pablo163 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No własni mnie ciekawi jakiego srodka uzyc moze jakis kwas o małem sterzeniu albo cus w tym stylu.Nie chce uzywac sciernego bo nie dotre do niektorych miejsc typu roznego rodzaju zakamrki.Znacie moze jakis rozssadny pomysł na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No własni mnie ciekawi jakiego srodka uzyc moze jakis kwas o małem sterzeniu albo cus w tym stylu.Nie chce uzywac sciernego bo nie dotre do niektorych miejsc typu roznego rodzaju zakamrki.Znacie moze jakis rozssadny pomysł na to Sa specjalne zele, wpierniczajace farbe. Kupisz je w sklepach z farbami i markietach. Nie kupuj tych tanszych, badziewne sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Ale jeszcze zależy z czego chcesz zdjąć tą farbe! Sprecyzuj troche! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 hmm a probowales rozpuszczalnik lub denaturat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No własni mnie ciekawi jakiego srodka uzyc moze jakis kwas o małem sterzeniu albo cus w tym stylu.Nie chce uzywac sciernego bo nie dotre do niektorych miejsc typu roznego rodzaju zakamrki.Znacie moze jakis rozssadny pomysł na to jesli chodzi o pozbywanie sie farby z metalu to spokojnie sobie poradzisz rozpuszczalnikiem albo no wlasnie i tu nie jestem pewien co ja kupowalem ostatnio :( ale bardzo dobrze farba schodzila, jak zerkne do piwnicy gdzie butelke zostawilem to Ci napisze nazwe, ale jesli chodzi o plastik to tu juz jest gorsza sprawa bo bardzo kiepsko farba schodzi -przyczyna tego jest to ze plastik wchodzi po niekad w reakcje z rozpuszczalnikiem :( wiem z doswiadczenia. no ale powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dokładnie to chce czescic nagrzewnice miedziana od wc no bo jest polakierowana na srebrno a w niektorych miejscach farba odpada wiec ladniej bedzie jak cala wyczyszcze .rozpuszczalnik nic nie daje tylko sie marze a ja chce rozpuscic te farbe i poprostu zmyc. druga sprawa czy te specyfiki nie zniszcza miedzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 może poprostu opal to nad np. kuchenką gazową ? reszte sobie dorzeźbisz rozpuszczalnikiem. Co do rozpuszczalników - pamiętaj że są dwa rodzaje - nitro i na beznynie, ten pierwszy lepiej wymiata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Dokładnie to chce czescic nagrzewnice miedziana od wc no bo jest polakierowana na srebrno a w niektorych miejscach farba odpada wiec ladniej bedzie jak cala wyczyszcze .rozpuszczalnik nic nie daje tylko sie marze a ja chce rozpuscic te farbe i poprostu zmyc. druga sprawa czy te specyfiki nie zniszcza miedzi??? TRI (rozpuszczalnik) nie zniszczy metalu , a skasuje ci praktycznie kazda farbe, tylko ciezko strasznie to zdobyc, przez cpunow :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Sprobuj opalarką ....a pozniej szczorka druciana . Jak to Ci nie pasuje to zrob jak koledzy radza - Rozpuszczalnikiem ...tylko dobierz odpowiedni to tej farby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 hey a np. jak ja bym chcial usunac farbe z mojej budy codegena... (ten standardowy lakier) to to zejdzie po uzyciu rozpuszczalnika ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Chyba rozpuszczalnik NITRO rozpuszcza te farbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 =L@win@h=: to goowno malowane jest bodajże proszkowo, więc trochę się namęczysz - kup "zmywacz powłok lakierowych". ma to coś konsystencję gluta, smarujesz tym farbę, czekasz z 10 - 15 minut i farba odchodzi od powierzchni jak skóra ze zraranych pleców :? uważaj na plastiki - topią się pod wpływem tego goowna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Dokładnie to chce czescic nagrzewnice miedziana od wc no bo jest polakierowana na srebrno a w niektorych miejscach farba odpada wiec ladniej bedzie jak cala wyczyszcze .rozpuszczalnik nic nie daje tylko sie marze a ja chce rozpuscic te farbe i poprostu zmyc. druga sprawa czy te specyfiki nie zniszcza miedzi??? TRI (rozpuszczalnik) nie zniszczy metalu , a skasuje ci praktycznie kazda farbe, tylko ciezko strasznie to zdobyc, przez cpunow :? Czyzbys mial blok od Miko - pomalowany??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Cyklohexanon supeer :D rozpuszcza prawie wszystko organiczne Hitynę pazury nawet niektóre zywice :D Dostać trudno Używać w wentylowanyp pomieszczeniu z dala od ognia, a i jeszcze jedno pracować w masce pegasce :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Płyn chamulcowy działa bardzo dobrze, nie powinien reagować z tworzywami, najtepszy jest R-1,R-3 może być, DOT-4 najsłabszy. Działają jak te specyfiki do zdejmowania powłok lakierniczych, czyli farba zaczyna sie poprostu łuszczyć i sama schodzi, tylko nie należy przesadzać z czasem "kuracji" bo wkońcu blache może podgryźć. Na plastiku to trzeba najpierw spróbować, ale nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Dokładnie to chce czescic nagrzewnice miedziana od wc no bo jest polakierowana na srebrno a w niektorych miejscach farba odpada wiec ladniej bedzie jak cala wyczyszcze .rozpuszczalnik nic nie daje tylko sie marze a ja chce rozpuscic te farbe i poprostu zmyc. druga sprawa czy te specyfiki nie zniszcza miedzi??? TRI (rozpuszczalnik) nie zniszczy metalu , a skasuje ci praktycznie kazda farbe, tylko ciezko strasznie to zdobyc, przez cpunow :? Czyzbys mial blok od Miko - pomalowany??? :) Ja ? 8O 8O 8O Mialbym kupic to malowane cos ? 8O 8O 8O W zyciu , wolalbym sam kozikiem wystrugac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ja kiedys zmywalem farbe rozpuszczalnikiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...