Sid Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Eloł ;] Tak coś z serii "nudzi mi się i chcę się zachować jak dzik!". Bierzemy ze 2 bananki. Kroimy je wzdłuż. Grzejemy patelnię... Dajemy masełko. Czekamy aż się rozpuści... Kładziemy bananki. I smażymy konkretną chwilę, tak żeby się przyzłociły :) Potem je wyciągamy na talerzyk i sypiemy na patelnię kilka łyżeczek cukru i robimy karmel. Można dodać do karmelu cynamon. Jak się cukier ładnie rozpuści to polewamy bananki :) Dla mnie jest to mniam(mają "intensywniejszy" smak te bananki) a i jakieś zajęcie na nudę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Hmm zrobiłem przed chwilą, specjalnie ;) I dla mnie jakieś takie nijakie :P Już wole normalnie banany spożywać :) Ale przy okazji sobie zrobiłem trochę waty i muszę powiedzieć że smakowa ;) :P :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Robię w taki właśnie sposób nadzienie banankowe do naleśników. Mi tam średnio smakuje ale dziołchom czemuś bardzo nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ale przy okazji sobie zrobiłem trochę waty i muszę powiedzieć że smakowa ;) :P :lol2:Waty? Jakiej waty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Ja tam to mieszam z polewami róznego rodzaju :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 (edytowane) Agnes, jak się zarzuca cukier to na takie nitki jak wata się rozciąga. Z tym że trzeba jeść póki ciepłe, bo potem to kamień ;) W każdym razie smak taki wyszedł jak prawdziwna wata kręcona ;) Edytowane 17 Maja 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 upieczcie sobie banany na grilu, pychota ;) oczywiscie w skorce pieczemy, dosyc dlugo az zrobi sie bardzo miekki. zdejmujemy skorke i posypujemy lekko cukrem i jemy lyzeczka. swietny przysmak. tylko efekt koncowy bardzo zalezy od tego na jakiego banana trafimy (raz jest lepszy a raz gorszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 upieczcie sobie banany na grilu, pychota ;) oczywiscie w skorce pieczemy, dosyc dlugo az zrobi sie bardzo miekki. zdejmujemy skorke i posypujemy lekko cukrem i jemy lyzeczka. swietny przysmak. tylko efekt koncowy bardzo zalezy od tego na jakiego banana trafimy (raz jest lepszy a raz gorszy) O. Ciekawe. W sobote jak będzie ładna pogoda robimy u kolegi barbekju :D To się zobaczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Bierzemy make przenna, dodajemy troszke piwa, cukru, jedno jajko. Mieszamy dokladnie az cukier sie rozetrze. Kroimi banany wzdluz i w poprzek (cwiarteczki). Rozgrzewamy patelnie a na niej gleboki tluszcz. Ciasto musi byc konsystencji troszke gesciejszej niz do nalesnikow (grube nalesniki). Maczamy w ciescie banany i kladziemy je na patelni. Smazymy az ciasto nabierze ladnego ciemnozlotego koloru [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 no u mnie efekt byl nienajlepszy, bo nastepny ranek przywitalem spotkaniem z muszlą... ;D ale może to te bananki z tesco-promocji... mojej lasce smakowalo:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Teraz to już wiesz ze to tego trzeba czikity. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...