batkm Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 takie tam pytanko na ile moge podkrecic procka na tej płycie? moja konf. Athlon xp 1700+ 0.13u seria JIUHB pam.ram jakieś Elixir 2x256/333/ddr Winfast GF-4 4400 Barracuda 80gb. p.s. uwagi mile widziane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Wiele zależy od tego jakie masz chłodzenie. Jeżeli jakiś zwykły coolerek boxowy lub podobny, zaczął bym od 12x166(1992)przy 1.65V. Jeżeli nie będzie się strasznie grzał to kombinuj wyżej. FSB 200MHz to raczej nie uzyskasz, bo płytka choć dobra, to jednak odnoszę wrażenie, że do 200MHz nie stworzona. A i pamięci pewnie odmówia posłuszeństwa. Przy porządnym chłodzeniu Swifttecha udało mi się wykrecić 2400MHz(12x200) przy 2.1V. Najważniejsze jest szczęście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 takie tam pytanko na ile moge podkrecic procka na tej płycie? moja konf. Athlon xp 1700+ 0.13u seria JIUHB pam.ram jakieś Elixir 2x256/333/ddr Winfast GF-4 4400 Barracuda 80gb. p.s. uwagi mile widziane Który tydzień? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 niestety nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 Jesli nie wiesz, to sprawdz jest napisane na procku : :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 wygląda to tak JIUHB 0302WPDW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 wedle wiadomosci z roznych zrodel mozesz go krecic na 2700+ (oczywiscie przy dobrym chlodzeniu),. Pamieci powinny chodzic spoko na fsb 166, ale mozesz probowac na wiecej, dopiero pozniej zwiekszaj mnoznik :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 A u mnie chula na FSB 200 już prawie 2 miechy i jeszcze ani razu się nie wysypał. Różnie to więc bywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Hmm plyte proca i ram mamy taki sam :D Wiec na 10x200 wstaje przechodzi posta lecz wiesza sie podczas ladowania windy (zmienie niedlugo tego gownianego miedzianego Evercoola na WC moze zmieni to stan rzeczy aczkolwiek moze byc to wina ramu :roll: ). Polecam ustawienie 12x166 , napiecie zacznij od 1.625 jak sie odpali winda to masz niezlego proca:) potem dalej 1.65 tu juz powinien spokojnie wstac czasami bywaja problemy z winda , 1.675 dziala i smiga pieknie. Najwiekszym bulem w tym zestawie sa pamieci ( przynajmniej w moim wypadku) kumpel rownoczesnie kupil w tej samej firmie jedna kostke 256 puscil na 2.7 i po chwili odwiozl ja do sklepu ze mu nie dziala :wink: Mam prosbe podaj jakie masz temperatury w stressie i idle i czym je mierzysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 w stresie to około 42/44 st.c a mierze asus probea idle (o ile dobrze mysile)to 35 st.c. p.s.przedwczoraj spaliła misie grafa GF-4 4400 winfasta- katastrofa i to niewiadomo dlaczego nie była nawt podkręcona,a dziwne bo płyta wytrzymała mam teraz 2 mx-sa,zastępczy ,nie wiem co powiedza w serwisie.moze znacie jakieś dziwne i rozwiązane przypadki? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Heheh ja juz sie poddalem w walce z temperatura na moim Asusiku ;( Miedziany wiatrak Evercoola + Arctic Silver ( nalozony odpowiednio zeby nie bylo ze to napewno zle :wink: ) buda Chiefteca 4 wentyle puszczone na 12 V kabelki ladnie poukladane procek 1,7+@2,4+ 1.65V i w idle wedlug MBM mam 49 C asus probe pokazuje mi non stop 32 C wiec sie poddalem teraz przeinstaluje winde zaladuje nukleona i zobaczymy ile bedzie Celsjuszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 a akurat mam Spire miedziaka,za dobry to on nie jest 3 michy i pomału na zimno brzeczy jak sie rozgrzej to jest ok,dodatkowo załozyłem wentylator z przodu obudoy ale zasilam go 5V coś tam dmucha ale pozatym jest cicho.kiedyś zainstalowałem MBM i są przekłamania a pozatym wina sie rozsypała i dalej już wiesz. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...