Skocz do zawartości
LiSoQuan

Router I Blokowane Strony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. :mur:

posiadam Router Modecom MC-418A.

Neta mam z sieci osiedlowej. Tego routera uzywam do dzielenia łacza po mieszkaniu.

Problem w tym ze mam blokowane strony... wiem ze przez ten router bo na probe podlaczylem z adminem kompa bezposrednio

do server omijaja go i strony sie otwieraly. Podlaczaja ponownie przez roter... stron "nie ma", brak hosta.

Opcje mam poustawaine jak nalezy tzn porty wszystkie otwarte, firewall wyłączony, dostep dla wszystkch IP itd.

i nic to nie daje.

Ma ktos jakies pomysly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak mam identyczny problem na routerze 3com'a ale jest to wina administratora ma coś na kopane na sieci dziś do mnie przychodzi niby ma to zrobić, jak uda mu sie dokonać tego cudu zaraz opiszę to na forum bo 2 tydzień walczyłem z routerem a okazuje sie ze to nie jego wina dziś sie okaże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtórze ze DNS mam dobre bo jesli podłaczam kompa bezposrednio do netu tzn ze zmieniam maca (emuluje) na kompie na ten z routera i strony działają, DNS sa te same wiec blokowany mac napewno to nie jest. Jesli to cos na serverze to dlaczego po zmianie na kompa , który emuluje ze jet routerem działa wszystko... admin juz kilkakrotnie przezemnie męczony stwierdza ze nic sie nie zmieniło na serverze i jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi