DrKleiner Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Raczej lepiej powinien wypaść zwykły stalowy grzejnik z tego co widziałem u Aeriala to grzejnik się nudzi. :? Do tego zostaje jeszcze pompka bo ta moja raczej nie podoła ale Laing powinien załatwić problem :D Edytowane 3 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Moim zdaniem grzejnik Heteryka nie dawał rady ze względu na jego konstrukcję i moim zdaniem jest mniej wydajnieszy niż ten , który ma aerial. edit: no bez jaj zaraz swoje przyszłe wc zobacze u miska :) Jak powiesz ze zmieniasz bude na armora/soprano to sie zalamie ;d Edytowane 3 Lipca 2007 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Nie nie ;) budy nie zmienię ;) ale pompkę na lainga będę musiał kupić ;) bo ta moja raczej nie wydoli ;) no i trzeba będzie zasilacz rozkręcić żeby wrzucić do niego Fandera :/ grzejnik może zamówię w tym tyg ;) zobaczę co z pompką ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Co do wydajnosci grzejników proponuje abyś się przeszedł do sklepu gdzie sprzedają taki stuff i pogadać ze sprzedawcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ojciec kolegi sprzedaje takie rzeczy :-) i to On zrobi za mnie wywiad ;) bo również zna się na kompach :) ale coś trzeba zrobić bo 3 wentylatory to za dużo ;) co niektórzy mieli racje że będę zmieniać w tym WC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 a ten grzejnik by nie był dobry http://www.allegro.pl/item212596053_grzejn...o_sprawdz_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Chyba raczej nie da rady jakiś taki ubogi się wydaje :/ pewnie miałby problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Jakbym miał się bawić w grzejnik to zbierałbym kase na to http://shackit.pl/display.php?iid=172 albo na jej mniejszego brata http://shackit.pl/display.php?iid=170. Kosztuje troche więcej niż grzejnik ale zasze możemu zainstalować wentyle co w upały napewno się spradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Jak zapewne czytałeś recenzje mniejszy brat to totalna porażka :-) a większy to nie opłaca się ponieważ w tej cenie lepiej kupić całą aluminiową chłodnicę, a grzejnik ma naprawdę sporą wydajność i to tego można go postawić obok kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Jakbym miał się bawić w grzejnik to zbierałbym kase na to http://shackit.pl/display.php?iid=172 albo na jej mniejszego brata http://shackit.pl/display.php?iid=170. Kosztuje troche więcej niż grzejnik ale zasze możemu zainstalować wentyle co w upały napewno się spradzito nie są chłodnice do passywa :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Jak dedykowana chłodnica do WC to coś aluminiowego a jak już to http://www.aquatuning.de/product_info.php/...ol-MO-RA-2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 z tym configiem (sam mam 3500+ orleans) GIANT dałby radę pasywnie ;) (mam jednego GIANTa na sprzedaż, tanio :lol: ktoś chętny?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ale jak już rozbudujesz config na C2D/C2Q jakaś grafa a mój X1900XT nie mało się grzeje i robi się piec :) wole grzejnik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Oto pierwsza rzecz "Home Made" do mojego WC ;) a jest nią Water Bag :) tak go ochrzciłem :huh: Jego wymiary: - 5cm średnicy - 25cm wysokości Wewnątrz jest ocynkowany żeby nie korodował z wodą, na dole znajdują się dwa gwinty 1/4 :) zresztą zdjęcie zastąpi 1000 słów ;) Edytowane 14 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Tylko teraz zrob jeszcze wewnatrz jakas rurke do tego, by wylot z reza nie zasysal powietrza z wlotu :idea: Zobacz jak to jest w BlackWater O-Tank'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ej ja chce zrobić coś bardzo podobnego, lecz czy są króćce aby nie trzeba było gwintować plexi lecz takie z nakrętką? Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Tylko teraz zrob jeszcze wewnatrz jakas rurke do tego, by wylot z reza nie zasysal powietrza z wlotu :idea: Zobacz jak to jest w BlackWater O-Tank'uWystarczy ze dam gąbkę jakąś która nie będzie się rozpuszczać :) albo rurkę ;) Ej ja chce zrobić coś bardzo podobnego, lecz czy są króćce aby nie trzeba było gwintować plexi lecz takie z nakrętką? Pozdrawiam rafwlkp Króćce z nakrętką :unsure: hmm nie wiem o co Ci chodzi :rolleyes: chodzi Ci o to że można wkręcać złączki :) dla przykładu choinka i SM 8/10 :) ten rezerwuar ma gwint więc da rade wkręcić wszystko :) co ma dany rozstaw w tym przypadku 1/4 ---- Dzięki za uwagi :) to jest pierwsza rzecz home made mam w planie jeszcze tanio wyrwać Lainga DDC 1T i grzejnik wtedy wszystko poskładam. Edytowane 14 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 misiu może byś szerzej opisał budowę tego reza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 nakrętki? Chyba wiem o co Ci chodzi - wsadzasz w dziure króciec, z drugiej strony dokręcasz go nakrętką (pod spód mozna sać oring)? Tak jak srubka z nakrętką? Że niby zaoszczędzi Ci to gwintowania? Ciekawe:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) To jest projekt który sobie tam nabazgrałem no i tak spód ma jakieś 1cm wysokości ogólnie całość 25cm, góra jest zakręcana i jest na niej uszczelka na pokrywie do zakręcania (widać na foto). Wykonany jest on z metalu, rura połączona z dnem. Całość waży jakieś 1kg (wiem dużo). Spód jak widać jest nagwintowany całość jest ocynkowana a zewnętrzna strona pokryta farbą :/ która bardzo łatwo schodzi muszę czegoś innego poszukać. @rafwlkp Hymm poszukam takich nakrętek dziś jadę do castoramy to zobaczę, ale i tak byś musiał jakimś silikonem to uszczelnić, imo mniej zachodu z gwintowaniem. Edytowane 14 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Wystarczy ze dam gąbkę jakąś która nie będzie się rozpuszczać :) albo rurkę ;) Króćce z nakrętką :unsure: hmm nie wiem o co Ci chodzi :rolleyes: chodzi Ci o to że można wkręcać złączki :) dla przykładu choinka i SM 8/10 :) ten rezerwuar ma gwint więc da rade wkręcić wszystko :) co ma dany rozstaw w tym przypadku 1/4 Chodzi mi o to żeby zamiast gwintować spód reza gwintem 1/4cala to wywiercić otwór o średnicy 1/4 cala, wsadzić powiedzmy choinkę NK i zakręcić z drugiej strony...Nie mam do dyspozycji tak grubej plexy aby nagwintować ją odpowiednio.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 To mam lepszy pomysł zrobić otwór że ciężko będzie wchodzić gwint i zalej go od boku i góry silikonem odczekaj dzień i w miejscu gdzie jest otwór od króćca wydłub sylikon powinno być szczelne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 To mam lepszy pomysł zrobić otwór że ciężko będzie wchodzić gwint i zalej go od boku i góry silikonem odczekaj dzień i w miejscu gdzie jest otwór od króćca wydłub sylikon powinno być szczelne :)To ja wole dopasować nakrętkę do króćca...bo jak by ten silikon wyglądał :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ale kombinujecie kurcze. Nagwintowac otwor i tyle na pewno bedzie to najlepsze polaczenie i nie bedzie cieklo. Znaledz jakis zaklad co robi w metalu i naprawde za 2 piwa albo nawet za free nagwintuja i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Przezroczysty, możesz go uformować palcem na taki stożek równy :) i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Ale kombinujecie kurcze. Nagwintowac otwor i tyle na pewno bedzie to najlepsze polaczenie i nie bedzie cieklo. Znaledz jakis zaklad co robi w metalu i naprawde za 2 piwa albo nawet za free nagwintuja i tyle. Jak juz powiedziałem..nie nagwintujesz 2mm plexi...a z drugiej stronu usczelka i nakrętka będzie pewniejsze... Bo gwintowniki to ja mam....duużo ich mam :] Edytowane 14 Lipca 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Jak juz powiedziałem..nie nagwintujesz 2mm plexi...a z drugiej stronu usczelka i nakrętka będzie pewniejsze... Bo gwintowniki to ja mam....duużo ich mam :] To napisz do maniakalnego, misia albo kogos kto robi bloki aby opchnal troche plexy na topy i bedziesz mial material i zrobic co bedziesz chcial. Najprostrze rozwiazanie kosztujace nie za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Może i racja...dużo bym tego nie potrzebował :] jakiś kawałek 10x10cm...Thx za pomysł :) EDIT: ooo...coś znalazłem :P Edytowane 14 Lipca 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) @rafwlkp ale 5mm grube :/ Może ja mam jakiś kawał plexy w domu coś ostatnio się walało :) jak znajdę to mogę Ci coś podesłać. Edytowane 14 Lipca 2007 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 najlepsze rozwiązanie to tak jak mówią poprzednicy PW do Maniakalnego ...niech zrobi od razu otwory nagwintowane...może i wytnie od razu kształt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...