CzuczA$ty Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum, jako że jestem tu nowy i to mój pierwszy temat i post. Czytelnikiem jednak jestem już dłuższy czas. Mam problem z pc, chodzi o hałas który wydobywa się z jego wnętrza. Winnym za to osądzam cewki, tylko nie potrafię określić źródła mimo donośnego hałasu. Dźwięk jest charakterystyczny, tak jakby się coś jarzyło, bądź smażyło. Nie czuć żadnego zapachu, nic poza tym dźwiękiem nie wydobywa się z kompa. Głównie podczas obciążenia daje o sobie znać. Jak odpale jakiegokolwiek benchmarka, Orthosa, czy choćby SNM, gry, a nawet w śmiesznym evereście w tych jego syntetykach. Podczas zwykłej pracy na komputerze, przeglądanie stron www, czy korzystanie z prostych aplikacji jest cisza. Teraz moje pytanie. Co może być winnym tego hałasu ? Jeżeli dźwięk wydobywa się podczas obciążenia procka, ramu i grafy to stawiałbym na cewki w zasilaczu. Podam jeszcze dane sprzętu: Athlon64 SD 3700+ DFI LA NF4 Ultra 2x512 Infineon ATI X800 GTO Zasilacz Huntkey HK-400AP (400W) Myśle oddać psu na gwarancje. Pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 nikt ci nie poda konkretnej odpowiedzi przyloz ucho do kazdej czesci i sprawdzaj kolo proca, tam masz sekcje odpowiedzialne za zasilanie karte graficzna zasilacz mozesz wyjac z obudowy i wtedy nasluchiwac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 U mnie kiedys takie odglosy wydawal zasilacz - tez tylko pod obciazeniem - piszczal, jęczał i... wybuchł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Też miałem podobny problem, winny okazał sie zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzuczA$ty Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Witam Zasilacz sprawdziłem, wedle waszych rad. Oddaliłem go od komputera jak najdalej się dało i nasłuchiwałem. Było wyraźnie słychać, że dźwięk wydobywa się z niego. Dla 100% pewności pożyczyłem zasilacz od kumpla i była cisza :) Mojego Huntkey'a wysyłam na gware, a wam dziękuje za odpowiedzi. Niestety długo to trwało wszystko z powodu braku czasu :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...