pijany Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Niedawno nabyłem okazyjnie chłodniczke Cooltek Dual od jednego z forumowiczow PUREPC. Jedynym defektem była dziura w niej. Długo nieczekaja zabrałem sie do pracy. I po 15min pacjent został otwarty:). Po ogledzinach okazalo sie ze jest jedna duza dziura o ok. 2-3mm średnicy. Chłodnicze dodatkowo poddalem mechanicznemu i chemicznemu czyszczeniu wewnatrz. Shorud oraz inne czesci wyszlifowalem i wyczyscielm. Dziure zakleilem klejem epoxydowy. Nadmiar kleju wyciekł nieszczelnoscia. Po 1dniu schniecia zabralem sie za przygotowanie do zlutowania w calosc :) ponizej fotki po lutowaniu oraz wstepnym wyszlifowaniu i polerowaniu. sprzet przetestowany w 100% szczelny :) czekam na opinie/komentarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Komentarze mam dwa: po pierwsze, po Twojej przeróbce chłodnica wygląda lepiej niż moja fabrycznie, gratulacje za wkład pracy. Po drugie, po raz kolejny fotosik.pl ssie. To ta chłodnica po próbie rozgwintowania na M4? Jak się gwinty spisują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 To się nazywa pro naprawa :] Pomaluj jeszcze chłodnice na jakis fajny kolor pasujący do Twojego układu i będzie gites :] PS mój BIX też jest "nagi" teraz i czeka na wybór farby i malowanie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 W ktorym miejscu byla ta dziurka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Pomaluj jeszcze chłodnice na jakis fajny kolor pasujący do Twojego układu i będzie gites :]Tak może być? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 No Bartek, normalnie el0, pr0 a nawet jazzy ;) mi sie bardzo podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Tak może być? ;)Może :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 W ktorym miejscu byla ta dziurka?na 3cim zdjeciu od dołu wicac klej na finach, a jak sie parzy na chlodniczek to lewe górne mocowanie wiatraka, te pod złaczką. co do malowania to mam niebieskiego chiefteka i musze poszukac kolorek co bedzie pasowac. Planuje wsadzic ja w srodek obudowy ale to przy nowej rewisji WC. Dzieki za dobre słowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Tak może być? ;)Zaraz zaraz, czy Ty nie miales zalozyc tematu i pokazac te swoje el0 bloczki? :-P A co do roboty, to tylko pogratulowac. Ladnie, schludnie i czysto. Brawo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 jeszcze raz dzieki bardzo. ps. moze ktos zna oznaczneie koloru nebieskiego jakim maluja budy chiefteca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 moze ktos zna oznaczneie koloru nebieskiego jakim maluja budy chiefteca ??Z tym będzie raczej ciężko, masz dwie opcje:Tańsza - bierzesz np. zaślepkę napędu i dobierasz sobie kolor na oko w sklepie z farbami. Droższa - idziesz do lakierni i dobierają Ci kolor w miarę dokładnie. Nie orientuję się dokładnie w cenach, bo kolor dobierał mi znajomy, ale taka przyjemność jest jakieś 10x droższa od puszki farby kupionej w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 opcja 3 : zaslepke kladziesz na skaner a pozniej w paincie bierzesz pipete czy jak to sie nazywa i masz ladnie napisane co to za kolor :;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Hmm jakoś mam wrażenie, że po pierwsze skaner może trochę przekłamać a po drugie paint nie powie Ci jaki to kolor RAL :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijany Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 jedynie bym pozostal przy opcji numer 2 najbardziej trafna :) zabiore zaslepke moze sie uda :) poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...