Xoom Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Witam , moj pierwszy post na forum ale mozna powiedziec ze stanowi ono dla mnie zrodlo wiedzy od dawna :D , szukalem czegos o malowniu nagrzewnic ale nic nie znalazlem wiec mam pytanie , posiadam nagrzewnice miedziana od Opla Kadeta , czy mozna ja czyms pomalowac tak zeby nie stracila na wydajnosci ? Jesli mozna to czym ?:) no i ile to kosztuje?:) pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 pod warunkiem ze warstwa nie bedzie gruba i finy nie zostana mocno pomalowane , ja pomalowalem ja spray'em po wczesniejszej konsultacji z witchhunterem ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Czyli mozna spray'em pod warunkiem zeby nie za grubo okey , thx za odpowiedz , jesli ktos ma jeszcze jakies inne pomysly/porady to prosze pisac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Nie lepiej ładnie wyczyścić i niemalować, zawsze coś zyskasz na oddawaniu ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Nie lepiej ładnie wyczyścić i niemalować, zawsze coś zyskasz na oddawaniu ciepła. Dokladnie, wyczyscic i popsikac WD40 , slicznie wyglada czysta miedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Rozumiem ze jak sie psiknie miedz wd40 to nie bedzie sniedziec ? no to mam nowa koncepcje tylko musze cholerstwo doczysicic (od zewnatrz i wenatrz) bo wlalem tam juz butle domestosu , octu , troche cillita, plucze woda a ze srodka caly czas syf leci :P (nie ma jak to 33 letnia nagrzewnica :) :bij: ) , jak doczyszcze srodek to wezme sie za image ;) mojej nagrzewniczki , thx za odpowiedzi , pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 reed a wd40 nie bezie capilow całum pokoju i nagrzewnica nie będzie tłusta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 reed a wd40 nie bezie capilow całum pokoju i nagrzewnica nie będzie tłusta ? Wywietrzeje dosc szybko, zreszta nie ma zbyt obrzydliwego zapachu :) Bedzie lekko tlustawa, taki film zostanie po WD40, ale raczej warto nie ? Ale to IMHO, kazdy moze robic wedlug swojego widzimisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 b3t0n - Czy ta nagrzewnica to nie jest od poldka ?? Identyczna dostalem teraz od starszego ...nareszcie powolutku zaczynam slkadac WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A ktos kiedys wspominal o malowaniu nagrzewnicy opatrunkiem w sprayu ? probowal ktos tego ? i zadam przy okazji pytanko: jak dokladnie doczyscic nagrzewnice, nalalem do niej octu postala godzinke wylalem , wyszlo duzo syfu, pozniej domestos z woda, wylalem jeszcze wiecej syfu, pozniej cillit kamien i rdza, znowu ocet znowu domestos i raz byla cala zanurzona w domestoise z woda i nadal z tego syf leci , jak plucze to woda (pod duzym cisnieniem) to tez syf leci ... czego nalac zeby wreszcie to doczyscic , moze fosol ale nie wiem czy to nie zaskodzi miedzi , jeszcze proboje wlasnie kwaskiem cytrynowym ale jakie beda efekty zobaczymy , prosze o jakas skuteczna porade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 reed zapach wd 40 nie jest zły ale siedziec orszy tym pare godzin a potem spać to moze troche się rzucić na mózg... ale jak mówisz ze wywietrzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Czy ta nagrzewnica to nie jest od poldka ?? Nie to jest nagrzewnica od bodajże od Kadeta, ta z poloneza jest bardziej prostokątna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A nie lepiej wyczyścić na błysk i podświetlić???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Czy ta nagrzewnica to nie jest od poldka ?? Nie to jest nagrzewnica od bodajże od Kadeta, ta z poloneza jest bardziej prostokątna. no nie wiem ..ale niech wlasciciel powie .... Ta moja jest bardziej kwadratowa niz prostokątna ...A na 100 % jest od poldka bo sam ja wyciagalem z tych plastików . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 A ktos kiedys wspominal o malowaniu nagrzewnicy opatrunkiem w sprayu ? probowal ktos tego ?ano pisałem ... ale mam Alu w szpreju, opatrunek właśnie, a budę stylizuje na drzewniano-mosiężno-miedzianą, więc nie sprawdzę. i zadam przy okazji pytanko: jak dokladnie doczyscic nagrzewnice, nalalem do niej octu postala godzinke wylalem , wyszlo duzo syfu, pozniej domestos z woda, wylalem jeszcze wiecej syfu, pozniej cillit kamien i rdza, znowu ocet znowu domestos i raz byla cala zanurzona w domestoise z woda i nadal z tego syf leci , jak plucze to woda (pod duzym cisnieniem) to tez syf leci ... czego nalac zeby wreszcie to doczyscic , moze fosol ale nie wiem czy to nie zaskodzi miedzi , jeszcze proboje wlasnie kwaskiem cytrynowym ale jakie beda efekty zobaczymy , prosze o jakas skuteczna porade :)... i tak do bólu / skutku / rozpuszczenia nagrzewnicy :wink: TAK, to może tylk trwać - ja po 3x cyklu ocet / domestos myślałem że jest OK, zostawiłem jednak (podgrzany) ocet na noc .... rano znów sporo syfu :cry: ... i jeszcze jeden i jeszcze raz ... potem popracowało to sobie z filtrem i pompką troszeczkę, i jest OK. Ważne (chyba) żeby na zmianę kwas / zasadę stosować, albo przynajmniej na koniec odczyn zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hmm sproboje z podgrzanym octem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...