD mam slabo :( mialem ten sam problem mialem 500 a teraz mam 900 :) pokombinuj z tasma HDD :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A to moje wyniki: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1128636 cos HDD mam slabo :( mialem ten sam problem mialem 500 a teraz mam 900 :) pokombinuj z tasma HDD :) Na razie posprzatam na dysku, zapodam optymalizacje i zobaczymy :) A jak nie pomoze to bede sie bawil tasmami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A widzieliście tego: http://service.futuremark.com/compare?pcm=1108710 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...