FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Moze na razie po prostu zostawie wlaczona listwe na noc - jak to nie pomoze to dopiero wtedy bede kombinowal. EDIT: Zanlazlem ta opcje, jakby co to sprobuje moze tak jak u Ciebie przestawic na 62 bo mam teraz 42. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez FireWire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 takie zajawki mialem na P31, ostatnio komp stal ponad tydzien odlaczony od zasilania i normalnie sie uruchomil z moimi ustawieniami, byl podwojny start ale to chyba normalne w chipsecie intela ze po odlaczeniu zasilania 2x startuje, sproboj z tymi timingami pokombinowac, poluzuje je troche, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, mam pytanie bo chyba zamówie na dniach płytkę EP35-DS3 i e7200, na stronie wyczytałes że działa przy biosie F3, da się jakoś zaktualizowac bios jesli E7200 nie będzie działał, czy powiedziec w sklepie zeby od razu zaktualizowali (chociaż nie wiem czy to zrobią bo zestaw chce złożyć sam, a zamowić chce w esc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 bedzie dzialal i bez problemu zaktualizujesz, nie bedzie tylko mnoznika polowkowego przed aktualizacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Na F2, e7200 tez dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 No, zostawilem na noc wlaczona listwa i poluzowalem ten timing tak jak Luk@s. Wszystko dziala, nie bylo podwojnego startu. Moze teraz juz ich nie bedzie. Dzieki za pomoc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 panowie, mam ta plytke okolo roku i jestem bardzo zadowolony jutro chce kumplowi złożyć zestaw, czy bez update'u biosu pójdzie e7200 lub e5200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 pojdzie, przeciesz masz wyzej napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Wchodzicie na stronę producenta, zakładka "cpu support" i tam macie wszystko, jakie procesory od jakiego biosu jaki proc itd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Jakie chłodzonko polecacie na EP35-DS3R ? Chce wydać jakieś 80-100zł. Podoba mi się Pentagram Karakorum albo Freezone HP-120 AlCU (ten ala Big Typhoon). Chodzi mi, żebym czegoś głupio nie kupił i nie piłował później brzeszczotem radiatora na chipsecie. Pzdr. P.S. wiadomix ma być cichy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Asus Triton 75 + Acutake FAN 120 mm PWM. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-13 Super prosta instalacja, wydajność może nawet lepsza niż Freezone HP-120 AlCU, porównywalna z Karakorum, na pewno lepszy niż Pentek HP100 AlCu Lite. Owiewa sekcję zasilania, mostek oraz pamięci. Dobrze by było, aby w obudowie na boku były otwory - wtedy wentyl częściowo zasysa chłodne powietrze z zewnątrz budy. Ważne jest też mocowanie - heatpipy mają być z lewej lub z prawej, ALE nie od dołu czy od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) Jak w miare małe to Ultima 90I jak większe to Ultra 120A sam mam tę Ultre z allegro i podstawke mam prostą. Edit: Mam pytanie do posiadaczy P35-DS3L, jak z wyższym FSB na tej płycie. Mam teraz 1516, na plycie jest niby 1333 (nie ma nic o oc jak np. na EP35-DS3). Działa wam bezproblemowo długi czas? bo chodzi mi o trwałość płyty Edytowane 7 Września 2008 przez einar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam! W programie @BIOS jest do pobrania najnowsza beta biosu oznaczona F14A, przeznaczona do GA-P35-DS3. Z ciekawostek - menu odpowiedzialne za opcje do podkręcania jest na pierwszaej pozycji po wejściu do BIOSu. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Do P35-DS3R wyszedł BIOS F13A. Ktoś zna poprawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 panowie, a na ile wiarygodny jest pc health z easy tune pro 5, chodzi o wskazania temp procesora bo pokazuje mi 34 stopnie w spoczynku gdzie core temp wskazuje 44 co raczej jest niemozliwe gdyz radiator jest praktycznie zimny (tym bardziej teraz w te chlodne dni) nawet u podstawki gdyz mam tam naklejona sonde ze scythe kama meter i wskazuje mi 33stopnie, karakorum jest dobrze docisniety i ma rowna powierzchnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Lepiej używać RealTemp i CoreTemp - tam masz pewność poprawności temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Do P35-DS3R wyszedł BIOS F13A. Ktoś zna poprawki ?Wgrałem sobie ten BIOS, ale sam bym chciał wiedzieć, co daje, jeśli chodzi o mnie, to dalej mam takie same problemy jakie miałem z tą mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) Wgrałem sobie ten BIOS, ale sam bym chciał wiedzieć, co daje, jeśli chodzi o mnie, to dalej mam takie same problemy jakie miałem z tą mobo... 1. Support E5200 CPU Edytowane 15 Września 2008 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Panowie szybkie pytanko, nie moge znalezc w sklepach P35-DS3L, za to jest dostepna EP35-DS3L. Reszta zestawu to m.in. E5200 oraz HD4850. Ktora plyte brac, na sile P35 czy odpuscic i kupic EP35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 to sa te same plyty z tym ze EP ma dodana funkcje oszczedzania energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) No i ma 2 porty USB wiecej. CZyli o straty przy OC dla EP35 w stosunku do P35 nie ma sie co bac? Edytowane 18 Września 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 CZyli o straty przy OC dla EP35 w stosunku do P35 nie ma sie co bac? na pewno nie :) p.s. o usb nie wiedzialem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniek69 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 mam pytanie jaki bios ma ''GA-EP35-DS3R'' defaulutowo (kupiona w sklepie) f1 czy f2 ? i czy jak założe na biosie f1 lub f2 procka e5200 płyta rozpozna go bez problemu i wstanie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Jak kupowałem w pod koniec kwietnia to miałem F2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 mam dwa pytania do posiadaczy - do czego służa w biose dwa ostatnie timingi static tREAD i tWRITE oraz jakie napięcie pokazuje wam everest przy ustawieniu na pamięci 2.2 V ? - co ciekawe czujnik napięcia płyty jest dosyć zgodny z rzeczywistymi wartościami - sprawdzałem miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Czy plytka ep35 DS3 tez ma problemy z 4 obsadzonymi bankami pamieci dwustronnych ? Tak jak ma to miejsce na ep31 ds3l ? Testowal ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Posiadaczy P35-DS3R 2.1 ostrzegam przed tym nowym beta BIOSem - F13A. Miałem go wgranego i jakoś ostatnio łapałem często bsody, co w ogóle mi się nie zdarzyło. Myślałem, że to RAM, bo mobo srednio sie z nim lubi, wiec zjechalem na 800Mhz i wszytsko z SPD i dalej sie sypalo, Orthos błędy wywalał (proc stale na 1.25V BIOS i 3.6GHZ), wkurzyłem się i wgrałem z powrotem F12. Te same ustawienia co wcześniej i nocka Orthosa bez problemu zaliczona. Nie wiem czy to na 100% BIOS czy kaprys płyty, ale tak czy siak lepiej dmuchać na zimne - nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Czy plytka ep35 DS3 tez ma problemy z 4 obsadzonymi bankami pamieci dwustronnych ? Tak jak ma to miejsce na ep31 ds3l ? Testowal ktos ? nie ma problemu Luk@s raczej to nie wina biosu bo u mnie nie sprawial zadnych problemow, raczej kaprysy plyty, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 ja problemu nie stwierdzilem a testowalem to. 4 sloty zajete ale cykało bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Ma ktos na GA-EP35-DS3, 8GB ?? Bo mam okazje mega tanio dokupic 4GB (za 100zl...) Edytowane 4 Października 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...