forest kila zbila Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Heja Jako drugi sys chciałem zainstalować ubuntu 7.04,, mam i 32 i 64 bit. problem jest ten sam na obu Bot z płytki, odpalenie instalatora, logo, lata pasek, potem czarny ekran i nic sie nie dzieje ;] dałem mu ~kwadransa. Odpalałem z różnych napędów winiąc dvd na usb (po zwisie instalatora muszę je odłączać od prądu bo sie nie otwiera :mur: ), na napędzie ide takie same zwisy. Zdarzył mi sie też rebot. Odpalałem inst z parametrami noacpi no lapic no apic, taka radę dostałem od kolegi. Pytanie jest proste - co zrobić żeby to odpalić ? Pełen konfig: o144 @ 331x9 2,98ghz dfi ultra-d 2x512 geil ux 230mhz 2-2-2-.. hitachi tk500 320gb sata zewn lg dvd usb e10l x800gto jakiś stary dźwięk na pci @ yamaha sieciówka lg na realteku na pci na usb drukarka canona ip1500, zewn dźwiękówka usb klaw i mysz też @ usb wszystko oczywiście stabilne i wytestowane, poprawnie chłodzone i zasilane Edytowane 18 Maja 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 moze masz cd-ki z jakims bledem?? sciagnij sobie plyte z http://www.ubuntu.pl/pobierz.html - 6.12 i tak mozesz zrobic aktualizacje a ze to nie winda to syfu nie bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 nie ma szans płytki dostałem paczką i są tłoczone, 2szt 32bit, 1szt 64 i na każdej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Nie wiem jak to jest w ubuntu ale poszukaj na necie jak odpalić go tak żeby widać było co się uruchamia bo normalnie to jest pasek i nic nie widać. Wtedy będziesz wiedział gdzie się zatrzymuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enone Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 proponuje sciagnac wersje ALTERNATE ubuntu 7.04 i wszystko bedzie smigac jak trzeba :) sprawdzilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 alternate zainstalował się i po instalacji - zwis :P i juz nie było niczego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 wszystko oczywiście stabilne i wytestowane, poprawnie chłodzone i zasilanetak Ci się tylko wydaje :-P Linux jest bardzo wrażliwy na niestabilny sprzęt (nawet wtedy gdy windows nie sygnalizuje żadnych błędów mogą one występować). Spróbuj zainstalować linuksa na defaultowych ustawieniach sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 oj nie wydaje mi się, ja to wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Miałem tak samo. U mnie pomogło podłączenie monitora (LCD) pod analog. Gdy miałem cyfrowe połączenie LCDka też czarny obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 To napewno problem ze sprzetem . Za mocno wykrecony , wadliwy kontroler IDE normlanie magia wyboru :) Ustaw wszystko na default i wtedy zobacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...