czeku Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Elegancko tylko ta pompka tak jakoś koślawo, czy mi się w oczach sama przewraca? GTS prosi się o zwodowanie :) PS. Jak hulają Ci 2 parki kingmaxów ile mhz? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Pompka koślawo lekko pod skosem ;) a co inni maja równo o 90st to ja mam o jakieś 60 :). Kingmaxy max z nich to miałem 1,16Ghz ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Deska do krojenia? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 No na czymś twardym trzeba było wąż kroić, chyba nie w powietrzu ani nie na biurku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Podoba mi się :P węże ofc w powietrzu się tnie :P nie masz skilla :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Wrzucę jeszcze w większej rozdzielczości na serwery google. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 No na czymś twardym trzeba było wąż kroić, chyba nie w powietrzu ani nie na biurku. węże ofc w powietrzu się tnie :P nie masz skilla :ploom: albo przecinaka do węży :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Nóż do tapet też się nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Dawno mnie tutaj nie było... ostatnio wiele się działo przeprowadzki, w końcu nowy komp i zbliża się nowe WC... Na zachętę i odkopanie tematu :) Blue Project! Powiem tak że DP Ultra Blue zaskoczył mnie pozytywnie intensywnością swojej barwy. Edytowane 10 Października 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 No, no, no. M1siek się obudził! ;) Niewiele czasu zabrakło do równych 3 lat przerwy. :) A więc pozostaje tylko czekać na wieści z placu boju. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Powiem tak że tamten zestaw co miałem spokojnie starczył mi na 3lata... nic mu nie było straszne ale przyszły kursy Cisco, emulatory no i BF3 i w końcu zmieniłem poczciwego blaszaka. Co do nowego projektu, rozwaliłem przedłużkę 24PIN powyszarpywałem te kable i okazało się że się nie klinowały a jak już je poskładałem to wyszły ponad ten plastik więc fail... kable SATA jeszcze muszę dokupić bo te są kolorowe i za krótkie razi mnie to okropnie. Co do samego projektu to wygląda wstępnie tak (foto tel) Obecnie badam temperatury i max OC, procek śmiga bez podbicia napięcia na 4,3 i temp to zaledwie 47*C. Karta też chłodna IDLE 37*C stres 45*C sekcja chłodna nie pamiętam ile tam ma coś koło 46*C. Co do bloku Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6970 zawiodłem się choć temp są super to nosz kurde! w nowym bloku zjechane dwa gwinty do mocowania śrub.... Pozytywne zaskoczenie to Aquacomputer Double Protect Ultra piękny intensywny niebieski kolor :) a i nie przewodzi prądu bo się trochę wymknął z O-Tank na mobo ;) Co jeszcze mnie czeka: - przedłużki pcie, mobo - kable sata Myślę nad jakąś nową budą z którą bym mógł posiedzieć w zimowe noce i coś porobić bo mój Chieftec Big mi się już objadł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_malisz Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Co tu dużo pisać - aż miło popatrzeć i szczerze życzę powodzenia w bojach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Skróć wąż grafa>pompa - będzie ładniej i pompa ci się trochę powinna wyprostować. Zasilanie grafiki też kiepsko wygląda, ale poza tym bardzo przyjemny układ. Kolor płynu faktycznie bardzo fajny, u Screamera wyglądał bardziej błękitnie, ale to pewnie kwestia zdjęć. I tak co do przewodzenia prądu. Kiedyś miałem wyciek z bloku cpu i powoli kapało kropelka po kropelce na grafikę. Grałem wtedy i jak się komp zresetował to na moim 8800gt była już porządnych rozmiarów kałuża, czyli kapało przez ładnych parę minut a gf działał. A w układzie płynęło najtańsze borygo z carrefoura ;) Z resztą grafikę potem wytarłem i elegancko działała dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Obróć budę do góry nogami.... Zupełnie inne możliwości daje nam wówczas stara poczciwa Chieftec. Możesz podglądnąć w moim modzie jak to mniej więcej wygląda przyjacielu. Mam zamiar wyciąć nieco podobnie okienko jak u Ciebie, tylko że cięci obejmie również tą siatkę którą Ty zostawiłeś. Czy ten Aquacomputer Double Protect Ultra syfi się jakoś czy czysciutko w układzie ? kolorek mi nawet podchodzi. I jakiej marki masz węże ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Obudowy raczej nie będę odwracać, bo jest już tak pocięta, że raczej z tego już nic nie zrobię... za późno ;) Wąż to Wąż z PVC Flexi 10/13 przeźroczysty :: ..:: Angela.pl ::.. Płyn pływa na razie tydzień i nic nie na syfił. @Furtek Całkiem przyjemnie to zrobiłeś taki fajny minimalizm wyszedł, ale jak pisałem na odwrócenie obudowy za późno już, może jakąś kiedyś sobie upatrzę. @Hejger Wąż skrócę dzięki za uwagę ale pompa i tak się nie wyprostuje bo za nią z O-Tank schodzi wąż z chłodnicy i on tak pompkę wykrzywia. Teraz zostało mi tylko kable w sumie w oploty wpakować i komp gotowy, też się pozbędę tych wrednych od karty też jakąś przejściówkę oplecioną sprawię żeby przez całą budę nie zwisało to kablisko. Edytowane 15 Października 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Dzięki. A tak z ciekawości to co Ty masz w rezerwuarze ? od połowy w górę, jakieś mętne to czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 To od połowy w górę to bąble, bo płyn wychodzi w połowie O-Tank przez tą rurkę i się robi mega zamieszanie w górnej części ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Kurde M1siek, jakbyś dał radę zrobić coś z tym kablem od grafiki, byłoby super. Wszystko masz fajnie poukładane, a tu nagle taki zaskroniec zwisa na samym środku. Nie da się go dać gdzieś z tyłu/z boku? Jeśli jest za krótki to może warto by przedłużkę wpiąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Wiem wiem, wygląda to tragicznie, dodam jeszcze że przechodzi przez okno... tak być nie może dlatego kupię jakieś przedłużki i SATA. Wtedy to poskładam tak jak powinno być i powrzucam dużo fot B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Jako że Otank pękł po całej długości i z niego kapie... to robię przymusowy remont, przy okazji na zapas i by zbić temp trochę dokupiłem chłodnicę 2x120. I teraz mam pytanie którą koncepcję łączenia węży lepiej przyjąć czy najpierw przez bloki a potem do chodnic, czy GPU -> chłodnica -> CPU -> chłodnica. Zresztą poglądowe obrazki. Czy: Oczywiście kable będą już w oplotach ładnie :) a dodatkowo nowy rez to Phobya Balancer 250 Black Nickel :) Edytowane 8 Grudnia 2011 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja bym zrobił 2 koncepcje... [GPU -> chłodnica -> Cpu itd... ] na cpu było by może ciut chłodniej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Pewnie widziałeś wyniki moich pomiarów wydajności. Zwróć uwagę na wykres różnicy temperatury płynu przed i za blokami. W idlu 0,3*C w stresie po kilku godzinach grzania 0,6*C a po ostrym oc 0,9*C. Po przejściu przez 5 bloków płyn nie podgrzewa się nawet o cały stopień i to po traktowaniu w ekstremalnych warunkach, w długim okresie czasu. Według mnie kolejność nie ma znaczenia. Po mojemu, zobacz jak jest bardziej estetycznie i tak zostaw. Phobia Balancer to dobra rzecz. Solidniejsza konstrukcji niż rezów z EK. Myślę, że będziesz z niego zadowolony. Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Zedmen 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 A pamiętam miałeś masę pomiarów :) nie pomyślałem nawet... coś mi się zdaje że bardziej estetycznie wyjdzie koncepcja 1. Mam nadzieje że w poniedziałek poskładam wszystko, choć nie wiem jak będzie z cięciem blachy bo mam słaby dostęp do narzędzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Niby nie ma znaczenia ale ja bym wybrał jednak koncepcję drugą ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam do was prośbę jeśli ktoś by widział ściany boczne do mojego Chiefteca ;) żeby dał mi znać :) bo trochę chciał bym je zmienić :) szczególnie okno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Mam do was prośbę jeśli ktoś by widział ściany boczne do mojego Chiefteca ;) żeby dał mi znać :) bo trochę chciał bym je zmienić :) szczególnie okno. Znalazłem tylko w Angeli. W dodatku trzeba by ją przelakierować :? Ogólnie chyba może być ciężko ze znalezieniem... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 Dzięki za linka :) w poniedziałek u nich będę odebrać zamówienie to pogadam z nimi co da się zrobić w mojej kwestii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2011 Mały sneak peak przed świętami Reszta tzn oploty i nowy rezerwuar siedzą już w kompie. Jestem naprawdę zadowolony z efektu prac :) ale to wszystkim się pochwalę po złożeniu całości. Stay tuned. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2012 Układ złożony i odpowietrzony :) jutro więcej. Powiem tak CPU dzięki takiemu połączeniu ma o 1*C mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Cześć Wszystkim! Przychodzi czas na upgrade PC, ale zanim to zrobię chcę wymienić bebechy zewnętrze w tym buda i chłodzenie wodne. Co idzie pod obstrzał i raczej napewno kupuję to: - Fractal Design Define S - Blok CPU: EK Water Blocks EK-Supremacy EVO - Kontroler: Aquaero 5 LT Co zostaje: - Swiftech MCW320 Quiet Power - rezerwuar - być może pompka Co chcę kupić i za bardzo nie wiem co wybrać: - 3x wentylatory 120mm - 3x wentylatory 140mm - chłodnica 3x140 - cicha pompka która będzie dobrze działać z kontrolerem, albo zostaje stara Laing DDC 1T? Co do wentylatorów to myślę nad czymś co w idle będzie w miarę ciche/ciche a przy większym napięciu zrobi niezłe zamieszanie w budzie. Edytowane 7 Lipca 2015 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...