Heniu Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Mam mx518, niestety od jakiegos czasu zaczela wydawac wysokie piszczenie. Dziala normalnie, ale pisk jest nie do wytrzymania. Dosc wrazliwe mam ucho na piski- np. slysze piski z TV, z monitora lcd (a np. ojciec nie slyszy)- wiec bardzo to przeszkadza. Ktos moze wie jak temu zaradzic ? Albo jaki element wydaje ten dzwiek ? Dodam ze kupilem kolejna mx518- jest w miare OK, ale pisk tez jest- tylko ze mniej slyszalny, trzeba przystawic ucho zeby uslyszec- niestety wysokie dzwieki sie bardzo dobrze rozchodza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 W MX510 też piszczy. Prawdopodobnie to cewki śpiewają. Jednak u mnie żeby pisk usłyszeć trzeba się naprawdę doooobrze wsłuchać i przyłożyć ucho do myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skwarek Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 zalej cewki woskiem, powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 No wiec tak- jakie cewki w myszce ? :blink: Poszukalem w necie i znalazlem- http://jdc.parodius.com/logitech/ To piszczy dioda IR ktora odpowiada za scrolla- i z tego co znalazlem duzo modeli logitecha ma ta przypadlosc- jedne bardziej inne mniej. W linku sa podane rozwiazania mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...