Skocz do zawartości
xPawel1337

Zestaw Za ~2k

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze cześć wszystkim, mimo, ze na forum bywam ostatnio codziennie to mój pierwszy post, mam zamiar kupić nowy komputer, ale mam kilka wątpliwości, szczególnie co do zasilacza, Delta jest podobno z bardzo dobrych części, ma 2 lata gwar. i kosztuje 55 a nie 200zl, mimo to, nie jestem do końca przekonany, wolałbym wydać mniej, jednak Huntkey'a poleca dużo osób. Drugi problem to dysk, zapewne wybrałbym Seagate'a, ale w tescie Purepc okazalo sie, ze Samsung jest cichszy, co zdecydowanie bardziej mi odpowiada, jednak dwóch moich znajomych ma Samsung'a i w porównaniu do mojego Seagate'a chodzą jak "traktor".

C2D E4400

MSI P6N SLI-FI

A-DATA 1GB 800MHz(niedługo zapewne dokupię jeszcze jedna kość)

Samsung SpinPoint T166 320GB /Seagate Barracuda 7200.10 320GB?

Palit 7900GS

DVD-RW Asus DRW-1608P3S

HuntKey HK-350AP 450W/Delta Dps-400mb-1?

Z góry dziękuje za ogólna ocenę, uwagi, wszystko co może pomoc/utwierdzić mnie w przekonaniu, ze dobrze wybrałem i wszelką pomoc.

pozdrawiam, Paweł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wymieniam na:

procesor: Intel Core 2 Duo E4400

płyta: Abit AB9 PRO

pamięć: Goodram PRO DDR2 1024MB 800MHz CL5.0 BOX

karta graficzna: Palit XpertVision GeForce 8600 GT Sonic 256MB DDR3 PCI-E BOX

zasilacz: Ever Silver 420W

system: Microsoft Windows Vista Home Premium 64-bit PL DVD OEM

Wszystko za jakieś 2100 zł, dysk już mam i inne [ciach!]ły. Kartę wole trochę słabszą ale DX10, tak samo jak wole procesor intela w technologii 65nm niż AMD 90nm, wiadomo mniej ciepła. Moja obudowa nie jest zbyt nowoczesna, dlatego muszę mięć mało prądożerne elementy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ludzie co wy macie z tym DX10 i 8500/8600 .

W DX9 karty nie zachwycają wydajnością to i w DX10 pewno będzie podobnie - chyba się szykuje powtórka z rozrywki ( Seria GF5 aka FX ) .

Lepiej juz kupić 7600/7900 i potem to wymienić na 8800 .

A co do zestawu izara - co do za zasilacz , firma znajoma ale nie wiem czy są dobrzy w zasilaczach ATX .

Zamiast Visty lepiej brać XP HE .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi