Arni Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) A widzisz fotki ? edycja : żeby nie było że jestem postfuckerem odpowiadam edytując tak widzę znak zapytania i nie rozumiem postów w galleri typu kiedy update / klocki przyszły /kiedy składanie itp. jak autor da foty to będzie trudne, nieprawdaż? Edytowane 31 Maja 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 A widzisz znak zapytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Nie jest to rev 3 ;) bo karta jest uwalona najpierw wyłączała PC po 5sek a później dało się go uruchomić w czasie grzebania w Bios wyskoczyły pasy. Z kompa wyjąłem ją ale kupuje taką sama. Hymm tak to się by rysowało ;) kable nie pookładane teraz są ułożone i czekają na kartę :P Trzymać kciuki żeby ją z serwisowali ;) Wszelkie rady do tej pre alfa (beta) mile widziane^^ zanim złoże tego PC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Grube węże tutaj wyglądałyby pięknie. Schowaj kable od zasilania bo po to robiłeś dziury w budzie. Czemu o-tank w tym miejscu ? Miał być w innym;) Pomaluj na czarno zaślepki od śledzi pci. Wiecej zdjęć prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Grube węże tutaj wyglądałyby pięknie.Nie tylko tutaj :) Grubsze węże 10/13 zawsze wyglądają lepiej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Misiaczku drogi nie słuchaj ich szkoda kaski;) w następnej rev pomyśl o gruszych. 1. poproszę o fotkę z lampą jak będzie wszystko elo 2. połączył bym tak cep > gpu >nb :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Węży grubszych nie będzie i basta!! :) Ale kable znikną ;) o to sie nie martwcie bo w międzyczasie kupie chyba korsarza ;) z tymi fajnymi cieniutkimi kabelkami :) Fotke z flashem mam :) zaraz wrzucę. Ale to wszystko to alfa do rev 3 Edytowane 1 Czerwca 2008 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) Black & Blue LC 3.0 W końcu udało zakończyć mi się projekt mojego nowego chłodzenia, jak narazie chłodzenie jak i komputer są bez karty graficznej w sumie znajduje się w nim 7300GS (dzieki xacti) ale jest to karta tymczasowa żeby przeczekać do premier nowych kart i zobaczyć co z tego wyjdzie. Obudowa, to modyfikowany Chieftec Big Tower Bravo. Obudowa została pomalowana proszkowo na kolor czarny mat. Żeby pochować kable trochę trzeba było ją pociąć ale efekt jest zadowalający :) Klocki WC - Laing DDC 1T + top OCLabs - Prison Pro V2 CPU + Top by Maniakalny - Frost 2 NB + Top by Maniakalny - Swiftech MCW320 Quiet Power + 3x Noiseblocker XL1 rev.2 - O-Tank 170 - węże Innovatek 8/10 blue (złączki SM 8/10) - płyn: Feser One Blue UV Fotki Temperatury IDLE CPU: 44C NB: 30C Sekcja zasilania: 43C STRESS CPU: 54C NB: 34C Sekcja zasilania: 46C Temp CPU mierzona Real Temp 2.6 a NB i sekcji Smart Guardianem. Podziękowania Mistrzowi - za wsparcie, pomoce manualne :) <piwo>x2 :D Plastek - za załatwienie obudowy <piwo> Xacti - za 7300GS, kiedyś go oddam :) Maciaty - za Lainga :) działa jak ta lala :) Arni - za porady, które pomogły to stworzyć :P Kądziel - za porady, które pomogły to stworzyć :P Oraz wielu kibicom, którzy pytali na GG co z WC :) Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Misiek Gratuluje ci jeszcze takiego WC nie widziałem :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) gratz za super WC ;] Edytowane 15 Czerwca 2008 przez Maciaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ja tam się nie znam, ale ładnie :) Gdy bede coś takiego kiedyś składał to mi pomożesz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 W next rev widze grube węże ! Pamiętaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 przyjemne wc ;) tylko czekać na gpu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Całkiem elo ale grube "wenrze" a nie takie słomki ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) A ja mam pytania co do malowania budy. Sam malowałeś czy dałeś gdzieś do pomalowania?? Jeśli gdzieś dałeś czy mógłbyś podać kwotę na PW o którą się uszczupliłeś dzięki tej przyjemności?? Szkoda że tego topu Oclabs nie idzie już kupić :/ WC całkiem spoko jednak brakuje jeszcze GPU. Jakiś Fullcover czy Prison GPU?? Edytowane 15 Czerwca 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Borys-Tech , poszukaj kilka stron temu mis pisal o malowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Malowanie za 2piwa :) u znajomego. Nowa karta będzie to pomyślimy ale chyba Prisonek albo Frościk + radiatorki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Dolej trochę do układu bo wir ci sie robi i zasysa kuuuupe powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Właśnie tworze grilla ;) na prawą ściankę tam gdzie chłodnica ;) bo cały czas było bez grilla zwykły prostokąt a oto prace: Jeszcze jutro to oszlifuje i wypoleruje papierem wodnym. Co do węży to jakie "grubsze" ale w umiarze pokołować? - i jakie złączki. + Do tego myślę nad pomarańczowym płynem. 8800GTS wrócił z serwisu i jednak zostanie a bloczki Zalmana za 77zł ;) to się skusze na FC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Wezyki 10.13 imo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Po dwóch dniach - w końcu się wziąłem i zrobiłem ten grill ;) jakoś to wyszło. Mam zamiar kupić węże polix 10/13 i do tego SM 10/13. Jaki kolor fesera wybrać? - Pomarańczowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Będzie do awatara pasował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tia na pewno ;) będzie stylowo. Czarny + pomarańczowy i mobo z dodatkami zieleni może się gryźć :/ Węże że będą 10/13 postanowiłem i SM są w cooling. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) to moze feseriusza yellow'a ( mialem i w UV jest elegancki ) albo acid green, wtedy by sie nie gryzlo z de ef i. Albo czarnego dla dopelnienia nazwy Black & Blue. Niebiesko czarne nojzblokery, czarny plyn i ta zielen dfi w UV. bedzie mega mroczny klimat w budzie :P Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zielony ma za dużo osób ;). Koło świąt chce kupić 4870x2 więc grafa będzie mieć czarne PCB. Czarny feserek to będzie za dużo czarnego jedyne niebieskie co zostanie to Noiseblockery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) ja mam błękitny i jestem zadowolony, jak wyłacze UV jest przezroczysty, przy dobrym oświetleniu i UV ma kolor "brynola" denaturatu Feser One UV Clear/Blue Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 No to nowy wąż mam Polix 10/13. Heh a tutaj widać różnice ^^ Teraz myślę co będzie lepsze SM 10/13 czy może NK10? No i kolor fesera... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 nk12 + wiertło 10 ^^ lub sm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 nk12 duże możliwości - polix wejdzie bez problemu na niego[wiadomo trzeba trochę naciągnąć] i zawsze można wsadzić coś typu 12/xx ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Nowe bo zielone:) REV. 4 W końcu uformowałem chłodzenie wodne, które myślę że będzie wersją już na naprawdę dłuższy czas. Jedyne co kiedyś w nim zmienię to blok na kartę graficzną bo jak na razie to mam 8800GTS ale cały czas chce go zmienić, ale zawsze coś mi wchodzi w drogę więc nie ma sensu kupować na niego bloczku. Nowe chłodzenie nie różni się zbytnio od starej rewizji 3.0 zmieniłem węże z 8/10 od inno na Polix 10/13 złączki jakie użyłem to NK12, no i zmienił się Feser na Acid Green UV. Chłodzenie wodne składa się z: - Prison Pro V2 CPU + Top Maniakalnego - Frost 2 NB + Top Maniakalnego - Laing DDC + Top OCLabs - Feser Acid Green UV - Wąż Polix 10/13 - Złączki NK 12 - Swiftech MCW320 Quiet Power + 3x Noiseblocker XL1 rev.2 A wszystko zamknięte w przerobionym Chieftec Bravo Big Tower Temperatury mierzyłem w pokoju w którym było 22C. IDLE - po 4h pracy na PC, w tym 2h oglądanie anime STRESS - 14min Prime95, testowane zaraz po z czytaniu temperatur w IDLE Zdjęcia Polix pożera na dzień dobry starego Inno :) Wybebeszony komputer, podczas robót. Włala ;) nowa rev :) nawet ten zielony płyn komponuje się z GeForcem i dodatkami na mobo, niestety chodzi mi po głowie Radeon więc z czerwonym może być nie ciekawie, ale to się zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...