Skocz do zawartości
pijany

Naprawa Cooltek Dual :)

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno nabyłem okazyjnie chłodniczke Cooltek Dual od jednego z forumowiczow PUREPC. Jedynym defektem była dziura w niej.

Długo nieczekaja zabrałem sie do pracy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I po 15min pacjent został otwarty:). Po ogledzinach okazalo sie ze jest jedna duza dziura o ok. 2-3mm średnicy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Chłodnicze dodatkowo poddalem mechanicznemu i chemicznemu czyszczeniu wewnatrz. Shorud oraz inne czesci wyszlifowalem i wyczyscielm. Dziure zakleilem klejem epoxydowy. Nadmiar kleju wyciekł nieszczelnoscia. Po 1dniu schniecia zabralem sie za przygotowanie do zlutowania w calosc :)

ponizej fotki po lutowaniu oraz wstepnym wyszlifowaniu i polerowaniu.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

sprzet przetestowany w 100% szczelny :)

czekam na opinie/komentarze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ktorym miejscu byla ta dziurka?

na 3cim zdjeciu od dołu wicac klej na finach, a jak sie parzy na chlodniczek to lewe górne mocowanie wiatraka, te pod złaczką.

co do malowania to mam niebieskiego chiefteka i musze poszukac kolorek co bedzie pasowac. Planuje wsadzic ja w srodek obudowy ale to przy nowej rewisji WC.

Dzieki za dobre słowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos zna oznaczneie koloru nebieskiego jakim maluja budy chiefteca ??

Z tym będzie raczej ciężko, masz dwie opcje:
  • Tańsza - bierzesz np. zaślepkę napędu i dobierasz sobie kolor na oko w sklepie z farbami.
  • Droższa - idziesz do lakierni i dobierają Ci kolor w miarę dokładnie. Nie orientuję się dokładnie w cenach, bo kolor dobierał mi znajomy, ale taka przyjemność jest jakieś 10x droższa od puszki farby kupionej w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi