$kubi Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Jaka 120mm na przód , tania i cicha - reszta wentylatorów to same Fandery 92mm i 120mm na min Najlepiej z potencjometrem , bądź jak scythe z ustawioną liczbą obrotów ... ? Najlepiej z Komputronika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 co uważasz za tanie ? 30 zł ? 40 zł ? za 40 dyszki NB BlackSilent XL2 o ile dla ciebie 20 db jest ok... jak nie to XL1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Tanie to takie do 25zl i nie glosniejszy niz Fander na min Sprawa trochu się zmieniła znowu, wszystko juz wiem co i jak teraz potrzebny mi jednak fan na Scythe Infinity - Scythe Slip stream 800 r.p.m bedzie ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 moim zdaniem jak najbardziej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Tanie to takie do 25zl i nie glosniejszy niz Fander na min Sprawa trochu się zmieniła znowu, wszystko juz wiem co i jak teraz potrzebny mi jednak fan na Scythe Infinity - Scythe Slip stream 800 r.p.m bedzie ok ? mozesz kupic tez wersje 1600rpm i puscic na 5V i tez bedzie gucio :) a jak bedziesz potrzebowal dmuchnac, to ci jeszcze mocy zostanie :) ja mam 500rpm i jestem zadowolony z pracy tego wentylka :) chociaz nie wiem czy moj zasilacz uwaza to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Sęk w tym, że buda będzie zamknięta - a nie mam żadnego śledzia itd żeby kontrolować prędkość obrotów - myślę, że 800rpm wystarczy - a i w ciszy się zmieści - w razie czego nadgoni zasilacz i ja podkręcając tył ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 ja mam 500rpm i jestem zadowolony z pracy tego wentylka :) chociaz nie wiem czy moj zasilacz uwaza to samo :P Bo masz zasilacz montowany na spodzie dlatego sobie możesz pozwolić nawet na 400rpm i się nie przegrzeje, zwykła termodynamika. Wiem coś o tym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Panowie potrzebuje rady jakie wiatraki zamontowac aby bylo cicho i to nawet bardzo cicho. Obecna moja buda to CM 534 nie jest jakas super no ale i tak w niedlugiej przyszlosci planuje ja zmienic na Anteca P182 to dobrze by bylo jakbyscie mogli doradzic tez cos pod katem tamtej budy. Prosilbym o doradzenie jakie wiatraki zamontowac na - przod [dol], narazie tu mam jakiegos niebieskiego Revolteca ktory za cichy nie jes - gora [tyl], tu mam to co bylo z buda, jest cichy ale moglby byc cihszy ;p - cpu [tu mam scythe infinity], nie wiem czy dawac tu 1 czy 2 fany - gpu [thermalright hr-03 gt], tu jest s-flex 1600 puszczony w okolicach 800-900 Edytowane 2 Listopada 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Revoltec vs Scythe Slip Stream ? Ktory bedzie cichszy...? w zasilaczu :)odpowiem sobie na wlasne pytanie, poniewaz mam mozliwosc ich porownania... wentylatory z tej samej polki cenowej, lecz wspomniany wyzej scythe pod wzgledem kultury pracy lozyska miazdzy revolteca. scythe jest wydajniejszy i poprostu cichszy (porownanie na 800rpm). dziekuje za uwage :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Możesz porównać jaka jest różnica w hałasie kiedy trzymasz wentylator w rękach poziomo i ciąg jest skierowany w dół i do góry. Chodzi mi konkretnie kiedy jest głośniej i kiedy wpada w drgania większe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Poszukuję kilku sztuk wentylatorów 120x120 najlepszych jakie znacie, wiejących rozsądnie @5V przy zachowania rozsądnego poziomu głośności (tzn. cichsze niż Fander 120mm na minimum i lepiej wiejące) cena obojętna, sam by takie znalazł ALE Wentylator MUSI być czerwony :) mogą być same łopatki czerwone, może być też ramka czerwona... może być też podświetlany na czerwony ale warunek jest taki że łopatki muszą być czerwone :P oto co znalazłem: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...79&katid=29 http://www.nokaut.pl/akcesoria/wentylator-...d-czerwone.html http://www.propc.pl/index.php?p395,wentylator-titan-czerwony http://multisort.pl/product/3718.Cichy;wen...D;czerwone.html jest ktoś w stanie mi pomóc w wyborze tego naj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 JaX_CCC - mam Revolteca tylko ze akurat niebieskiego i cichym to bym go nie nazwal - lata u mnei na 6v i jakies trzaski i inne takie rzeczy sie dziaja, nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Chyba żaden z nich nie jest naj :( raczej są przeciętne, sam mam w budzie 2 fanderki które na coś czerwonego chętnie bym zmienił, tylko nic z tych czerwonych nie dmucha tak fajnie jak fander. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Noctua? :lol2: Jest prawie czerwona :D Edytowane 31 Października 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Noctua? :lol2: Jest prawie czerwona :D Prawie /// robi .......... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Jeśli czerwień Noctuy jest zbyt mało czerwona to w gruncie rzeczy nie ma większego wyboru. Xilence, Titan, Revoltec, CoolerMaster to niestety słabe jakościowo wentylatory. Jedyny, jaki mi przychodzi do głowy to Enermax Magma UCMA12. Jest na pewno wydajniejszy od Fandera, ale o ciszy nie mogę wiele powiedzieć. Typ łożyska wskazuje, że może być nieco głośniejszy. Ewentualnie jeszcze może nabyć zwykłego XThermala BTF120 Pro i dokupić do niego czerwone diody. W ramce są otwory pod nie, tylko trzeba je jeszcze zamocować. Ten z kolei będzie cichszy od Fandera... ale za to będzie słabiej od niego wiał. Ale niestety... jeśli chce się mieć coś mocniej wiejącego i cichszego zarazem od Fandera to poza Noctuą nie ma nic w nawet dowolnej kolorystyce. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Ten magma bardzo mnie zaciekawił jakiś inny, ciekawe jak z dB, ja mam 2 x 12 cm fanderki na okolice 500 rpm i do 800 stress i jakoś nie znalazłem ich godnego następcy, a chciałem czerwone co by ładnie z kolorem mobo grały abita ax78. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 SPCR's Fan Round-Up #2: 120mm Fans - http://www.silentpcreview.com/article695-page1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 http://www.pc-tuning.pl/Nanoxia+LowFlow+Fa...21250_p904.html Mam pytanie odnośnie tych nanoxia wentyli, czy wirnik jest matowy (chropowaty) czy połysk jak np w NB Xl xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Nanoxia ma matowe łopatki, podobnie do Noiseblockerów w rewizji drugiej. Trzecia miała już zupełnie transparentne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zamontowałem sobie w zasilaczu scythe slip stream 1200 i niestety na razie jestem zawiedziony. Wentyl brzydko burczy pracując w poziomie.- tzn wpada w wibracje które przenoszą się na obudowę zasilacza powodując taki cichy irytujący dźwięk. Zostawię dzisiaj kompa na noc i mam nadzieję że się wentyl dotrze ... Aha te burczenie mam przy około 950 rpm bo na takiej prędkości się obecnie kręci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) No to mnie nie pocieszyłeś, bo właśnie miałem zamawiać slip streama do zasiłki....:| Nic sensowniejszego w tej cenie nie widzę, jeżeli chodzi o ciche wolnoobrotowce. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zamontowałem sobie w zasilaczu scythe slip stream 1200 i niestety na razie jestem zawiedziony. Wentyl brzydko burczy pracując w poziomie.- tzn wpada w wibracje które przenoszą się na obudowę zasilacza powodując taki cichy irytujący dźwięk. Zostawię dzisiaj kompa na noc i mam nadzieję że się wentyl dotrze ... Aha te burczenie mam przy około 950 rpm bo na takiej prędkości się obecnie kręci ... czym kontrolujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Obroty kontroluje regulator z zasilacza. Jak nic się nie poprawi to spowolnię jeszcze trochę tego scythe wstawiając kilka diod w szereg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) http://zenfist.pl/fander-fx120b-120mm-p-334.html czy rzeczywiscie fander 120 jest juz wycofany z produkcji? gdzie mozna go jeszcze dostac? a tak btw moze mi ktos poradzi jak zrobic skuteczna cyrkulacje w mojej budzie Chieftec BH-02B-B-B? troche lipsztik jest z zasysaniem powietrza od frontu, bo generalnie nie ma tam miejsca na zamontowanie coolerka. Sprzet jak z sygnaturki(ten pierwszy zestaw) musze sie tym zajac bo przy OC procka temp zaczynaja byc troszke za wysokie. tymczasowo wrzucilem stara 80 AC na tyl i juz temp spadla o ponad 10C ale to w dalszym ciagu za malo, na pewno wrzuce tam jakas 120. Myslalem o fanderze ale nigdzie go juz nei mozna dostac:/ edit: to chyba skonczy sie na Scythe Slip Stream 120mm 1900rpm(skrece sobie softem) na tyl + fanderki 92mm moze ze 3 sztuki i sie bede bawil z tym frontem budy^^ pozdr Edytowane 3 Listopada 2008 przez magus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 ja wsadzilem wlasniem kame flex 1500 do korsaza i jestem zadowolony tyle ze to juz wiecej kasy niz slip stream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Jak to dobrze że mam zegar na korytarzu który "kuka" :D przynajmniej sprzętu nie Słysze (ciszej mogło by być ale cóż są inne wydatki póki co:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Dzięki wszystkim za pomoc. Jezeli nic cichszego i mocniejszego od Fandera rzeczywiście się nie znajdzie to na gorsze nie zmienie chyba że nabędę Xthermal i zmiana diod na czerwone ale skoro ma być słabie to reczej nie.... Którym konkretnie modelem Noctua się mocniej zainteresować (pracował będzie w poziomie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieta Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 A ja zapytam się co sądzicie o tym wentylku klik ?? Przymierzam się do zakupu nowej budy, a co za tym idzie kupna wentylatorów, cichych i tanich :wink: pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Może mi ktoś coś powiedzieć na temat fanderów, a konkretnie to o ich braku w sklepach, wycofane z produkcji czy co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...