xacti Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Witajcie ;) Kolezanka taty z pracy chce kupic sobie laptopa :) ma na to maksymalnie 3000zl, choc im mniej tym lepiej :) Bedzie go wykorzystywac do pracy: word, exel, power point ;) Dobrze by bylo gdyby mial karte sieciowa (teraz to chyba kazdy ma :huh: ? ) , wifi , bo bedzie na nim internet ;) Matryca to chyba matowa, tak zeby dobrze bylo wszystko widac, i jak jest slonce i jak jest deszcz :) Wymagania do procka, ramu, grafy nie ma za duzych. Mysle za styknie jakis Pentium M (musi byc cicho ;) ) , 1Gb ramu no i integra typu GMA 950 :) Przyda tez sie nagrywarka DVD . Najistotniejsza sprawa jest to aby lapek mial matryce 14.1" ;) edit Zapomnial bym, musi byc system operacyjny :) Chyba Xp Home/Proffesional ;) No i to chyba na tyle ;) Licze na pomoc. Z gory dzieki! Edytowane 18 Maja 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 HP NC6000, DELL D600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 widze, ze tylko mozna uzywane kupic te lapki . :( lepiej zeby byl nowy, uzywki chyba nie wchodza wogole do 'konkursu' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Może IBM R60e z Celeronem M? Demon prędkości to to nie jest ale do takich zadań powinien starczyć. No i świetna matryca jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 niestety musi byc mniej 15" :( myslalem o hp 500 , tylko ze on ma rozdzielczosc 1280x800 przez co matryca jest troche 'prostokatna' ;) nie ma matryc 14" , 14.1" ktore sa kwadratowe, tak jak 15" ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) niestety musi byc mniej 15" :( myslalem o hp 500 , tylko ze on ma rozdzielczosc 1280x800 przez co matryca jest troche 'prostokatna' ;) nie ma matryc 14" , 14.1" ktore sa kwadratowe, tak jak 15" ? :) Są kwadratowe 14" ale mają niższą rozdzielczość 1024x768 HP nc6120 Spełnia wymagania z wyjątkiem RAMu którego jest 512 MB . Edytowane 19 Maja 2007 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 a 1024x768 to nie wystarczy do takiego malego ekraniku? ^^ mysle ze wlasnie w sam raz bedzie ;) laptop wydaje sie fajny, tylko ze taki procek mocny nie potrzebny ;) poszukam na allegro, moze beda wersje ze slabszymi procesorami, a wtedy by sie dokupilo kostke 1gb, choc sam nie wiem, czy w wordzie mozna zauwazyc roznice miedzy 1gb a 512 mb ;) aha, i ten hp ma matryce glare czy matowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 heh taki uzywany bedzie zdecydowanie od nowego... czesto tez zakupisz taki sprzecik z gwarancja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 heh taki uzywany bedzie zdecydowanie od nowego... czesto tez zakupisz taki sprzecik z gwarancja! ale o co chodzi? ;) jesli o to ze tanszy to tak, ale jak juz pisalem sprzet ma byc nowy . jesli cos sie zmieni w tej kwestji to napisze :) zreszta jestem pewien ze nawet nowy laptop mozna dobry dostac do 3000zl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 sorki mialo byc lepszy :D:D nowego lapa jasne, ze mozna kupic za mniej niz 3000zl tylko jaki... To tak jak dylemat czy kupic za 30tys uzywana Toyote, Audi czy nowa Pande ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 eh tylko chodzi o to, ze nowy za nawet 2500zl styknie :) bo ile trzeba do www, worda, pp, excela :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 hmm. pani juz chce cos wybrac, wiec moze powiecie co najlepiej . hp 500 czy nc6120 ? a moze jeszcze cos innego? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Przez przypadek Haquim pokazał mi bardzo ciekawą propozycje, pamiątki w nim to ddr2? Bo jakos nie moge znalezc info na google... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Przez przypadek Haquim pokazał mi bardzo ciekawą propozycje, pamiątki w nim to ddr2? Bo jakos nie moge znalezc info na google...Pamięci w tym modelu to DDR 333 Mhz (tak twierdzi google ? "nc6120 technical details filetype:pdf" ;) ) nc6120 spec W nowszym modelu nc6320 są już DDR2 667 Mhz ale ekran 15" nc6320 spec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckyx Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 jestem na kupnie laptopa 14,1 i wybor jest marny doprawdy. Hp500 jest niby ale matryca kiepska, poza tym w porzadku jakosc wykonania itd. Ale gdy za 2500 kupuje sie 15.4 coreduo 1024ram i 120gb to przesada jest ze 14.1 za te pieniadze ma gorsa konfiguracje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 jak nie zależy na grafice to polecam Compal hgl31. Za 2,5 jesteś w stanie spokojnie kupic C2D + 1 gb ram, wi-fi itd. Sam kupiłem 14.1 bo chce troche berdziej mobilnego laptopa, ale wybrałem hgl30 bo czasem się w coś pogra. Za konfig T7200 + 2 gb ram 667 + 120 gb + wi-fi + BT, zapłaciłem 3400. wyszło trochę taniej bo składałem sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 jestem na kupnie laptopa 14,1 i wybor jest marny doprawdy. Hp500 jest niby ale matryca kiepska, poza tym w porzadku jakosc wykonania itd. Ale gdy za 2500 kupuje sie 15.4 coreduo 1024ram i 120gb to przesada jest ze 14.1 za te pieniadze ma gorsa konfiguracjeJak kupuje sie z ekranem panoramicznym wybór jest nieco większy. MSI 420 z CoreDuo i ATI X200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emka0 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 dwurdzeniowiec 14 cali wszystkie możliwe gadżety (nawet torba) 2500 http://bluemobility.pl/product_info.php/cP...roducts_id/1650 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...